arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo koop je kinderbestendig servies
Zo koop je kinderbestendig servies

Zo koop je kinderbestendig servies

Je zult ineens met een andere blik kijken naar je dure en mooie serviesset als je kinderen hebt. Je was waarschijnlijk extreem voorzichtig met die prachtige borden en mokken toen je nog alleen was, maar nu er kinderen in de picture zijn, wordt dit helaas wat lastiger. Die kleine armpjes kunnen maar zo ineens een serviesstuk uit de kast graaien en laten vallen met alle gevolgen van dien. Daarom wil je mogelijk nieuwe serviezen die kinderbestendig zijn aanschaffen, dat doe je met deze tips!

Makkelijk in gebruik

Kinderservies moet makkelijk te gebruiken zijn. Zo moet het bijvoorbeeld gebruikt kunnen worden in de magnetron, terwijl een platte bodem ook handig is voor het prakken van een hapje. Eventueel kun je kiezen voor borden met vakjes. Alhoewel dit zeker voordelen heeft, moet je tevens rekening houden met de nadelen. Zo kun je lastig eten in stukjes snijden doordat er weinig ruimte voor het mes is. Wel is zo’n bord geschikt als je verschillende soorten voedsel aan je kind wilt geven. Waar je ook voor kiest, je kinderbestendige serviezen moeten sowieso eenvoudig in gebruik zijn.

Tegen een stootje

Tegen een stootje

Het gaat gebeuren dat je kind je borden laat vallen, dat hoort er als ouder nu eenmaal bij. Het wordt natuurlijk nogal een klusje om alle scherven op te ruimen, terwijl het ook nog eens gevaarlijk is. Stel je eens voor dat je zelf of je kind op een stukje stapt. Dit wil je liever voorkomen dus koop daarom servies dat tegen een stootje kan.

Lange levensduur

Daarnaast is het bij het kopen van kinderbestendig servies een goed idee om te kiezen voor stukken die een lange levensduur hebben. Je kids blijven namelijk lang in staat om borden en mokken te breken, dus serviezen die een tijdje mee kunnen zijn daar zeker handig voor. Op deze manier kun je ook nog eens geld besparen, maar koop wel serviesstukken die niet snel vervelen. Ga dus voor de tijdloze look!

Eenvoudige reiniging

Op een dag gaat er als je kinderen hebt veel servies doorheen. Denk hierbij aan de bakjes voor de hapjes, aan de kleine bordjes waar je stukjes fruit op legt, aan de drinkbekers, et cetera. Je doet er goed aan om het jezelf makkelijk te maken door te kiezen voor serviesstukken die gemakkelijk en snel afgewassen kunnen worden. Heb je een vaatwasser? Kies dan voor vaatwasbestendige serviezen! Zo hoef je de afwas niet eens zelf te doen.


Reageer

Lees ook:

Wat te doen als een oudere valt? >
Zorg voor een mooi geheel met verlichting >
De voordelen van kunststof gevelbekleding ten opzichte van hout >
Elektronisch materieel van goede kwaliteit >
Plat dak in de stad? Maak een tuindak! >
De voordelen van een inloopdouche >
5 tips voor het installeren van laminaat >
Ben jij op zoek naar een mooie woning in Enschede? >
6 stappen voor het schilderen van je trap >
Houten wandpaneel dat ook zorgt voor een unieke uitstraling >
Houten trapleuning kopen? Hier moet je rekening mee houden >
Houten schutting maken van rabat >
Zo maak je het huis levensloopbestendig >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Voordelen van een mooie laminaat vloer >

Terug naar overzicht >>