arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zorg voor een mooi geheel met verlichting
Zorg voor een mooi geheel met verlichting

Zorg voor een mooi geheel met verlichting

Ben je jouw woning aan het veranderen? Dan wil je jouw interieur wellicht ook van een geheel nieuwe uitstraling voorzien. Het is daarbij belangrijk dat je niet alleen naar de meubelstukken en accessoires kijkt, maar je ook de verlichting hier helemaal op aanpast. Een goede verlichting kan namelijk veel functionaliteiten hebben en iedere ruimte van de gewenste sfeer voorzien. Het is daarom goed om te weten waar je allemaal naar kunt kijken en welke extra accessoires je hierbij nog aan kunt schaffen. Maar wat is er dan belangrijk als je nieuwe verlichting in de woning wilt krijgen?

Sfeer aanbrengen in de badkamer

Een van de ruimtes die van goede verlichting voorzien moet worden is de badkamer. In de badkamer breng je namelijk veel tijd door om te ontspannen, maar je moet hier ook voldoende zicht hebben voor het doen van jouw haar en de verzorging. In de badkamer spotjes plaatsen op strategische plekken zorgt er bijvoorbeeld voor dat jij goed zicht hebt bij alles wat je doet, maar ook weer sfeer aanbrengt. De spotjes geven voldoende licht, maar zullen nooit te fel zijn. Zo voorkom je dat je uiteindelijk ook niet voldoende kunt genieten en je niet tot ontspanning komt. Jij hoeft alleen nog maar te bepalen waar de spotjes komen in de badkamer en welke afmetingen de spotjes moeten hebben.

Wandlampen voor in de woonkamer

Wandlampen voor in de woonkamer

De woonkamer wil je ook altijd tot een mooi geheel brengen. Dit is de ruimte waar je na een lange werkdag nog even tot rust komt en waar je ook jouw visite ontvangt. Je moet daarom de verlichting op een dusdanige manier uitkiezen dat je een goede uitstraling geeft. Je kunt hiervoor onder andere kiezen voor wandlampen. Door deze op meerdere plekken in de ruimte te plaatsen, zorg je dat er geen donkere hoeken ontstaan en het licht ook niet te fel staat bij de zithoek. De wandlampen komen in een groot aantal stijlen, zodat je ook op dit gebied weer nieuwe mogelijkheden creëert. Iedere lamp zorgt voor een mooi geheel.

Extra accessoires geven een nieuwe uitstraling

Wanneer je voor jezelf hebt bepaald in welke ruimte je welke verlichting ophangt, kun je kijken naar de laatste accessoires en benodigdheden. Zo kan het bijvoorbeeld een goede keuze zijn om een dimmer te plaatsen, waarmee je de felheid van de lampen bepaalt. Ook kun je kijken naar de IP waarde van de lichtbron, zodat je voorkomt dat vocht of stof schade aanbrengt en er gevaarlijke situaties ontstaan. Je kunt alle lichtbronnen en bijbehorende lampen geheel op de situatie aansluiten en weet ook zeker dat je jarenlang kunt genieten van de nieuwe uitstraling die je aan jouw ruimte hebt gegeven. Jouw woning is een plek om weer te kunnen ontspannen met een goede sfeer.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer? >
Schilder je eigen meesterwerk: 3 tips om je eigen schilderij te maken >
4 tips voor je begint aan het verbouwen van een badkamer >
Meer comfort op zonnige dagen met screens >
Waarom worden klusjes uitgesteld in het huis? >
Knap roestig tuingereedschap op met deze tips >
Effectieve waterontharder aanschaffen >
Wat te doen als een oudere valt? >
Zo koop je kinderbestendig servies >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >

Terug naar overzicht >>