arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning

Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning

Natuurlijke materialen geven jouw huis een tijdloze persoonlijkheid. Een rustgevend palet en decoratieve objecten vormen niet alleen een essentiële basis voor elk modern interieur, het is een van de spannendste elementen van jouw inrichting! Natuurlijke en duurzame materialen zijn eveneens herbruikbaar (hoeven niet opnieuw te worden vervaardigd voor het volgende gebruik) of recycleerbaar (kunnen opnieuw worden gebruikt nadat ze opnieuw zijn vervaardigd). Ze verminderen ook afval en vervuiling. Kortom, met de vele interieurontwerpen die goed inspelen op duurzaamheid en milieubewustzijn staat deze trend niet meer ter discussie. Om je interieur duurzaam en milieuvriendelijk te maken, is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. In deze blog geven we je enkele handige tips. 

Zoek de juiste natuurlijke elementen die je wilt gebruiken 

Ga je aan de slag met een natuurlijk en duurzaam interieur, dan is het tijd om natuurlijke materialen te zoeken. Dit is een belangrijke factor in duurzaam interieurdesign. Hout, rotan, jute, bamboe, katoen en leer zijn allemaal materialen die duurzaam en milieuvriendelijk zijn omdat ze afbreekbaar zijn of hernieuwbaar. Kies bijvoorbeeld voor luxe, functionele en stijlvolle klamboes die vervaardigd is van 100% organisch katoen of een houten vloer die gewonnen is uit duurzaam beheerde bossen. 

Door duurzame materialen als interieurelementen te gebruiken in plaats van schadelijke plastic of synthetische materialen, wordt er minder afval geproduceerd wanneer het element wordt vervangen of weggegooid. Daarnaast brengt het gebruik van natuurlijke materialen veel meer warmte en sfeer in een ruimte.

Meer weten over houten vloer sterk voor milieu én mens? Op DeBergHoutenVloeren.nl vind je alles wat je nodig hebt om de perfecte houten vloer in huis te halen. 

Zoek de juiste natuurlijke elementen die je wilt gebruiken

Let op de verf

Verf is misschien wel één van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden als je een duurzaam interieur wilt verwezenlijken. Kies voor watergedragen verf – zoals een laklaag die gemaakt is van plantaardige oliën – in plaats van luchtvervuilende verfproducten op basis van lood- of minerale oliën. Watergedragen verf is biologisch afbreekbaar en niet schadelijk voor mens en milieu, waardoor je met een gerust hart kunt schilderen wanneer je de interieurelementen wil personaliseren. 

Denk aan upcycling

Upcycling is een duurzaamheidsconcept dat het vernieuwen van oude producten als uitgangspunt neemt. Als je zorgvuldig winkelt in een kringloopwinkel, kun je grootste schatten vinden, zoals meubels, kunstwerken of accessoires, die heel goed te vernieuwen zijn en onderdeel kunnen worden van een tijdloos interieur. Natuurlijk weet je nooit wat je zult vinden, maar dat is een deel van het plezier! 


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>