arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Organiseer je garage optimaal met deze tips
Organiseer je garage optimaal met deze tips

Organiseer je garage optimaal met deze tips

Een garage is een overdekte constructie die bedoeld is om voertuigen op te slaan, maar die helaas vaak een stortplaats wordt voor alles. Of je nu een garage voor één auto hebt of een garage voor twee auto’s met een tweede verdieping, na verloop van tijd verandert deze garage in een berging. Je begint met het opbergen van huisspullen, kinderspeelgoed, tuingereedschap, sneeuwkettingen en natuurlijk je voertuig en al snel is er weinig bewegingsruimte. De rommel maakt het moeilijk voor je om de dingen te vinden die je wilt wanneer je ze echt nodig hebt. Upgrade deze rommelige plek met deze organisatietechnieken. Hier zijn een paar handige manieren om je garage slim te organiseren.

Wanden

Het maximaliseren van je garageruimte is essentieel voor een garage. Aan de muur gemonteerde rekken en rekken zijn uitstekende methoden om ruimte te besparen. Ze vergroten het vloeroppervlak, vergroten het zicht en maken vloerreiniging eenvoudig. Je kunt multiplex over de muur installeren en je haken erop plaatsen. Je kunt vervolgens je hardwaretools op deze haken rangschikken. Voor fietsen zijn er sterke fietshaken beschikbaar waarmee je je fietsen soepel kunt verplaatsen zonder ze op te tillen. 

Stapelbakken

Kunststof opbergmogelijkheden zijn geweldig om het gereedschap in je garage op te bergen. Je kunt de artikelen eerst scheiden op maat of type. Categoriseer ze als tuingereedschap, huishoudelijke artikelen, sportartikelen en schoonmaakartikelen. Het geeft je een idee van het aantal plastic bakken dat je nodig hebt en de grootte van de aan te schaffen bakken. Vervolgens moet je beslissen welk type bakken je wilt kopen. Doorzichtige dozen maken het gemakkelijk om de dingen erin te zien zonder ze te openen. Aan de andere kant kun je kiezen voor ondoorzichtige bakken die voorkomen dat de rommel wordt tentoongesteld, maar die het mogelijk moeilijker maken om de dingen te vinden die je nodig hebt wanneer je ze nodig hebt. 

Pindakaaspotjes

Maak je pindakaaspot schoon en recycle hem met essentiële hardware. Ze zijn goed om dingen in op te bergen, omdat ze zware materialen kunnen bevatten en ook niet breken. Verbind de deksels van deze potten onder een plank met behulp van twee schroeven. Als je klaar bent, kun je de pot vullen met spelden of schroeven of dergelijke en hem op het deksel draaien. 

Pegboard

Pegboard is een uitstekende manier om het garagegereedschap vakkundig aan een rooster te hangen. Ze zijn zeer veelzijdig en afhankelijk van je gereedschap zijn er verschillende dingen die je op pegboard-planken kunt weergeven. Schik alle kleine dingen die je garage er rommelig uit laten zien en plaats ze op een ophangbord. 


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>