arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op
Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

Onze favoriete manier om persoonlijke herinneringen te delen in de woning? Dat is toch wel aan de hand van foto’s in het interieur! Daarmee hang je die herinneringen immers letterlijk op – om er vervolgens zo vaak als je maar wilt naar te kunnen kijken. Hoe je die foto’s op stijlvolle wijze op kunt hangen? Daar lees je alles over in deze blog!

De fotocollage: altijd goed

We beginnen de blog met een klassieker: de fotocollage! Het concept is simpel – eigenlijk vertaal je het idee van een fotoboek naar de muur in je huis. Stel een verzameling aan foto’s samen, geef deze een plekje in mooie lijsten, en hang ze naast elkaar op aan de wand.

Wat hier nu zo fraai aan is? Dat je voor een enorm persoonlijke look kunt gaan! Je kunt immers allerlei stijlkeuzes maken. Varieer bijvoorbeeld met de lijsten die je bij elkaar hangt: ga voor grote en kleine, kleurrijke en basic lijsten. Ook de foto’s kun je afwisselen – van selfies tot foto’s met het gezin, van beelden van huisdieren tot vakantiekiekjes. Alles kan en mag!

Foto’s in het interieur: zo hang je ze op stijlvolle wijze op

De favoriet in groot formaat

Ben je juist van plan om de aandacht te vestigen op één herinnering? Ook dat is uiteraard een optie! In dat geval haal je niet meerdere verschillende lijsten in huis, maar zorg je ervoor dat de favoriet in groot formaat aan de muur komt. Zo valt dit beeld op als geen ander!

Foto’s in het interieur in groot formaat doen het goed op verschillende plekken in huis. Om maar wat voorbeelden te noemen: boven de eettafel, achter de bank of boven het bed. Kies in ieder geval een plek uit waar je de foto vaak ziet! Opvallen doet ‘ie in ieder geval zeker.

Herinneringen in huis: de grote foto aan de muur

Op speelse wijze met een drieluik

Vind je het idee van één groot beeld aan de muur wat te statig? Ook daar hebben we een oplossing voor bedacht! Zo doet het drieluik wonderen in je woning. Net wat strakker dan de collage, en daarentegen juist wat speelser dan de foto in groot formaat. Hang drie lijsten naast elkaar op, waar je drie verschillende beelden óf juist één groot beeld dat is uitgeknipt in ophangt. Dat zorgt voor een unieke look!

Een ander voordeel van het drieluik, naast die bijzondere look? Door foto’s op deze manier naast elkaar te plaatsen, komt de breedte al snel uit met bijvoorbeeld de breedte van de bank. Zo kun je dit perfect op elkaar afstemmen! It’s all in the details.

Uniek accessoire: het drieluik in huis

Niet aan de muur, maar op de grond

Waar we het eerder in deze blog hadden over foto’s in het interieur aan de muur, is er ook wat betreft de plaatsing meer mogelijk. Zo zien we hieronder een voorbeeld van lijsten die op de grond geplaatst zijn. Hoewel dit je in eerste instantie misschien doet denken aan een schildersatelier, kun je dit juist ook heel goed in je woning toepassen.

Het voordeel hiervan is dat je de foto’s in je woning verwerkt op een speciale wijze: echt even anders dan anders. Zeker als je hierbij ook speelt met de ruimte waar je de lijsten neerzet, maak je dit idee compleet. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor foto’s in het interieur in de woonkamer, maar net zo goed in de hal of op de zolder!

Foto's in het interieur: niet aan de muur, maar op de grond

Reageer

Lees ook:

Dit mag niet ontbreken in huis tijdens de winterse maanden >
Waarom de poef een must-have is in huis >
Verschillende soorten verlichting voor in de woonkamer >
Vintage items die goed passen bij een warm en winters interieur >
Donkerblauw in huis: deze trendkleur mag je niet missen >
Rotan in huis: voorbeelden en inspiratie >
Geef je hal een make-over met deze tips en tricks >
Donkere tinten in het interieur: dit zijn de voordelen >
Nieuw nachtkastje naast het bed? Dit zijn de laatste trends! >
Gezellige kussens op de bank: deze varianten mag je niet missen >
Ideeën voor behang aan de muur: uniek en modern! >
Kies de fauteuil die bij je past: dit zijn de trends van het moment >
Hip met houten jaloezieën in je woonkamer >
Geef een brocante touch aan de slaapkamer >
De klassieke woonstijl: stijlvol & elegant >

Terug naar overzicht >>