arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Wanneer een schilder inschakelen?
Wanneer een schilder inschakelen?

Wanneer een schilder inschakelen?

Een schilder inschakelen kan handig zijn. Maar wanneer doe je dat precies? Dat kan voor heel veel dingen. Zowel binnenshuis als buitenshuis. Het soort schilder dat we hier bedoelen is iemand die kozijnen of muren schildert bijvoorbeeld. Niet een schilder die mooie schilderijen maakt. Voor je huishoudelijke schilderwerk kun je een schilder inschakelen. Vaak kun je het zelf ook doen. Die keuze is natuurlijk aan jou.

Klussen voor een schilder

Een schilder kun je voor allerlei dingen inschakelen. Bijvoorbeeld het schilderen van je plafond of muren binnen. Maar ook de raamkozijnen, zowel binnen als buiten, kunnen door een schilder gedaan worden. Je kunt je dan afvragen: wat kost een schilder? Want veel van dit soort klussen kun je heel goed zelf doen. Het is nog maar de vraag of de kosten van kozijnen schilderen opwegen tegen de moeite om het zelf te doen. Dat is vaak wat er tegenover staat. De moeite om zelf het schilderwerk uit te voeren. Bovendien kan een schilder een plafond netjes met een spuit schilderen en zal dat er een stuk netter uitzien dan wanneer je zelf met een roller aan de slag gaat.

De juiste schilder vinden

De juiste schilder vinden

Heb je geen zin in die moeite of wil je zeker weten dat je schilderwerk netjes uitgevoerd wordt, zonder risico’s? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een schilder. Die zijn er natuurlijk in overvloed te vinden. Daarom is het handig om prijzen te vergelijken door offertes op te vragen. Vergeet ook niet om duidelijke afspraken te maken met je schilder. Zo voorkom je vervelende situaties als je niet tevreden bent met de uitvoering van het schilderwerk.

Vergelijk prijzen en offertes

Prijzen vergelijken kun je doen door offertes op te vragen. Het is handig om dus precies te weten wat je verwacht van de schilder. Geef aan om welke oppervlakte het gaat, welk materiaal en welke kleur je de kozijnen, muren of het plafond geverfd wil hebben. Dan kan een schilder goed inschatten wat de prijs ongeveer zal worden. Zo kun je beter vergelijken wat de verschillende prijzen zijn. Zo kies je de beste optie voor jou.

Maak duidelijke afspraken

Als je je keuze hebt gemaakt voor een schilder, is het handig om ook afspraken te maken. Een schilderklus duurt meestal niet zo lang, tenzij je veel schilderwerk hebt voor de schilder en er ook veel voorwerk voor nodig is. Zoals het schuren en schoonmaken voordat er geschilderd kan worden. Maak ook afspraken over de uitvoeringsdata van het schilderwerk en zorg dat je dit vastlegt.


Reageer

Lees ook:

Welke soorten kunststof gevelbekleding zijn er? >
Foto’s maken voor de verkoop van je woning? Dit zijn goede tips >
Welke vloer is de beste voor jouw woning? >
4 tips voor het kopen van zonnepanelen >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Dit zijn de voordelen van een scheidingswand in de woonkamer >
Buitendeur kopen? Dit zijn goede tips >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Voordelen van veilig glas wat er ook nog eens goed uitziet >
Slaap jij wel goed? >
Ik wil mijn muren weer netjes, hoe doe ik dat? >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kan je duurzamer leven >
3 tips voor het kopen van een traplift >
Verkoeling zoeken >

Terug naar overzicht >>