arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » 5 tips om de hal op te knappen
5 tips om de hal op te knappen

5 tips om de hal op te knappen

Ga je de hal opknappen? Dat is een leuke klus in huis! Want hoewel het vaak om een kleine ruimte in een woning gaat, kun je veel meer met de hal dan je vooraf misschien denkt. Met wat creativiteit kun je echt iets bijzonders maken van je gang. We delen graag onze tips: lees meer!

De trap renoveren

We kijken er vaak maar nauwelijks naar om: de trap in de hal. Terwijl die trap in veel huizen toch het eerste is dat je ziet als je een woning binnenstapt. Je zou toch veel vrolijker worden van een mooie trap? Ook als er sprake is van slijtage is een renovatie van de trap een verstandige keuze – bijvoorbeeld als je in een oude woning woont. Bij Carpetright zijn de kosten voor een traprenovatie heel voordelig: een ideale manier om voor een nieuw uiterlijk van je trap te gaan! Er worden handige ‘overzet-tredes’ op je trap geplaatst, zodat de renovatie snel en duurzaam kan plaatsvinden.  Met zo’n opfrisbeurt van de trap, ga je zeker voor een nieuwe look in de hal!

De muren schilderen

Grote kans dat je simpele witte muren hebt in de hal. En daar is niets mis mee, maar echt spannend is het niet. Het is een tof idee om de muren in een vrolijke kleur te schilderen. Zo zijn pastelkleuren helemaal in trek! Ze hebben nog altijd een subtiel karakter, maar zorgen voor net dat beetje meer sfeer. Wil je iets uniekers? Kies dan voor een moody hal, met kleuren als donkerrood of diepblauw.

Een mooie kapstok

Hal opknappen een mooie kapstok

De kapstok is toch wel een van de belangrijkste items in de hal. Dan kun je er dus maar beter voor zorgen dat er een mooie kapstok staat! Kies een ware eyecatcher uit: er zijn namelijk veel bijzondere kapstokken te vinden. Of je ‘m nu aan de muur hangt of juist liever op de grond plaatst – die keuze is aan jou. Ga bijvoorbeeld voor een sfeervolle houten kapstok met veel haakjes eraan en een extra plank bovenop of juist een strak en industrieel model van metaal. Die vallen lekker op, ieder op een eigen manier!

Werk met spiegels

Spiegels kunnen een speelse toevoeging aan de hal vormen. Ze laten de ruimte namelijk optisch groter lijken – en dat is met name ideaal als je een kleine hal gaat inrichten! Plaats het liefst een paar spiegels in de hal, bijvoorbeeld een grote staande spiegel en een kleinere hangspiegel aan de muur. Over hippe hangspiegels gesproken: ronde spiegels zijn een heuse trend! Zeker een aanrader dus.

Decoratie in de hal

Ten slotte mag decoratie in de hal niet ontbreken – zie het als dé finishing touch in de ruimte. Je maakt de hal er echt een stuk gezelliger mee! Zo voorkom je dus dat het een saaie, kille ruimte in huis is. Hang bijvoorbeeld posters of foto’s op aan de muur. Een leuke klok aan de wand is ook zeker een optie. Maar waar we vooral aan moeten denken: plaats kamerplanten in de hal! Op de plank boven de kapstok, op de dressoirkast of gewoon op de grond: ze kunnen eigenlijk overal. Wat een vrolijke look!


Reageer

Lees ook:

Hoe zorg je voor meer natuurlijk licht in huis? >
Saaie lege muur in huis? Ga voor wall art met Poster Store! >
6x Inspiratie voor een moody en donkere badkamer >
Wat kun je met washi tape in je interieur? 6 leuke ideeën! >
Comfortabel wonen zonder te verhuizen >
Tips voor tijdloze en frisse badkamer >
Dit zijn de 5 populairste soorten tafels >
Met een beperkt budget toch een bijzondere winkelinrichting realiseren >
Alle voordelen van een tv beugel >
6 tips voor het inrichten van een kleine boekenkast >
7 tips voor een romantische tuin >
Sierlijsten plaatsen in huis: voorbeelden en inspiratie >
Alle voordelen van vouwgordijnen en plissés >
Alle voordelen van vloerisolatie >
Een open kast inrichten? 5x handige tips! >

Terug naar overzicht >>