arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet!
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet!

Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet!

Als jij bevoorrecht bent met een aparte eetkamer in je woning, dan mag je van geluk spreken. Hoe fijn is het om deze ruimte apart te kunnen houden voor gezellige diners met je gezin of met vrienden? Als je deze ruimte niet hebt en je eettafel in de woonkamer staat – zoals dit bij de meesten het geval is – dan kun je deze ruimte alsnog een mooie aankleding geven. We willen je graag wat inspiratie bieden voor jouw eethoek, ongeacht hoeveel ruimte je hiervoor hebt.

Welke ruimte kies je?

Als jij geen aparte eetkamer hebt, dan is de kans groot dat jouw eethoek zich in de keuken of in de woonkamer bevindt. Je zal een paar compromissen moeten maken wat betreft de indeling, maar dit hoeft helemaal geen probleem te zijn. Je kunt je mooie servies en glazen bijvoorbeeld indelen in een prachtige wandkast, welke je vlak achter de eettafel plaatst. Zo is het dekken van de tafel een fluitje van een cent en heb je de hoek direct wat meer aankleding gegeven. Als de wandkast nog open vakken heeft kun je hier ook wat van je mooiste serviesstukken of glazen tentoonstellen.

De eettafel

De eettafel is uiteraard het belangrijkste onderdeel van de eethoek. Het is echt afhankelijk van hoeveel ruimte je hebt, wat voor tafel je uitkiest. Heb je heel veel ruimte, dan kun je voor een statige tafel kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een rechthoekige tafel waar je minimaal zes tot acht personen een plek kunt geven. Heb je een wat kleinere ruimte beschikbaar, dan kan een ronde tafel een goede oplossing zijn. Bij een vier-persoonstafel kun je namelijk makkelijk vijf of zes personen kwijt, als je iedereen wat laat inschikken. Je kunt ook voor een moderne eethoek gaan waarbij je een bank tegen de muur schuift en hier een rechthoekige tafel tegen aanzet. Dit kan ook een hoop ruimte in de woonkamer of keuken schelen.

Bijpassende stoelen

Het is belangrijk dat je comfortabel kunt dineren aan de eettafel middels fijne stoelen. Als je slechts je ontbijt aan de eettafel nuttigt, kun je gemakkelijk wat simpele stoelen kiezen die vooral praktisch zijn. Wil je liever urenlang kunnen tafelen na een diner met vrienden, dan is het verstandiger om voor comfortabele fauteuils te gaan waar je lekker in kunt wegzakken. De keuze wat betreft eetkamerstoelen zijn dus ook zeer afhankelijk van hoe je ze wilt gaan gebruiken.

Sfeerverlichting

Tot slot is verlichting erg belangrijk bij een eettafel. Als je in de ochtend je kop koffie nuttigt en net wakker bent, wil je waarschijnlijk niet de felste verlichting op de markt. Hetzelfde geldt voor je kop thee in de avond, die je met het lezen van een tijdschrift of boek nuttigt. Overdag kan het juist wel fijn zijn om felle verlichting te hebben, als je bijvoorbeeld graag aan de keukentafel werkt of samen met je kids hun huiswerk doet. We raden een dimbare lamp zeer aan op deze plek, puur uit praktisch oogpunt. Zo heb je goed licht op de momenten dat je focus nodig hebt, maar sfeerverlichting om rust te pakken aan het begin en einde van de dag.


Reageer

Lees ook:

Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >

Terug naar overzicht >>