arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

Stof of leer: banken zijn er in verschillende materiaalsoorten te vinden. Ieder heeft een voorkeur; de ene bank kent een andere look en feel dan de andere bank. In deze blog lichten we de leren bank uit: stoer en rauw! Kijk mee voor verschillende voorbeelden, en doe inspiratie op.

De vintage look

We kennen ‘m allemaal, de bank zoals we op onderstaand beeld zien. Dit is ook wel dé vintage look onder de leren banken. Of je ‘m nu tweedehands in huis haalt of nieuw koopt: dat laten we aan jou over. Hoe dan ook volg je zeker de trends als je deze bank kiest: voor een Pinterest-waardig interieur!

De afwerking van de bank maakt dat het een echte eyecatcher is: je kunt er simpelweg niet omheen. En dat is nu precies waar we zo dol op zijn! Het mag namelijk best een beetje opvallen, zo’n meubelstuk in je woonkamer.

De vintage leren bank: een prachtplaatje

Een minimalistische variant

Ga je toch liever voor een wat minimalistischere variant van de leren bank? Kijk dan eens op het beeld hieronder: dit is een meer basic look. Toch heeft de bank nog altijd karakter – een pluspunt dat het leer met zich meebrengt.

Een ideale middenweg dus, eigenlijk! En daar komt bij dat deze bank een prachtige moderne look kent – daar ben je de komende tijd dus zeker niet op uitgekeken. Heerlijk om daar elke dag weer in weg te mogen kruipen.

Ga voor een moderne leren bank in huis

Kies voor lichtkleurig leer

Niet alleen de vorm van een bank is van belang, maar net zo goed de kleur waarin je de bank in huis haalt. Zo zien we op het beeld hieronder een lichtkleurige leren bank: echt wel wat anders dan hoe we leer meestal terug zien komen in onze woningen. Want waar we bij leer al snel denken aan een donkerbruine kleur, kan ook juist lichtbruin beeldig staan!

Of ga zelfs voor nog een lichtere kleur, meer aan de kant van bijvoorbeeld beige. Zo valt die bank ook meteen goed op! Ideaal dus, als je daarvan houdt.

De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

De leren bank in een donkere kleur

Waar we in de tip hierboven de lichtkleurige leren bank hebben uitgelicht, hebben we het hier juist over de donkere kleur bank: ook een prachtig meubelstuk! Het is maar net wat er beter bij jouw woning past: er is natuurlijk wel een verschil tussen een lichte en een donkere kleur. Zo is een lichte kleur wat toegankelijker en een donkere kleur wat rauwer, al kent de donkere kleur een tijdlozere look.

Op het beeld hieronder zien we een voorbeeld van een moderne leren bank in een donkere look: een perfecte combinatie! Dit geeft je woonkamer in een klap een stoere look.

De leren zwarte bank: een eyecatcher in de woonkamer

Reageer

Lees ook:

Met een Dik Geurts houtkachel haal je een echte eye catcher in huis >
Dit zijn de mooiste keukeneilanden >
Opbergplanken boven het bed: stijlvol én handig >
Het belang van goede huisisolatie >
Een rustgevend thuiskantoor: tips en tricks >
Een mooie trap in huis: hier kun je op letten >
Industriele vitrinekasten: charmant en stoer tegelijk >
Retro vibes in huis met een oranje kleur >
Basic kleuren in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Haal het loft-gevoel in huis met deze tips >
Een sportief interieur: voorbeelden en inspiratie >
Zo maak je een gezellige plek van de vensterbank >
De kleur groen in de woonkamer: trendy en rustgevend >
Geometrische vormen in het interieur: voorbeelden en inspiratie >
Dit is onmisbaar in je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>