arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe verklein je de kans op een woningbrand?
Hoe verklein je de kans op een woningbrand?

Hoe verklein je de kans op een woningbrand?

Wist jij dat er in Nederland ieder jaar vele woningen afbranden als gevolg van een schoorsteenbrand? De schoorsteen is een noodzaak voor mensen die een kachel hebben omdat een goede schoorsteen zorgt voor een goede trek. Bovendien worden schadelijke stoffen afgevoerd door het rookkanaal. Daarmee ontstaat echter ook een risico: doordat de stoffen zich ophopen in de schoorsteen, ontstaat een licht ontvlambare laag aanslag. Dit kan leiden tot een woningbrand die zich snel zal uitbreiden. Wil je dus de kans op brand voorkomen, zorg er dan voor dat je je schoorsteen op tijd laat vegen. Bij Univé kun je een verzekering afsluiten waarmee je er zeker van kunt zijn dat je de veegbeurt nooit meer vergeet.

Een jaarlijkse veegbeurt

Vergeet niet je schoorsteen te vegen want anders ontstaat een tikkende tijdbom in je huis. In je pijp hopen zich namelijk allerlei stoffen op die licht ontvlambaar zijn. Bovendien is de schoorsteen een geliefde plek voor vogels om hun nesten te maken. Zij slepen allerlei takjes in je pijp waardoor de boel nog eenvoudiger in brand kan vliegen. Tot slot vallen er ook altijd bladeren in je pijp. Ook deze drogen op en zijn eenvoudig ontvlambaar. Laat daarom ieder jaar een schoorsteenveger komen om te zorgen dat je pijp schoon blijft. Dat verkleint niet alleen het risico op brand aanzienlijk, het zorgt er ook voor dat je kachel het beter doet. Een verstopte pijp vermindert namelijk ook de werking van je kachel en ook dat kan gevaren met zich meebrengen.

Een jaarlijkse veegbeurt

Een schoorsteenveger kiezen

Je kunt het werk van een schoorsteenveger vergelijken met dat van een automonteur: hij onderhoudt je schoorsteen zodat jij niet in de problemen komt. Net als dat je auto een apk nodig heeft, moet ook jouw schoorsteen regelmatig even worden nagekeken. Sluit je een verzekering af bij Univé, dan heb je nooit meer omkijken naar dit werk. De schoorsteenveger neemt namelijk zelf contact met jou op om een afspraak te maken. Zo vergeet je nooit meer dat het weer tijd is om je pijp schoon te maken. De schoorsteenveger neemt alles mee wat deze nodig heeft, dus jij hoeft enkel thuis te zijn en hem binnen te laten. Mocht de schoorsteenveger ander achterstallig onderhoud aantreffen aan je schoorsteen, dan zal hij dat laten weten. Zo ben je dus altijd goed op de hoogte van de staat van je schoorsteen.

Bekijk de overige opties ook een keer

Wanneer het je bevalt om noodzakelijk onderhoud uit te besteden, dan kun je ook eens kijken naar de overige Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld ook je dakgoten jaarlijks laten reinigen of het cv-onderhoud uitbesteden. Bekijk daarom de mogelijkheden en kies wat voor jou het aangenaamst is. Hoe meer opties je neemt, hoe groter het voordeel wordt dat je gaat pakken.


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >

Terug naar overzicht >>