arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin?
Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin?

Hoe zorg je voor meer sfeer in de tuin?

Het is heerlijk om vaak in de tuin te vertoeven. Maar daarbij is het wel belangrijk dat je tuin er mooi en sfeervol uitziet – alleen dan is het écht fijn om hier te zitten. Hoog tijd dus om een kale tuin om te ruilen voor een tuin boordevol sfeer. Het lukt met deze tips!

Overkapping in de tuin

Om de tuin meer levendigheid te geven, is een overkapping een ideale uitkomst. Zo ga je namelijk voor een hoogteverschil in de tuin, wat al direct een mooie uitstraling biedt. Dat niet alleen, terrasoverkappingen zijn natuurlijk ook perfect geschikt om een zithoek onder in te richten. Maak hier dé centrale plek van in de tuin. Je zit lekker beschut, bij zowel fel zonlicht als bij een frisse wind. Veel mensen kiezen voor een veranda in de tuin, bijvoorbeeld van stijlvol hout. Zo’n overkapping staat tegen de buitenmuur van de woning aan. Ook een losstaande overkapping is mogelijk, in de vorm van een pergola. Een pergola kun je overal in de tuin plaatsen, voor een fijn plekje in de schaduw. Laat er klimplanten tegenaan groeien, want dat geeft een romantisch plaatje. Welke overkapping je ook het mooist vindt, het zorgt altijd voor meer comfort en gezelligheid in je tuin.

Overkapping in de tuin

Veel groen

Moderne tuinen kennen soms maar weinig groen. Dat is zonde, want planten zijn juist ultieme sfeermakers in een tuin. Plaats daarom veel planten in de tuin, evenals andere vormen van groen zoals bomen en struiken. Het is natuurlijk wat meer onderhoudswerk, maar je krijgt er veel voor terug. Door planten in borders of potten te plaatsen, houd je de groei binnen de perken. Of kies voor planten die maar weinig onderhoud nodig hebben, als je hier zo min mogelijk tijd aan kwijt wilt zijn. Maar eerlijk is eerlijk: het is genieten om in de tuin te werken. Als je in de tuin bezig bent, breng je ook tijd door buiten – en dat is nu juist zo leuk.

Water in de tuin

Als je er de ruimte voor hebt, is het mooi om water in de tuin te hebben. Denk aan een vijver! Ga voor een vijver in een abstracte vorm, dat ziet er al meteen opvallender uit dan een vijver in de vorm van een vierkant of rechthoek. Hier kun je weer speciale waterplanten in en omheen laten groeien, zodat alles samenkomt.

Gezellige zithoek

We noemden het hierboven al: zie de zithoek als de centrale plek in de tuin. Hier breng je immers de meeste tijd door als je buiten bent. Kies voor een fraai tuinmeubilair, dat helemaal aansluit op jouw stijl. En denk ook na welke meubels je het liefst kiest. Wil je uitgebreid dineren buiten? Dan heb je een grote tafel met stoelen nodig. Maar het kan juist ook zo zijn dat je lekker wilt loungen buiten, in een comfortabele ligstoel. De juiste meubels zijn er in ieder geval voor elke tuin te vinden.

Aankleding

Met alleen de meubels ben je er nog niet in de zithoek. Ga tot slot voor een goede aankleding. Plaats een buitenkleed onder de meubels, zorg voor fraaie verlichting en denk aan kussens voor op de buitenbank. Het zijn juist die finishing touches die net zo goed meetellen.


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >

Terug naar overzicht >>