arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift?
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift?

Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift?

Kun je niet anders dan het laten plaatsen van een traplift in je woning? Als je lang in je huidige woning wilt blijven wonen, is dit sowieso een verstandige keuze. De traplift zorgt er namelijk voor dat je alsnog eenvoudig naar de bovenverdieping kunt gaan.

Uiteraard wil je wel dat de traplift volledig naar je wens is. Dat krijg je voor elkaar door goed op onderstaande aandachtspunten te letten.

Fabrikant & kwaliteit

Een van de zaken waar je heel goed op in moet zoomen, is de fabrikant. Je wilt namelijk voor een uitmuntende kwaliteit gaan en verzekerd zijn van de best mogelijke zorg. Hiervoor is het verstandig om te kiezen voor een leverancier met een goede snel bereikbare klantenservice, bijvoorbeeld Smienk Trapliften of Otolift.

Nieuwe of tweedehands traplift?

Trapliften worden tegenwoordig in allerlei soorten en maten aangeboden. Zo heb je de keuze uit een gloednieuw exemplaar en een tweedehands traplift. Een tweedehands traplift vind je onder meer bij Smienk. De prijzen hiervan liggen hoe dan ook een stuk lager dan bijvoorbeeld de Otolift prijzen.

Doe je verstandig aan de aanschaf van een tweedehands traplift? Ja, zeker. Een tweedehands traplift werkt geheel naar behoren en is dus een stuk voordeliger. Maar, het draait uiteraard niet alleen om de prijs. Je wilt dat de traplift volledig naar je wens is, comfortabel is en perfect in je woning past. Gelukkig kun je uit behoorlijk veel tweedehands trapliften kiezen.

Maak eerst een keuze voor jezelf tussen een nieuwe of tweedehands traplift. Als je deze keuze hebt gemaakt, kun je naar onderstaande punten kijken.

Vorm van de trap

Bij het uitzoeken van een traplift heb je ook met de trap zelf te maken. Heb je bijvoorbeeld een rechte trap? Dan is het vrij eenvoudig om hier een traplift op te bevestigen. Bij een trap met een bocht wordt dit als iets complexer. Gelukkig zijn er voor elk soort trap inmiddels geschikte trapliften ontwikkeld. Ga echter wel goed na of er mogelijk nog aanpassingen aan de trap moeten worden verricht. Of aanpassingen aan bijvoorbeeld de gang in je woning.

Comfort

Comfort

Het is niet onverstandig om meerdere trapliften uit te proberen. Elk soort traplift brengt namelijk een bepaald level van comfort met zich mee. Neem daarom plaats op de traplift en beoordeel voor jezelf het comfort. Beoordeel hierbij ook direct de gebruiksvriendelijkheid die je ervaart.

Veiligheid

Het is om meerdere redenen belangrijk om voor een traplift van een A-merk te kiezen. Een van de redenen is ook in de veiligheid terug te vinden. De beste merken leveren nu eenmaal zeer veilige trapliften. Check daarom goed over welke veiligheidsfuncties de verschillende trapliften beschikken.


Reageer

Lees ook:

Renovatieprojecten die je huis meer waarde geven >
De kleuren van kunststof kozijnen: Hoe kies je de perfecte tint voor je huis? >
Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Zelf in je woning klussen? Het belang van de juiste werkuitrusting >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Hoe houd je een woning koel? >
Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >

Terug naar overzicht >>