arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Maak van jouw schuur de ideale werkplaats

Maak van jouw schuur de ideale werkplaats

Ben jij een echte liefhebber van klussen? En zou je jezelf best een professionele thuisklusser willen noemen? Dan verlang je vast naar een eigen werkplaats. Het goede nieuws is dat je de schuur eenvoudig kunt inrichten als zo’n fijne werkplaats. Volg het onderstaande stappenplan en je kunt zo aan de slag!

Stap 1: Kies de juiste verlichting

Begin met het uitzoeken van de juiste verlichting voor in de werkplaats. Een schuur is meestal een vrij donkere ruimte, dus deze stap is essentieel. LED TL buizen en armaturen zijn vaak de beste optie. Je kunt hierbij onder andere kiezen tussen neutraal-wit licht en koud-wit licht. Deze kleuren zorgen voor het beste zicht in de werkplaats. Zorg ervoor dat de sterke LED lampen in de schuur goed worden verspreid, zodat er zo min mogelijk schaduw ontstaat. Dat is wel zo fijn tijdens het werken! Is de schuur vrij vochtig? Dan is het verstandig om een waterdichte armatuur aan te schaffen. Gelukkig zijn er online genoeg geschikte producten te vinden. Kijk maar eens op led-wereld.be voor een groot assortiment aan LED verlichting. De producten zijn niet alleen geschikt voor in een schuur, maar ook voor in kantoorpanden, woningen en magazijnen.

Stap 2: Maak optimaal gebruik van de ruimte

Of de schuur nou groot of klein is, je moet de ruimte altijd optimaal benutten. Dit doe je bijvoorbeeld door een extra hoge stellingkast te kopen. Met een opstapje kun je makkelijk bij de bovenste plank! Maak daarnaast slim gebruik van opbergruimte door middel van kisten en opbergboxen. Maak eventueel wat planken aan de muur en bevestig haken aan het plafond. Er zijn allerlei manieren om efficiënter om te gaan met de ruimte.

Stap 3: Sorteer en ruim op

Alle nuttige opbergruimte komt pas echt goed van pas als je de spullen op een logische manier opbergt. Probeer je gereedschap, materialen en andere benodigdheden dus eerst te sorteren. Soms is het zelfs makkelijk om kleinere bakjes in een grote kast of box te zetten. Je kunt ook aan de slag gaan met labels voor nog meer overzicht.

Stap 4: Creëer een ergonomische werkplek

Zorg ervoor dat het werkblad op de ideale hoogte staat. Dit is belangrijk om ergonomisch te kunnen werken en klachten te voorkomen. Koop ook zeker een goede stoel of kruk voor de kleinere klusjes.

Stap 5: Let op de veiligheid

Check tot slot of alles in de werkplaats veilig is. Hangen er snoeren los, is het werkblad stevig en zijn er geen dingen waar je je hoofd aan kunt stoten? Loop alles even na voordat je echt begint met klussen.


Reageer

Lees ook:

De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Veelgemaakte misvattingen over keukeninrichting en -gebruik >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Ontdek de wereld van marmeren keukens >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
De beste keukenindelingen voor elk type woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tijdloze elegantie voor jouw slaapdomein >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Tijd voor een nieuwe keuken? Dit zijn 4 tips voor een efficiënte keuken transformatie >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
Goedkoop en smaakvol: betaalbare keukentrends van 2023 >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >

Terug naar overzicht >>