arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten?
Het juiste internetabonnement kiezen waar moet je op letten

Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten?

Bij alle aankopen die je doet moet je goed nadenken, en dat geldt zeker ook voor het uitkiezen van een internetabonnement. Zeker omdat je er vervolgens minimaal een jaar aan vastzit en een goed en passend internetabonnement zowat een primaire levensbehoefte is. Zorg dus als je aanbiedingen gaat vergelijken op breedbandwinkel.nl dat je goed weet waar je naar zoekt. We bespreken een aantal zaken om op je te letten om het juiste internetabonnement te kiezen.

De behoeftes van je huishouden

Bovenaan het lijstje van zaken om op te letten, is wat precies de behoefte is waarin je wilt voldoen door middel van je nieuwe internetabonnement. Daarvoor moet je in kaart brengen hoe je met jouw huishouden de internetverbinding wilt kunnen gebruiken. Willen er meerdere mensen tegelijkertijd kunnen streamen? Wil er iemand online kunnen gamen? Zijn er zakelijke activiteiten die vanuit huis gedaan worden en die voor speciale eisen zorgen? Deze zaken moet je laten meewegen om te kunnen bepalen wat nu precies de download- en uploadsnelheid én het type internetverbinding is dat je nodig hebt. Anders loop je het risico een internetabonnement af te sluiten dat niet past bij de behoeftes van je huishouden, en dan loop je tegen frustraties op, of je betaalt onnodig veel.

Type internetverbinding: prijs versus stabiliteit en snelheid

Wat betreft het type internetverbinding zijn er drie smaken om uit te kiezen: DSL-internet, kabelinternet en glasvezelinternet. Dit is ook meteen de volgorde van de oudste tot de nieuwste techniek, en dat houdt ook wat in. Bij de goedkoopste abonnementen gaat het doorgaans om DSL-internet, wat internet via de telefoonkabel is. Deze techniek is erg beperkt qua snelheid en is het minst stabiele type internetverbinding. Kabelinternet haalt veel hogere snelheden en is een stuk stabieler, maar ook meteen veel duurder. Glasvezelinternet in nog niet voor iedereen beschikbaar, maar biedt de hoogste snelheden en de beste stabiliteit. Afhankelijk van je behoefte kan DSL-internet al uitgesloten zijn, maar ook het type internetverbinding is dus iets om op te letten.

Televisie of niet?

Veel mensen combineren een internetabonnement met een televisieabonnement. Maar met de opkomst van streamingsdiensten, komen steeds meer mensen er ook achter dat ze eigenlijk nauwelijks nog naar lineaire televisie kijken. Dat is een overweging die jij wellicht ook kan maken: is het nog de moeite waard voor mij om een televisieabonnement te nemen, of kijken ik en anderen in mijn huishouden vrijwel exclusief naar streamingsdiensten? Ook die kosten geld. De vraag is of een televisieabonnement dan daar bovenop ook nog het geld waard is. Overigens is online tv of een streamingsdienst als NLZIET een alternatief voor een traditioneel televisieabonnement.

De juiste aanbieder

Als je er met behulp van bovenstaande zaken uit bent wat de internetsnelheid is die je nodig hebt, welk type internetverbinding je wilt en of je ook een televisieabonnement wilt, is het zaak om de juiste aanbieder te vinden. Nu is het alvast zo dat je voor kabelinternet altijd maar bij één aanbieder terecht kan, wat ook meteen de reden is dat het relatief prijzig is. Voor glasvezelinternet en DSL-internet kun je doorgaans bij verschillende aanbieders terecht. Afgezien van de geboden prijs, is het belangrijk om ze te beoordelen op hun prestaties. Verdiep je in de ervaringen van gebruikers die je voorgegaan zijn om te voorkomen dat je een kat in de zak koopt. Kies voor een internetprovider die niet bekend staat om slechte apparatuur, storingen of slechte klantenservice.

Ga er dus even goed voor zitten wanneer je een nieuw internetabonnement gaat afsluiten. Het is van groot belang dat dit internetabonnement goed aansluit bij de behoeftes van jouw huishouden (denk daarbij ook aan je smart home devices!), zodat je niet tegen frustraties gaat aanlopen. Investeer de tijd en moeite die het verdient en kom tot een keuze voor het juiste internetabonnement voor jou!


Reageer

Lees ook:

Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >
Inzethorren op maat: de perfecte oplossing voor elk raam >
Alles wat je moet weten over een dakkapel met zonnepanelen >
Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >

Terug naar overzicht >>