arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Wil jij overstappen op duurzame verwarming?
Wil jij overstappen op duurzame verwarming?

Wil jij overstappen op duurzame verwarming?

Wie afgelopen winter de energierekening te zien kreeg, zal daar niet gelukkig van zijn geworden. De prijzen van energie zijn hard gestegen en dat betekende dat veel mensen naarstig op zoek moesten gaan naar manieren om de kosten te drukken. Een heel eenvoudige manier is om de verwarming een of twee graden lager te zetten, maar dat is niet altijd de beste oplossing. Voor de mensen die zonnepanelen op hun woning hebben liggen, is dit het moment om eens te kijken of je ook gebruik kunt maken van andere soorten verwarming. Je kunt bijvoorbeeld overstappen van je gaskachel naar een infrarood paneel. Deze panelen komen met de warmte die je gewend bent, maar tegen veel lagere kosten. Klinkt dat als muziek in de oren? Dan leggen wij je graag meer uit over deze verwarmingsbron. 

Verwarm je woning met infrarood panelen

Een interessante manier om je verwarming te vervangen door een duurzamere verwarmingsbron, is door je kachel te vervangen door infrarood panelen. Ten eerste geven infrarood panelen een heel fijne en directe warmte af. De ruimte wordt heel gelijkmatig verwarmd waardoor je een comfortabel klimaat in je kamer krijgt. Een groot voordeel van infrarood panelen is dat zodra je het paneel inschakelt, je gelijk warmte voelt. Je hoeft niet lang te wachten voordat je warmte krijgt. Omdat de warmte in het paneel gegenereerd wordt aan de hand van straling, zul je ook niet veel warmte verliezen wanneer je bijvoorbeeld een raam even openzet of wanneer je door de deur gaat. Met infrarood panelen haal je dus een heel goede verwarmingsbron in huis. 

Verwarm je woning met infrarood panelen

Eenvoudig te installeren 

Als je een gaskachel wilt plaatsen, dan kom je niet onder een forse verbouwing uit. Je moet namelijk een gasleiding aanleggen, de kachel moet een pijp hebben en zo ben je al snel duizenden euro’s verder. Met infrarood verwarming heb je al dit werk niet. Het paneel is namelijk eenvoudig te bevestigen aan zowel de muur, maar ook aan het plafond. Dat maakt deze verwarming heel geschikt voor kleinere ruimtes omdat je de panelen kunt plaatsen waar je maar wilt. Je kunt ook een mobiel paneel nemen. Deze kun je neerzetten waar je maar wilt en zodra de stekker in het stopcontact zit, heb je gelijk een heerlijke warmte. Je hoeft geen afvoer te installeren dus je kunt je heel veel installatiekosten besparen. Tel dat bovenop de kosten die je voortaan op je energierekening bespaart en je kunt wel stellen dat je echt een klapper hebt gemaakt. 

Eenvoudig te bedienen 

Infrarood panelen zijn niet alleen eenvoudig te installeren, ze zijn ook eenvoudig te bedienen. Je kunt de meegeleverde afstandsbediening gebruiken, maar je kunt de panelen ook bedienen met je telefoon. Rij jij vanaf kantoor richting huis? Dan kun je op kantoor alvast de verwarming aanzetten zodat de woning heerlijk warm is wanneer jij over de drempel stapt. Bekijk de mogelijkheden even om te zien welke panelen interessant zijn voor jou. 


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>