arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen
5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen

5x redenen om voor glasvezel internet te kiezen

Ben je op zoek naar een nieuw internetabonnement? Omdat je huidige contract afloopt, je niet tevreden bent met je huidige pakket of je nog sneller internet wilt? Glasvezel internet is in Nederland nog steeds aan het uitrollen en wordt voor steeds meer mensen beschikbaar. Het is dan ook zeker iets om te overwegen als je op zoek bent naar een nieuw abonnement. Waarom je voor glasvezel internet moet kiezen? Wij zetten vijf goede redenen op een rij.

Snel internet

Als je iemand bent die veel tijd op het internet spendeert, is het wel zo fijn als je profiteert van een snelle verbinding. Met glasvezel internet ben je daar hoe dan ook van verzekerd. Kies je voor een glasvezel abonnement, dan geniet je van internet tot maar liefst 1 Gbit/s. Dat is een veel hogere snelheid ten opzichte van DSL-internet of internet via een kabel. Met glasvezel is de hoogst mogelijke internetsnelheid te realiseren en dat zorgt dat het kijken van je series, thuiswerken en videobellen met je familie probleemloos kan.

Stabiliteit

Een ander voordeel van glasvezel internet is dat je veel stabiliteit ervaart. Glasvezel is ten opzichte van andere internetaansluitingen namelijk een stuk stabieler. Hoe stabieler de verbinding, hoe minder je te maken hebt met lange laadtijden of haperingen. Met glasvezel kun je met meerdere mensen tegelijk probleemloos van de verbinding gebruikmaken. Doordat de verbinding zeer stabiel is, profiteer je continu van de hoge snelheid.

Stabiliteit

De up- en downloadsnelheid zijn even hoog

Nog een reden om voor glasvezel internet te kiezen, is omdat de up- en downloadsnelheid van deze verbinding even hoog zijn. Met glasvezel is het mogelijk om binnen no time een filmpje te downloaden of een document te uploaden. Door de hoge snelheid van up- en downloaden duurt dat nooit meer lang en dat levert een hoop minder frustraties op.

Minder storingsgevoelig

Glasvezel is minder gevoelig voor storingen en dat is een mooi voordeel.  Je hebt een internetstoring ongetwijfeld al eens eerder meegemaakt. Als dat zo is, weet je ook dat dat allesbehalve fijn is. Met glasvezel heb je minder kans op storingen door de duurzaamheid en hoge kwaliteit van de verbinding.

Beter voor het milieu en klaar voor de toekomst

Hecht je waarde aan een beter milieu? Dan maak je met glasvezel de juiste keuze. Deze verbinding is milieuvriendelijk, mede omdat het internet veel minder stroom gebruikt ten opzichte van andere netwerken. Daarnaast roest glasvezel niet en geeft het ook geen straling af, wat een positief effect heeft op de bodem van de grond. De verbinding is ook toekomstbestendig. Omdat we steeds meer data verbruiken is het belangrijk dat de internetverbinding dat aankan. Met glasvezel ben je daarvan verzekerd, want deze verbinding is goed bestand tegen de grote datagroei.

Nu je weet wat de grootste voordelen zijn van glasvezel, kun je bepalen of het iets voor je is. Doe eerst een postcodecheck om te achterhalen of het beschikbaar is op je adres. Als dat het geval is, maak je hiermee een goede keuze!


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>