arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Hoe creëer je meer privacy bij je woning?
Hoe creëer je meer privacy bij je woning

Hoe creëer je meer privacy bij je woning?

Pottenkijkers zijn natuurlijk niet wenselijk bij je woning! Toch kan je hier soms behoorlijk wat last van ervaren, zeker als je bijvoorbeeld aan een drukke straat woont. Dan is meer privacy in je huis belangrijk. Hoe je hiervoor kunt zorgen? Lees verder voor onze tips!

Bomen voor beschutting

De mooiste manier om voor meer beschutting bij je woning te zorgen? Dat is met bomen! Zo zorg je namelijk op een natuurlijke manier voor meer bedekking voor je huis. Ook zien bomen er gewoon vriendelijk uit: ideaal als dat wenselijk is voor de uitstraling rondom je woning. Mooie leibomen in je tuin lenen zich hier uitstekend voor. Ze bieden flink wat privacy, met de takken die naar beneden gebogen zijn, in horizontale stand. Dat zorgt tegelijkertijd voor dat fraaie en bijzondere aanzicht met deze bomen in je tuin. Er zijn veel soorten leibomen om uit te kiezen, waaronder de leilinde, steeneik en laurierkers. Prachtige blikvangers bij je huis!

Hekwerk in de tuin

Hekwerk in de tuin

Het juiste hek in de tuin maakt ook dat je privacy creëert. Kies in dit geval voor een gesloten hek, waar niet goed doorheen kan worden gekeken. Denk aan hekken met houten planken, die dicht op elkaar gemonteerd zijn. Ook de hoogte van het hek is relevant: maak dat het hek niet te laag is – dan kijken de voorbijgangers er immers nog altijd zo overheen.

Raamdecoratie binnenshuis

Niet alleen buitenshuis, maar ook binnenshuis kun je voor meer privacy zorgen. De juiste raamdecoratie is hierbij belangrijk. Zo kun je plisségordijnen ophangen: die kun je aan beide kanten open- en dichtdoen, om zo in het midden van je raam een strook te creëren waar men niet doorheen kan kijken. Zónder dat je zo dus direct de hele dag in het donker moet zitten. Je kunt ook denken aan lichtdoorlatende rolgordijnen of jaloezieën voor je ramen, voor eenzelfde effect. Hierachter kun je nog kiezen voor verduisterende gordijnen, die je ’s avonds ook dicht kunt doen.

Decoratie op je vensterbank voor privacy

Wil je liever geen gordijnen voor de ramen hebben die je het grootste gedeelte van de dag dicht hebt? Denk dan aan decoratie op je vensterbank om het zicht naar binnen toe te beperken. Hoge planten zijn een slimme uitkomst: zet ze op een rijtje naast elkaar. Of denk aan beelden, vazen of andere vormen van grote decoratiestukken. Zo heb je meteen iets moois om tegenaan te kijken!

De juiste indeling van je woning

Waar je binnenshuis nog meer aan kunt denken om voor privacy te zorgen? De juiste indeling van je huis is belangrijk. Als je je bank of eettafel bijvoorbeeld direct bij het raam aan de voorkant van je woning hebt staan, kun je je al gauw bekeken voelen door voorbijgangers. Het is slim om de zithoeken in je woning juist meer in het midden of aan de achterkant van je huis te plaatsen. Zo zit je meteen wat verder af van iedereen die voorbijkomt in je straat: ook dat zorgt zeker voor een gevoel van privacy!


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>