arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op
Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Onze favoriete manier om persoonlijke herinneringen te delen in de woning? Dat is toch wel aan de hand van foto’s in het interieur! Daarmee hang je die herinneringen immers letterlijk op – om er vervolgens zo vaak als je maar wilt naar te kunnen kijken. Hoe je die foto’s op stijlvolle wijze op kunt hangen? Daar lees je alles over in deze blog!

De fotocollage: altijd goed

We beginnen de blog met een klassieker: de fotocollage! Het concept is simpel – eigenlijk vertaal je het idee van een fotoboek naar de muur in je huis. Stel een verzameling aan foto’s samen, geef deze een plekje in mooie lijsten, en hang ze naast elkaar op aan de wand.

Wat hier nu zo fraai aan is? Dat je voor een enorm persoonlijke look kunt gaan! Je kunt immers allerlei stijlkeuzes maken. Varieer bijvoorbeeld met de lijsten die je bij elkaar hangt: ga voor grote en kleine, kleurrijke en basic lijsten. Ook de foto’s kun je afwisselen – van selfies tot foto’s met het gezin, van beelden van huisdieren tot vakantiekiekjes. Alles kan en mag!

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

De favoriet in groot formaat

Ben je juist van plan om de aandacht te vestigen op één herinnering? Ook dat is uiteraard een optie! In dat geval haal je niet meerdere verschillende lijsten in huis, maar zorg je ervoor dat de favoriet in groot formaat aan de muur komt. Zo valt dit beeld op als geen ander!

Foto’s in het interieur in groot formaat doen het goed op verschillende plekken in huis. Om maar wat voorbeelden te noemen: boven de eettafel, achter de bank of boven het bed. Kies in ieder geval een plek uit waar je de foto vaak ziet! Opvallen doet ‘ie in ieder geval zeker.

Herinneringen in huis: de grote foto aan de muur

Op speelse wijze met een drieluik

Vind je het idee van één groot beeld aan de muur wat te statig? Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht! Zo doet het drieluik wonderen in je woning. Net wat strakker dan de collage, en daarentegen juist wat speelser dan de foto in groot formaat. Hang drie lijsten naast elkaar op, waar je drie verschillende beelden óf juist één groot beeld dat is uitgeknipt in ophangt. Dat zorgt voor een unieke look!

Een ander voordeel van het drieluik, naast die bijzondere look? Door foto’s op deze manier naast elkaar te plaatsen, komt de breedte al snel uit met bijvoorbeeld de breedte van de bank. Zo kun je dit perfect op elkaar afstemmen! It’s all in the details.

Uniek accessoire: het drieluik in huis

Niet aan de muur, maar op de grond

Waar we het eerder in deze blog hadden over foto’s in het interieur aan de muur, is er ook wat betreft de plaatsing meer mogelijk. Zo zien we hieronder een voorbeeld van lijsten die op de grond geplaatst zijn. Hoewel dit je in eerste instantie misschien doet denken aan een schildersatelier, kun je dit juist ook heel goed in je woning toepassen.

Het voordeel hiervan is dat je de foto’s in je woning verwerkt op een speciale wijze: echt even anders dan anders. Zeker als je hierbij ook speelt met de ruimte waar je de lijsten neerzet, maak je dit idee compleet. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor foto’s in het interieur in de woonkamer, maar net zo goed in de hal of op de zolder!

Foto's in het interieur: niet aan de muur, maar op de grond


Reageer

Lees ook:

Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Nederlanders investeren massaal in een kantoor aan huis >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Tips om je badkamer te verbouwen >
Je planten afstoffen? Dít is waarom je dat moet doen! >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Comfortabele woonkamer inrichten: 5 slimme tips >
Badkamermeubel en badkamerspiegel: blikvangers in jouw badkamer >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Je eigen homegym bouwen: dit zijn de beste tips >

Terug naar overzicht >>