arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo koop je kinderbestendig servies
Zo koop je kinderbestendig servies

Zo koop je kinderbestendig servies

Je zult ineens met een andere blik kijken naar je dure en mooie serviesset als je kinderen hebt. Je was waarschijnlijk extreem voorzichtig met die prachtige borden en mokken toen je nog alleen was, maar nu er kinderen in de picture zijn, wordt dit helaas wat lastiger. Die kleine armpjes kunnen maar zo ineens een serviesstuk uit de kast graaien en laten vallen met alle gevolgen van dien. Daarom wil je mogelijk nieuwe serviezen die kinderbestendig zijn aanschaffen, dat doe je met deze tips!

Makkelijk in gebruik

Kinderservies moet makkelijk te gebruiken zijn. Zo moet het bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in de magnetron, terwijl een platte bodem ook handig is voor het prakken van een hapje. Eventueel kun je kiezen voor borden met vakjes. Alhoewel dit zeker voordelen heeft, moet je tevens rekening houden met de nadelen. Zo kun je lastig eten in stukjes snijden doordat er weinig ruimte voor het mes is. Wel is zo’n bord geschikt als je verschillende soorten voedsel aan je kind wilt geven. Waar je ook voor kiest, je kinderbestendige serviezen moeten sowieso eenvoudig in gebruik zijn.

Tegen een stootje

Tegen een stootje

Het gaat gebeuren dat je kind je borden laat vallen, dat hoort er als ouder nu eenmaal bij. Het wordt natuurlijk nogal een klusje om alle scherven op te ruimen, terwijl het ook nog eens gevaarlijk is. Stel je eens voor dat je zelf of je kind op een stukje stapt. Dit wil je liever voorkomen dus koop daarom servies dat tegen een stootje kan.

Lange levensduur

Daarnaast is het bij het kopen van kinderbestendig servies een goed idee om te kiezen voor stukken die een lange levensduur hebben. Je kids blijven namelijk lang in staat om borden en mokken te breken, dus serviezen die een tijdje mee kunnen zijn daar zeker handig voor. Op deze manier kun je ook nog eens geld besparen, maar koop wel serviesstukken die niet snel vervelen. Ga dus voor de tijdloze look!

Eenvoudige reiniging

Op een dag gaat er als je kinderen hebt veel servies doorheen. Denk hierbij aan de bakjes voor de hapjes, aan de kleine bordjes waar je stukjes fruit op legt, aan de drinkbekers, et cetera. Je doet er goed aan om het jezelf makkelijk te maken door te kiezen voor serviesstukken die gemakkelijk en snel afgewassen kunnen worden. Heb je een vaatwasser? Kies dan voor vaatwasbestendige serviezen! Zo hoef je de afwas niet eens zelf te doen.


Reageer

Lees ook:

5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >
Zonnepanelen installeren: dit moet je weten >
Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft? >
Zo zorg je dat je woning goed verzekerd is >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur >
3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten >
Tips voor een schone en gereinigde vaatwasser >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Een kapot slot zelf repareren of een slotenmaker inschakelen? >
Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >
Welke kosten komen er kijken bij het egaliseren van je vloer? >
Schilder je eigen meesterwerk: 3 tips om je eigen schilderij te maken >

Terug naar overzicht >>