arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonstijl » Ideeën voor behang aan de muur: uniek en modern!
Haal de botanische trend in huis met behang aan de muur

Ideeën voor behang aan de muur: uniek en modern!

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de wanden in je interieur een lik verf te geven, zoals dan ook in veel woningen wordt gedaan. Daar is niets mis mee! Maar wie graag een uniek tintje geeft aan het interieur, doet er goed aan om te kiezen voor behang aan de muur. Hiermee is een boel variatie mogelijk – kijk mee!

De opvallende dierenprint

We beginnen meteen met een funky idee voor behang aan de muur: de opvallende dierenprint! Hiermee steel je echt de show – want het is de bedoeling om te gaan voor een ontwerp dat in het oog springt. Leeuwen, vogels of olifanten: alle opties zijn mogelijk. Of ga voor vrolijke flamingo’s, zoals op het beeld hieronder!

Zo maak je er toch een waar feest van in je woning? En aangezien er dieren bestaan in zo ongeveer iedere denkbare kleur, kun je de tint helemaal aanpassen op jouw wensen. Denk hier van tevoren dus goed over na! Zo kun je de tinten afstemmen op de rest van de kleuren in je interieur: maak er een kleurrijk geheel van.

Ideeën voor behang aan de muur: uniek en modern!

De groene trend: botanische prints

Het is een trend die je eigenlijk niet gemist kunt hebben: de botanische trend! Planten, planten en nog eens planten – we zien ze vandaag de dag overal terug. Het is natuurlijk een idee om die trend ook in het behang aan de muur te vertalen! Ga voor een botanische print aan de muur.

Van grote bladeren tot kleine bloemen: de keus is enorm. Denk er van tevoren goed over na of je wilt uitpakken met kleur of het juist liever basic houdt met niet meer dan groen. Dit geeft uiteraard allebei een mooi effect – het is simpelweg maar net waar de voorkeur naar uitgaat.

Haal de botanische trend in huis met behang aan de muur

Houd het strak met patronen

Hoewel je er met een botanische print aan de muur dus prima voor kunt zorgen dat je voor een strakke look kiest, zijn hier natuurlijk meer mogelijkheden voor. Kies een strakke print met patronen! Ideaal wanneer je dat behang in huis eigenlijk behoorlijk heftig vindt, maar er toch voor wilt gaan. Zo ga je namelijk hoe dan ook voor een patroon dat in balans is.

Hoe dat patroon er dan precies uitziet? Dat is uiteraard aan jou! Van grafische vormen tot abstracte ontwerpen – kies jouw persoonlijke favoriet. Zo zijn strepen enorm iconisch, en kies je met bijvoorbeeld ronde vormen voor een vriendelijke uitstraling. Om maar wat voorbeelden te noemen!

Een strak patroon aan de muur met behang

Persoonlijk behang aan de muur met fotoprint

Van abstracte vormen gaan we juist naar een ontwerp waarbij het meteen duidelijk is waar het om gaat: de fotoprint aan de muur! Een persoonlijkere manier van het aankleden van de wand is er naar ons idee niet. Kies dus je favoriete foto uit – of het nu een familiekiekje is, een beeld van een reis of een stralende foto van je huisdier!

Wie gaat voor een fotoprint aan de wand, kiest voor een van de mooiste manieren om herinneringen in het huis te verwerken. Het geeft namelijk echt een andere indruk dan bijvoorbeeld het hangen van foto’s aan de muur die in lijstjes zitten. De fotoprint valt nog een stuk meer op! Dat maakt dit dan ook zo krachtig, met foto’s die gezien mogen worden. Kortom: zo zet je behang aan de muur in op unieke wijze.

Een persoonlijke sfeer in huis met de fotoprint aan de wand


Reageer

Lees ook:

Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Interieurstijlen voor de eetkamer >
Een fotowand uit een tijdschrift: zo creëer je die zelf >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Mooie tweedehands meubels kopen: waar let je op? >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >

Terug naar overzicht >>