arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe verklein je de kans op een woningbrand?
Hoe verklein je de kans op een woningbrand?

Hoe verklein je de kans op een woningbrand?

Wist jij dat er in Nederland ieder jaar vele woningen afbranden als gevolg van een schoorsteenbrand? De schoorsteen is een noodzaak voor mensen die een kachel hebben omdat een goede schoorsteen zorgt voor een goede trek. Bovendien worden schadelijke stoffen afgevoerd door het rookkanaal. Daarmee ontstaat echter ook een risico: doordat de stoffen zich ophopen in de schoorsteen, ontstaat een licht ontvlambare laag aanslag. Dit kan leiden tot een woningbrand die zich snel zal uitbreiden. Wil je dus de kans op brand voorkomen, zorg er dan voor dat je je schoorsteen op tijd laat vegen. Bij Univé kun je een verzekering afsluiten waarmee je er zeker van kunt zijn dat je de veegbeurt nooit meer vergeet.

Een jaarlijkse veegbeurt

Vergeet niet je schoorsteen te vegen want anders ontstaat een tikkende tijdbom in je huis. In je pijp hopen zich namelijk allerlei stoffen op die licht ontvlambaar zijn. Bovendien is de schoorsteen een geliefde plek voor vogels om hun nesten te maken. Zij slepen allerlei takjes in je pijp waardoor de boel nog eenvoudiger in brand kan vliegen. Tot slot vallen er ook altijd bladeren in je pijp. Ook deze drogen op en zijn eenvoudig ontvlambaar. Laat daarom ieder jaar een schoorsteenveger komen om te zorgen dat je pijp schoon blijft. Dat verkleint niet alleen het risico op brand aanzienlijk, het zorgt er ook voor dat je kachel het beter doet. Een verstopte pijp vermindert namelijk ook de werking van je kachel en ook dat kan gevaren met zich meebrengen.

Een jaarlijkse veegbeurt

Een schoorsteenveger kiezen

Je kunt het werk van een schoorsteenveger vergelijken met dat van een automonteur: hij onderhoudt je schoorsteen zodat jij niet in de problemen komt. Net als dat je auto een apk nodig heeft, moet ook jouw schoorsteen regelmatig even worden nagekeken. Sluit je een verzekering af bij Univé, dan heb je nooit meer omkijken naar dit werk. De schoorsteenveger neemt namelijk zelf contact met jou op om een afspraak te maken. Zo vergeet je nooit meer dat het weer tijd is om je pijp schoon te maken. De schoorsteenveger neemt alles mee wat deze nodig heeft, dus jij hoeft enkel thuis te zijn en hem binnen te laten. Mocht de schoorsteenveger ander achterstallig onderhoud aantreffen aan je schoorsteen, dan zal hij dat laten weten. Zo ben je dus altijd goed op de hoogte van de staat van je schoorsteen.

Bekijk de overige opties ook een keer

Wanneer het je bevalt om noodzakelijk onderhoud uit te besteden, dan kun je ook eens kijken naar de overige Veilig Wonen verzekeringen van Univé. Je kunt bijvoorbeeld ook je dakgoten jaarlijks laten reinigen of het cv-onderhoud uitbesteden. Bekijk daarom de mogelijkheden en kies wat voor jou het aangenaamst is. Hoe meer opties je neemt, hoe groter het voordeel wordt dat je gaat pakken.


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>