arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed
Walra Dream On - Woonstijl

Comfortabel slapen onder een extra breed dekbed

Verlang jij ernaar om heerlijk tot rust te komen en eens goed uit te slapen, maar ben je tóch iedere ochtend weer vroeg op de been? Het kan zo zijn redenen hebben. Je kan bijvoorbeeld onrustig slapen, wellicht houdt je partner je wakker met zijn/haar gesnurk of komt een ‘dekbedgevecht’ meer dan eens voor. Mocht het laatste jou bekend in de oren klinken, dan is een extra breed dekbed een oplossing voor jou!

Een lits-jumeaux dekbed is namelijk niet alleen geschikt voor een breder bed. Ook wanneer je slaapt op een normaal tweepersoonsbed kan een lits-jumeaux dekbed ultiem comfort bieden. Lekker veel dekbed, zodat je jezelf er heerlijk in kunt wikkelen zonder je partner lastig te vallen. Wij raden het van harte aan!

Dekbedden van extra groot formaat

Een lits-jumeaux dekbed heeft een afmeting van 240×200/220 cm of 260×200/220 cm. Sommige merken verkopen zelfs een dekbed van 270×200/220 cm. Speciaal voor de liefhebber of omdat het gewoonweg het beste past bij de afmeting van het bed. Een lits-jumeaux dekbed is voornamelijk bedoeld voor de grotere bedden met een afmeting van minimaal 180 cm breed. Natuurlijk is het ook passend op kleinere bedden, des te meer dekbed houd je over voor jezelf!

Lits-jumeaux bedden worden steeds populairder. De vraag naar comfort stijgt, zonder dat het gevoel van samenslapen wordt beïnvloed. Je hebt gewoonweg meer ruimte om te slapen en je kunt moeiteloos draaien en keren. Twee elementen die veel stellen toch als een stukje extra comfort beschouwen en ook bijdragen aan een betere nachtrust.

Dekbedovertrek lits-jumeaux afmeting

Bij een breed dekbed hoort natuurlijk ook een bijpassend dekbedovertrek. Naast de verschillende maten dekbedden zijn er ook verschillende afmetingen dekbedovertrekken te koop. Een lits-jumeaux overtrek is een dekbedovertrek 220 x 240 cm of, wanneer je nog een stapje verder gaat, lits-jumeaux XLmet een afmeting van 260×200/220 cm. Bedenk dat een tweepersoons dekbedovertrek een afmeting heeft van 200×200/220 cm, waardoor je bij een lits-jumeaux overtrek toch al snel 40 tot 60 cm extra stof hebt. Genoeg ruimte om te woelen, zonder ruzie om een stukje dekbed!

Dekbedovertrek dessins

Een groot voordeel van een breed dekbed en bijpassend dekbedovertrek is de luxe uitstraling die het met zich meebrengt. Zowel bij een breed als normaal tweepersoonsbed oogt een lits-jumeaux dekbed groots, het valt ruimschoots over de bedranden én de hoeveelheid stof is natuurlijk heerlijk om onder te kruipen. De meeste merken hebben de afmeting 240×200/220 standaard in de collectie opgenomen. Velen daarvan hebben ook de extra brede variant, 260×200/220 cm, in het aanbod zodat je voldoende keuze hebt. Een mooi dekbedovertrek is natuurlijk de kers op de taart. Voor welk dekbed overtrek ga jij? Ben jij een liefhebber van een landelijk interieur, de botanische trend of de romantische stijl? Een dekbedovertrek is een echte sfeermaker, kies er daarom een die het beste aansluit bij jouw wensen!

Beddinghouse Floreana


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Het belang van investeren in een kwalitatieve boxspring >
Van rustiek tot modern: houten keukens passend bij elke woonstijl >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
5 tips voor het personaliseren van je slaapkamer >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >

Terug naar overzicht >>