arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Maak van jouw schuur de ideale werkplaats

Maak van jouw schuur de ideale werkplaats

Ben jij een echte liefhebber van klussen? En zou je jezelf best een professionele thuisklusser willen noemen? Dan verlang je vast naar een eigen werkplaats. Het goede nieuws is dat je de schuur eenvoudig kunt inrichten als zo’n fijne werkplaats. Volg het onderstaande stappenplan en je kunt zo aan de slag!

Stap 1: Kies de juiste verlichting

Begin met het uitzoeken van de juiste verlichting voor in de werkplaats. Een schuur is meestal een vrij donkere ruimte, dus deze stap is essentieel. LED TL buizen en armaturen zijn vaak de beste optie. Je kunt hierbij onder andere kiezen tussen neutraal-wit licht en koud-wit licht. Deze kleuren zorgen voor het beste zicht in de werkplaats. Zorg ervoor dat de sterke LED lampen in de schuur goed worden verspreid, zodat er zo min mogelijk schaduw ontstaat. Dat is wel zo fijn tijdens het werken! Is de schuur vrij vochtig? Dan is het verstandig om een waterdichte armatuur aan te schaffen. Gelukkig zijn er online genoeg geschikte producten te vinden. Kijk maar eens op led-wereld.be voor een groot assortiment aan LED verlichting. De producten zijn niet alleen geschikt voor in een schuur, maar ook voor in kantoorpanden, woningen en magazijnen.

Stap 2: Maak optimaal gebruik van de ruimte

Of de schuur nou groot of klein is, je moet de ruimte altijd optimaal benutten. Dit doe je bijvoorbeeld door een extra hoge stellingkast te kopen. Met een opstapje kun je makkelijk bij de bovenste plank! Maak daarnaast slim gebruik van opbergruimte door middel van kisten en opbergboxen. Maak eventueel wat planken aan de muur en bevestig haken aan het plafond. Er zijn allerlei manieren om efficiënter om te gaan met de ruimte.

Stap 3: Sorteer en ruim op

Alle nuttige opbergruimte komt pas echt goed van pas als je de spullen op een logische manier opbergt. Probeer je gereedschap, materialen en andere benodigdheden dus eerst te sorteren. Soms is het zelfs makkelijk om kleinere bakjes in een grote kast of box te zetten. Je kunt ook aan de slag gaan met labels voor nog meer overzicht.

Stap 4: Creëer een ergonomische werkplek

Zorg ervoor dat het werkblad op de ideale hoogte staat. Dit is belangrijk om ergonomisch te kunnen werken en klachten te voorkomen. Koop ook zeker een goede stoel of kruk voor de kleinere klusjes.

Stap 5: Let op de veiligheid

Check tot slot of alles in de werkplaats veilig is. Hangen er snoeren los, is het werkblad stevig en zijn er geen dingen waar je je hoofd aan kunt stoten? Loop alles even na voordat je echt begint met klussen.


Reageer

Lees ook:

De voordelen van een inloopdouche >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Je badkamer groter laten lijken? Zo pak je het aan >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Slaap jij wel goed? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >

Terug naar overzicht >>