arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Met deze tips houd je je schuur opgeruimd

Met deze tips houd je je schuur opgeruimd

Sommige plekken in huis zijn al snel een rommeltje. Denk aan de zolder bijvoorbeeld, maar net zo goed aan de schuur. En dat kan behoorlijk vervelend zijn! Je kunt spullen niet meer vinden en het is zo gewoon geen prettige omgeving meer om je in te bevinden. Tijd voor verandering! In deze blog geven we handige tips voor een schuur opruimen: lees en leer.

Pas op met verzamelen

Een schroefje hier, een boutje daar: het is verleidelijk om allerlei spulletjes te verzamelen. Och, daar heb je heus nog wel een plekje voor in die schuur – een gedachte die we allemaal wel kennen. Maar voor je het weet staat die schuur bomvol. En zie je door de bomen het bos niet meer. Eerlijk is eerlijk: tenzij je een onwijze klusser bent, heb je heus geen tientallen schroefjes nodig.

Pas dus op met verzamelen. Ga je aan de slag met de schuur schoonmaken? Maak dan meteen een selectie van de items die je echt nodig hebt, en doe afstand van de rest. Dat zorgt letterlijk voor meer ruimte in de schuur! En een opgeruimde schuur is een stuk prettiger om in te werken. Je hebt niet meer nodig dan alleen de essentials, zeker als het gaat om een kleine schuur inrichten.

Met deze tips houd je je schuur opgeruimd

Geef alles een vaste plek

Zoals hierboven al duidelijk werd: in de schuur heb je nu eenmaal een heleboel verschillende, kleine spulletjes. Daar is niets aan te doen. Maar je kunt er wel op de juiste manier mee omgaan! Geef alles een vaste plek – dat is echt een belangrijk onderdeel van een opgeruimde schuur.

En daarmee bedoelen we dus ook dat die spullen áltijd op dezelfde plek liggen. Heb je dus even snel de fietsbanden opgepompt of iets in elkaar getimmerd? Dan is het ook zaak om de boel meteen op te ruimen, ook als je daar echt even geen zin in hebt. Als je daaraan voorbijgaat, heeft deze regel geen nut meer. Dan staat binnen een paar maanden weer alles rommelig door elkaar heen. En dat willen we nu juist voorkomen bij de schuur opruimen! Meteen even actie ondernemen dus – om er later weer van te kunnen genieten.

Een opgeruimde schuur? Lees onze handige tips

Opbergen aan de muur

We kennen allemaal wel het beeld van een schuur met een muur vol gereedschap, dat netjes aan haakjes hangt en hartstikke georganiseerd overkomt. Een pláátje van een ideale werkplaats in de schuur, nietwaar? Dat is dan ook zeker iets wat je in jouw schuur kunt verwezenlijken! Maak hier een plannetje voor bij het opruimen van de schuur, en zorg vervolgens dus dat deze items altijd op hun vaste plekkie blijven hangen.

Het voordeel van het ophangen van items aan de muur is dat je er altijd makkelijk bij kunt. Je hoeft niet in een kast te duiken bijvoorbeeld – je kunt het simpelweg van de wand grissen en meteen aan de slag gaan. Dat vormt dan ook zeker een reden om hiervoor te kiezen bij schuur opruimideeën. En zo ga je zelfs meteen voor een Pinterest-waardige schuur: wat wil je nog meer?


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >
Tips voor de leukste tuinprojecten >
Zo ziet je tuin er weer prachtig uit! >

Terug naar overzicht >>