arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het!
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het!

Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het!

Zou je graag wat meer stijl willen toevoegen aan je interieur? Dan kun je overwegen om wat planten in je ontwerp op te nemen. Planten kunnen namelijk kleur, textuur en karakter toevoegen aan je huis. En natuurlijk ook meer leven! Ze kunnen heel makkelijk gebruikt worden om verschillende looks te creëren. Of het nu boho chic, industrieel of minimalistisch is, kies planten uit die passen bij de look waar je voor gaat. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zijn hier een paar tips om je huis stijlvol in te richten met planten.

Denk aan potten en vazen

Er zijn allerlei leuke en creatieve manieren om planten uit te stallen, van het ophangen aan het plafond tot het ophangen aan de muur. Maar vergeet vooral niet wat potten of vazen kunnen betekenen voor de stijl. Van glazen vazen tot kleurrijke design potten. Het type pot dat je kiest kan een groot verschil maken in de algehele uitstraling van je plantenarrangement. Probeer voor een strakke en moderne uitstraling eenvoudige keramische potten of glazen vazen te gebruiken. Voor iets meer rustieks of aards kun je terracottapotten of manden van natuurlijke materialen zoals riet of jute kiezen. Een mooie plant in een leuke pot of vaas tilt je interieur echt naar een hoger niveau.

Zoek je ook nog stijlvolle plantenbakken voor in de tuin? Plesanto.nl heeft een ontzettend uitgebreid assortiment. Zo kun je de woonstijl van binnen makkelijk doortrekken naar de tuin.

Denk aan potten en vazen

Kwaliteit gaat boven kwantiteit

Als het om planten gaat, is de kwaliteit vooral heel belangrijk. Het is beter om een paar goed gekozen planten te hebben van een uitstekende kwaliteit, die je inrichting aanvullen, dan een heleboel planten van een mindere kwaliteit die snel gaan hangen. Dat kan er namelijk rommelig en verwaarloosd uitzien. Liever een paar planten van een goede kwaliteit. Die je dan uiteraard wel goed moet verzorgen, want ook die planten kunnen doodgaan als je er niet goed mee omgaat.

Denk aan de lichtinval

Verschillende planten hebben verschillende hoeveelheden licht nodig. Zorg er dus voor dat je planten kiest die zich goed kunnen houden in de omstandigheden van jouw huis. Heb je in de woonkamer bijvoorbeeld weinig natuurlijk licht? Dan wil je planten kiezen die ook in de schaduw kunnen overleven. En vult jouw huis zich snel met zonnestralen? Dan kun je voor zonovergoten planten kiezen. Dit zijn vaak de tropische planten, zoals een bananenplant of een Strelizia.  

Door de tijd te nemen om de juiste planten te kiezen, kun je echt de perfecte stijlvolle look voor je huis creëren.


Reageer

Lees ook:

Tips voor het maken van een plantenwand >
9 redenen waarom een PVC vloer in de badkamer een goed idee is >
Plekken in huis opleuken met fotolijsten >
Met deze tips verwerk je duurzaamheid in het interieur van jouw woning >
Veel inbraak in jouw buurt? Dit kun je doen! >
Is een waterbed geschikt voor mij? >
Hoe je je huis kunt personaliseren >
4 tips om een gezellige woonkamer te creëren >
Zo maak je sfeer in je huiskamer >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
5 tips voor je thuiskantoor >

Terug naar overzicht >>