arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

Stof of leer: banken zijn er in verschillende materiaalsoorten te vinden. Ieder heeft een voorkeur; de ene bank kent een andere look en feel dan de andere bank. In deze blog lichten we de leren bank uit: stoer en rauw! Kijk mee voor verschillende voorbeelden, en doe inspiratie op.

De vintage look

We kennen ‘m allemaal, de bank zoals we op onderstaand beeld zien. Dit is ook wel dé vintage look onder de leren banken. Of je ‘m nu tweedehands in huis haalt of nieuw koopt: dat laten we aan jou over. Hoe dan ook volg je zeker de trends als je deze bank kiest: voor een Pinterest-waardig interieur!

De afwerking van de bank maakt dat het een echte eyecatcher is: je kunt er simpelweg niet omheen. En dat is nu precies waar we zo dol op zijn! Het mag namelijk best een beetje opvallen, zo’n meubelstuk in je woonkamer.

De vintage leren bank: een prachtplaatje

Een minimalistische variant

Ga je toch liever voor een wat minimalistischere variant van de leren bank? Kijk dan eens op het beeld hieronder: dit is een meer basic look. Toch heeft de bank nog altijd karakter – een pluspunt dat het leer met zich meebrengt.

Een ideale middenweg dus, eigenlijk! En daar komt bij dat deze bank een prachtige moderne look kent – daar ben je de komende tijd dus zeker niet op uitgekeken. Heerlijk om daar elke dag weer in weg te mogen kruipen.

Ga voor een moderne leren bank in huis

Kies voor lichtkleurig leer

Niet alleen de vorm van een bank is van belang, maar net zo goed de kleur waarin je de bank in huis haalt. Zo zien we op het beeld hieronder een lichtkleurige leren bank: echt wel wat anders dan hoe we leer meestal terug zien komen in onze woningen. Want waar we bij leer al snel denken aan een donkerbruine kleur, kan ook juist lichtbruin beeldig staan!

Of ga zelfs voor nog een lichtere kleur, meer aan de kant van bijvoorbeeld beige. Zo valt die bank ook meteen goed op! Ideaal dus, als je daarvan houdt.

De leren bank in huis: voorbeelden en inspiratie

De leren bank in een donkere kleur

Waar we in de tip hierboven de lichtkleurige leren bank hebben uitgelicht, hebben we het hier juist over de donkere kleur bank: ook een prachtig meubelstuk! Het is maar net wat er beter bij jouw woning past: er is natuurlijk wel een verschil tussen een lichte en een donkere kleur. Zo is een lichte kleur wat toegankelijker en een donkere kleur wat rauwer, al kent de donkere kleur een tijdlozere look.

Op het beeld hieronder zien we een voorbeeld van een moderne leren bank in een donkere look: een perfecte combinatie! Dit geeft je woonkamer in een klap een stoere look.

De leren zwarte bank: een eyecatcher in de woonkamer

Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >

Terug naar overzicht >>