arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Hout in de badkamer: ga voor een stijlvolle look
Ga voor een houten muur in de badkamer

Hout in de badkamer: ga voor een stijlvolle look

Hout in de badkamer? We zien de vraagtekens al boven je hoofd verschijnen. Het klinkt je misschien wat vreemd in de oren om dit in huis te halen, naast onder andere de tegels en de wasbak die in de ruimte te vinden zijn. Maar juist daarom is dit zo’n sterk idee: breek met de regels! Hout in de badkamer zorgt voor een stijlvolle look, die de ruimte anders dan anders maakt. In deze blog lees je hoe je hout kunt verwerken in de ruimte!

De wastafel van hout

Heb je een wastafel in de badkamer staan die bestaat uit enerzijds de bak waar je het water in laat lopen en anderzijds de tafel waar dit op rust? Goed nieuws: hier kun je op eenvoudige wijze gaan voor een wastafel van hout! Vervang de tafel door een houten variant.

Dit steekt prachtig af tegen de bak die erboven hangt. Het is namelijk juist dat contrast waar het om gaat: materiaal als porselein gaat goed samen met hout. Je kunt daarbij best kiezen voor hout met een robuuste look – dat versterkt het effect alleen maar!

Hout in de badkamer: ga voor een stijlvolle look

Kies voor één muur van hout

Wil je het wat groter aanpakken dan bij het idee van de wastafel van hout het geval is? Yes – zo zien we het graag! Het vergt dan wel een verbouwing, maar dan heb je ook iets: ga voor één muur van hout in de badkamer. Met de nadruk op één: zo voorkom je dat het te veel wordt in de ruimte.

Tegelijkertijd kies je hiermee opnieuw voor het speelse effect! Het hout steekt prachtig af tegen de verdere tegels die in de ruimte te vinden zijn. Een goede samenwerking, om het maar zo te stellen. Je kunt ervoor kiezen om te gaan voor een houten wand met bijvoorbeeld verticale strepen in het materiaal verwerkt. Om nog voor extra karakter te gaan!

Ga voor een houten muur in de badkamer

Een houten vloer in de badkamer

Staat het idee van de houten muur in de badkamer je aan, maar wil je het nog nét wat anders aanpakken? Ga dan voor een houten vloer in de badkamer! Dit zorgt voor hetzelfde speelse effect, maar dan weer net een tikje anders.

Hier doe je bijvoorbeeld goed aan als je een kleine badkamer hebt: dan is het misschien wat te groots om de muur aan te pakken, wat mogelijk ook zorgt voor het idee van een verkleining van de ruimte. Bij de vloer zit dit weer anders – en zo kies je toch nog altijd voor een flink stuk warm hout in de ruimte!

Een vloer van hout in de badkamer: enorm stijlvol

Stijlvolle houten accessoires

Ten slotte tippen we stijlvolle houten accessoires voor de badkamer. Toch wel de meest eenvoudige manier om dit materiaal te vertegenwoordigen in de ruimte: er komt geen verbouwing bij kijken. Dit idee kan dus iedereen verwezenlijken!

Om welke accessoires het dan bijvoorbeeld gaat? Denk aan een zeepbakje van hout, een houten mand voor de was of handdoeken, en een plankje om over het bad te leggen. Ook hier geldt weer: als je voor robuust hout kiest, zorg je meteen voor karakter in de ruimte!

Kies voor houten accessoires in de badkamer


Reageer

Lees ook:

Een serre inrichten: zo doe je dat! >
Koper in de keuken: voorbeelden en inspiratie >
4 tips om je screens weer op te knappen >
Pasteltinten in de slaapkamer: voorbeelden en inspiratie >
Een print op de muur: ga voor opvallend behang >
Meer ruimte op zolder creëren: 4 tips >
Deze accessoires mag je niet missen in de badkamer >
Welke kleur voor jouw kozijn? >
Waar moet je op letten bij het uitzoeken van een nieuwe garderobekast? >
Dit zijn de mooiste vloerkleden van het moment >
Verduisterende rolgordijnen; de voorbode voor betere nachtrust >
Tips om een scheiding in de woonkamer te creëren >
Slapen met hoge temperaturen: zo houd je het koel in de slaapkamer >
Met deze tips laat je jouw kamerplanten groot groeien >
Mooie ideeën voor feestversiering in het interieur >

Terug naar overzicht >>