arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Tips voor de leukste tuinprojecten
Tips voor de leukste tuinprojecten

Tips voor de leukste tuinprojecten

De zomer komt eraan en daarom gaan we aan de slag om de tuin om te toveren tot een heerlijke plek waar we kunnen genieten en ontspannen. Je kunt uiteraard items aanschaffen, maar het is toch leuker en unieker om het zelf te maken? In dit artikel lees je daarom een aantal tips om aan de slag te gaan met leuke tuinprojecten.

#1. Moestuin

Ga aan de slag met het maken van een moestuin. Het kweken van je eigen groenten en fruit is niet alleen een mooie toevoeging voor in de tuin, maar ook nog eens gezond en lekker. Op die manier kun je jouw eigen voedsel uit de tuin eten, geeft het voldoening én bespaar je geld voor de supermarkt. Maak de moestuin in een plek waar veel zon is en zorg ervoor dat je ze voldoende water geeft.

Moestuin

#2. Overkapping

Het is heerlijk om straks te kunnen genieten van het lekkere weer in de tuin. Zorg er daarom voor dat je een lekkere lounge set hebt staan in een zelfgemaakte overkapping. Kies de juiste grootte dat past in jouw tuin en kijk ook goed naar welk soort hout je hiervoor gebruikt. Ga bijvoorbeeld voor Douglas hout, dat is een duurzame houtsoort die ook is bestand tegen schimmel en vocht. Ook is het relatief goedkoop en ziet het er mooi uit. Een andere houtsoort waarvoor je kunt kiezen is eikenhout. Hiermee geef je de overkapping een klassieke en natuurlijke uitstraling en is ook nog eens bestand tegen diverse weersinvloeden. Tip: verleng de levensduur van het hout door het hout goed te behandelen. Wanneer je aan de slag gaat met het maken van een eigen overkapping is het ook belangrijk dat je dit met het juiste gereedschap en schroeven doet. Kies voor een overkapping houtdraadbout, dit is geschikt om houten planken, balken en latten aan elkaar te bevestigen.

#3. Maak het compleet

Wanneer je aan de overkapping bent begonnen is het ook tof om het helemaal af te maken. Dit kun je doen door er mooie meubels onder te plaatsen, zoals een vloerkleed, bank en heerlijke stoel, maar een andere tip is om er een poortje of een metaal hekje aan te maken. Hierdoor creëer je een gezellige plek onder de overkapping en is het ook nog eens veilig voor huisdieren en kleine kinderen. Hierbij kun je het beste gebruik maken van slotbouten. Dit is namelijk geschikt voor metaal.

Heel veel succes en plezier met jouw projecten in de tuin. Geniet van het lekkere weer onder je eigen veranda, van je moestuin en heerlijke lounge set.


Reageer

Lees ook:

Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Welke bloempotten moet je hebben voor je buitenplanten? >
Waar moet je op letten als je kussens voor buiten koopt? >

Terug naar overzicht >>