arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan!

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan!

Met de huidige omstandigheden is het moeilijk om een avondje uit te kunnen gaan. Gelukkig kun je thuis wel lekker borrelen. Met een mooie thuisbar maak je zo’n avond nog nét dat beetje gezelliger. Hoe kun je zelf een thuisbar inrichten? We delen onze tips!

De locatie van je thuisbar

Denk bij een thuisbar inrichten allereerst na over de gewenste plek van de bar. Bij de keuken is het bijvoorbeeld een gebruikelijke optie – zeker als je al een keukeneiland hebt, waar je zo een paar barkrukken bij kunt plaatsen. Nog geen keukeneiland? Dan kun je een los eiland plaatsen, waar je ook een barretje onderdeel van maakt. Maar je kunt juist ook denken aan een bar middenin je woonkamer, of een bar in huis op de zolder. De tuin is ook een optie! Het is maar net waar jij die plek het gezelligst vindt, en natuurlijk waar het past.

Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan!

Thuisbar inrichten: de juiste grootte

Ook de perfecte grootte van je bar in huis telt mee. Het is gebruikelijk om te zorgen dat er plek is voor zo’n twee tot vier barkrukken: zo kun je er precies een gezellige borrel houden. Het voordeel hieraan is dat zo’n bar al gauw past: je hoeft hier niet enorm veel extra plek voor over te hebben. Wil je toch een grotere bar? Dan is een bar in de tuin al snel de ideale locatie.

De looks van je bar in huis

Hoe ziet jouw ideale thuisbar eruit? Je hebt een heleboel looks om uit te kiezen. Van een barinrichting voor thuis van robuust hout, passend bij een landelijke stijl, tot een huisbar in een minimalistisch design, perfect bij de Scandinavische woonstijl. Bepaal wat het best in jouw interieur past: van een moderne bar in huis tot juist een vintage vibe. Dat is nu zo leuk aan een thuisbar inrichten: je kunt alles helemaal naar wens maken!

Een handig blad en opbergruimte

Als je het echt goed wilt aanpakken met je thuisbar, is het slim om rekening te houden met de details die nodig zijn. Zo wil je dat je bar een handig en stevig blad heeft, waar je bijvoorbeeld de ingrediënten voor je cocktails op kunt bereiden. Opbergruimte is ook fijn, om glazen en flessen in te bewaren! Of zet die juist mooi neer óp dat tafelblad.

Bar in huis: tips en voorbeelden

Thuisbar inrichten: zelf doen of kopen?

Dan komen we aan bij het praktische onderdeel: hoe komt die thuisbar er precies? Je kunt een kant-en-klare bar kopen voor thuis – zo heb je er zelf nauwelijks omkijken naar. Makkelijk toch? Dit is tevens de ideale manier als je die bar snel gereed wilt hebben. Maar het is misschien nog wel toffer om zélf een bar voor in huis te maken. Met oude pallets bijvoorbeeld: daar kun je relatief eenvoudig een gezellig barretje van in elkaar zetten. Op YouTube zijn veel tutorials te vinden: zo ben je meteen weer wat uren zoet en kun je na je DIY project lekker genieten van je eigen bar!


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Het kiezen van een mooie bank >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >

Terug naar overzicht >>