arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op
Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Onze favoriete manier om persoonlijke herinneringen te delen in de woning? Dat is toch wel aan de hand van foto’s in het interieur! Daarmee hang je die herinneringen immers letterlijk op – om er vervolgens zo vaak als je maar wilt naar te kunnen kijken. Hoe je die foto’s op stijlvolle wijze op kunt hangen? Daar lees je alles over in deze blog!

De fotocollage: altijd goed

We beginnen de blog met een klassieker: de fotocollage! Het concept is simpel – eigenlijk vertaal je het idee van een fotoboek naar de muur in je huis. Stel een verzameling aan foto’s samen, geef deze een plekje in mooie lijsten, en hang ze naast elkaar op aan de wand.

Wat hier nu zo fraai aan is? Dat je voor een enorm persoonlijke look kunt gaan! Je kunt immers allerlei stijlkeuzes maken. Varieer bijvoorbeeld met de lijsten die je bij elkaar hangt: ga voor grote en kleine, kleurrijke en basic lijsten. Ook de foto’s kun je afwisselen – van selfies tot foto’s met het gezin, van beelden van huisdieren tot vakantiekiekjes. Alles kan en mag!

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

De favoriet in groot formaat

Ben je juist van plan om de aandacht te vestigen op één herinnering? Ook dat is uiteraard een optie! In dat geval haal je niet meerdere verschillende lijsten in huis, maar zorg je ervoor dat de favoriet in groot formaat aan de muur komt. Zo valt dit beeld op als geen ander!

Foto’s in het interieur in groot formaat doen het goed op verschillende plekken in huis. Om maar wat voorbeelden te noemen: boven de eettafel, achter de bank of boven het bed. Kies in ieder geval een plek uit waar je de foto vaak ziet! Opvallen doet ‘ie in ieder geval zeker.

Herinneringen in huis: de grote foto aan de muur

Op speelse wijze met een drieluik

Vind je het idee van één groot beeld aan de muur wat te statig? Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht! Zo doet het drieluik wonderen in je woning. Net wat strakker dan de collage, en daarentegen juist wat speelser dan de foto in groot formaat. Hang drie lijsten naast elkaar op, waar je drie verschillende beelden óf juist één groot beeld dat is uitgeknipt in ophangt. Dat zorgt voor een unieke look!

Een ander voordeel van het drieluik, naast die bijzondere look? Door foto’s op deze manier naast elkaar te plaatsen, komt de breedte al snel uit met bijvoorbeeld de breedte van de bank. Zo kun je dit perfect op elkaar afstemmen! It’s all in the details.

Uniek accessoire: het drieluik in huis

Niet aan de muur, maar op de grond

Waar we het eerder in deze blog hadden over foto’s in het interieur aan de muur, is er ook wat betreft de plaatsing meer mogelijk. Zo zien we hieronder een voorbeeld van lijsten die op de grond geplaatst zijn. Hoewel dit je in eerste instantie misschien doet denken aan een schildersatelier, kun je dit juist ook heel goed in je woning toepassen.

Het voordeel hiervan is dat je de foto’s in je woning verwerkt op een speciale wijze: echt even anders dan anders. Zeker als je hierbij ook speelt met de ruimte waar je de lijsten neerzet, maak je dit idee compleet. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor foto’s in het interieur in de woonkamer, maar net zo goed in de hal of op de zolder!

Foto's in het interieur: niet aan de muur, maar op de grond


Reageer

Lees ook:

Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >

Terug naar overzicht >>