arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » 3 tips voor het kopen van een traplift
3 tips voor het kopen van een traplift

3 tips voor het kopen van een traplift

Niets is vervelender als je moeite hebt met bewegen waardoor je misschien niet makkelijk de trap op en neer kan lopen. In dat geval kan je een traplift kopen. Hierdoor blijf jij onafhankelijk, omdat je zelfstandig kan bewegen. Weet je niet waar je op moet letten bij de aanschaf van een traplift? Lees dan hieronder verder.

Trap heeft invloed

Voordat je gaat bepalen welke traplift je wil aanschaffen, zal je rekening moeten houden met de soort trap in jouw woning. Elk huis heeft namelijk een andere trap en dit betekent dat de traplift daarop moet worden aangepast. Het is dus belangrijk dat je goed van tevoren bekijkt wat voor soort trap jij hebt.

Een rechte trap is in ieder geval de makkelijkste trap om mee te werken. Heb je een trap met veel bochten? Dan zal je een andere traplift moeten aanschaffen dan bij een rechte trap. Je kan het beste contact opnemen met een adviseur die vervolgens komt kijken welke traplift er geplaatst kan worden in jouw huis.

Veiligheid is belangrijk

Veiligheid is belangrijk

Een huislift moet natuurlijk wel veilig zijn om te gebruiken. Veel ouderen haken namelijk af van het idee om een traplift aan te schaffen, omdat er gedacht wordt dat trapliften niet veilig zijn. Als je er zeker van wil zijn dat een traplift veilig is, zal je dus altijd goed op de veiligheidsmaatregelen moeten letten. Een aantal veiligheidsmaatregelen zal je echt als uitgangspunt moeten nemen.

Zorg ervoor dat een traplift voorzien is van een veiligheidsgordel. Met een veiligheidsgordel weet je zeker dat je goed vastzit op de traplift. Daarnaast kan het voorkomen dat een traplift opeens stopt met bewegen. Om toch nog beneden te komen, is het handig dat de traplift voorzien is van een nooddaalsysteem. Het is goed om voor jezelf te bepalen welke veiligheidsmaatregelen jij wil hebben.

Kosten niet vergeten

Het is altijd goed om rekening te houden met de kosten. Er is eigenlijk geen vast prijskaartje te hangen aan de trapliften. Dit heeft te maken met het feit dat elke traplift er anders uit komt te zien. De prijs van een traplift wordt onder andere bepaald door de soort trap. Sommige trapliften zijn lastiger om te installeren in een huis en hierdoor kan de prijs omhoog gaan.

Heb je rechte trap? Dan heb je geluk, want een traplift voor een rechte trap is over het algemeen het goedkoopst. Het is namelijk erg makkelijk om te monteren. Ga je voor een traplift voor een trap met bochten? Dan kan je ervan uitgaan dat je meer zal moeten betalen. Samen met de adviseur wordt er een prijs afgesproken. Het is belangrijk dat je hier goede afspraken over maakt met de adviseur.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >
Wat zijn de meest voorkomende oorzaken van brand in een woning? >
Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >

Terug naar overzicht >>