arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het!
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het!

Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het!

Thuis koken is voor veel mensen een populair tijdverdrijf geworden, en daarom zoeken steeds meer mensen naar manieren om hun keuken meer uitnodigend te maken. Want zeker als je van koken houdt, dan kan de keuken als het hart van je huis aanvoelen, waar je samen met elkaar tijd doorbrengt en eten maakt. Als je keuken heel functioneel is ingericht, dan kan het misschien zijn dat er wat gezelligheid ontbreekt. Dus wil jij jouw keuken omtoveren tot een plek waar wordt gekookt, gegeten, gespeeld én gewerkt? Dan is het de hoogste tijd om een knusse leefkeuken te creëren! Wat de belangrijkste ingrediënten zijn voor een gezellige leefkeuken, lees je hier.

De indeling

Bepaal allereerst de indeling van de ruimte. Heb je een afgesloten keuken, dan is dat de enige ruimte die je tot je beschikking hebt. Maar heb je een open keuken? Dan heb je het voordeel dat je een deel van de woonkamer kan betrekken bij de leefkeuken. Kijk hoe je de meubels het beste kan rangschikken om een samenhangende en functionele indeling te maken. Zorg voor sfeervolle meubels die elkaar aanvullen, zoals een grote ruime eettafel met genoeg stoelen eromheen. Let er bij het uitkiezen van een eetkamerstoel op dat deze comfortabel zit, want in een leefkeuken zal je hier veel gebruik van maken.

Kleuren en materialen

Een gezellige leefkeuken heeft meestal warme, aardse tinten als basis. Daarnaast kun je spelen met kleuren die het beste bij jouw stijl passen. Let er wel op dat de kleuren warmte uitstralen en samen één geheel vormen.

Een andere manier om warmte en gezelligheid toe te voegen is door verschillende materialen en texturen te gebruiken. Vloerkleden, stoelen en kussens in verschillende stoffen kunnen je keuken een stuk comfortabeler maken. Mix en match verschillende texturen, maar zorg er altijd voor dat je binnen dezelfde woonstijl blijft. Denk hierbij aan een mooie vloer in combinatie met een houten eettafel en zachte velours stoelen.

Kleuren en materialen

Een warme uitstraling

Een ander belangrijk ingrediënt, voor een warme en gezellige uitstraling in de leefkeuken, is het licht. Met licht kun je namelijk goed de sfeer bepalen en de keuken uitnodigend maken. Let er wel op dat je in de keuken zowel taakverlichting als sfeervol licht hebt. De taakverlichting is feller en kan aangezet worden als je iets aan het doen bent waar je goed zicht voor nodig hebt, zoals het maken van huiswerk, de administratie doen of koken. Sfeervol licht kan daarentegen weer gebruikt worden tijdens het diner of op donkere dagen. Strategisch gebruik maken van de verlichting kan een groot verschil maken in hoe gezellig je keuken aanvoelt en hoe functioneel die is.

Let op de details

Denk ook bij het kopen van functionele accessoires aan de algehele uitstraling van de leefkeuken. Grote weckpotten op het aanrecht gevuld met ontbijtgranen, noten of gedroogd fruit kunnen ook heel goed bijdragen aan de sfeer. Of dek de tafel in stijl met een mooi linnen tafelkleed en goed gekozen servies. Deze kleine details maken een groot verschil.  

Met een paar veranderingen kun je er voor zorgen dat jouw functionele keuken omgetoverd wordt tot gezellige leefkeuken!


Reageer

Lees ook:

Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hoe je je huis kunt personaliseren >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
5 tips voor je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>