arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Het verhogen van comfort in huis
Het verhogen van comfort in huis

Het verhogen van comfort in huis

In dit drukke en hectische leven is het belangrijk om ook te denken aan jezelf. Zet jezelf eens op de eerste plek door te kiezen voor comfort. In deze blog lees je daarom een aantal ideeën, zodat jij heerlijk kunt genieten, ontspannen en kunt uitrusten thuis.

#1. Geuren

Geuren spelen een belangrijke rol in huis en kunnen je gemoedstoestand sterk beïnvloeden. Kies daarom in deze tijd van het jaar voor lekkere geuren, zoals kaneel, peperpunt, sinaasappel en gember. Hierdoor creëer je een relaxte sfeer in huis en kun je optimaal ontspannen. Zo’n rustgevende sfeer kun je creëren door geurkaarsen, geurstokjes of een diffuser. Kies voor lavendel wanneer je wil gaan voor optimale ontspanning en bijvoorbeeld voor pepermunt als je een boost aan energie wil krijgen.

#1. Geuren

#2. Behaaglijk

Wanneer je op zoek bent naar manieren om het comfort in huis te verhogen is een belangrijk aspect de warmte in huis. Voor je portemonnee en het milieu willen we natuurlijk de verwarming niet zo hoog zetten, maar het is wel fijn dat je het behaaglijk hebt in huis. Kies daarom voor vloerverwarming. Hiermee verwarm je de hele ruimte in plaats van één gedeelte. Daarnaast is het heerlijk warm aan je voeten en ook nog eens duurzaam! Terwijl we nu genieten van de warmte en gezelligheid in huis zijn er ook manierem om buiten het comfort te verhogen, zelfs tijdens de koudere maanden. Overweeg bijvoorbeeld om een lekkere terrasverwarmer te plaatsen in jouw veranda. Of wat dacht je van zwembad verwarming? Hierdoor kun je het hele jaar door genieten van warmte in én om het huis.

#3. Slimme verlichting

Lichten kunnen bepalend zijn voor de sfeer in de ruimte. Vooral wanneer je wil ontspannen is het van belang om fel licht te vermijden en te kiezen voor warm licht. Vaak gaan we voor basisverlichting, maar ook voor een aantal sfeerlampen. Wanneer je investeert in slimme verlichting met instelbare kleurtemperaturen hoef je niet meer te kiezen, maar heb je het beide in één. Hiermee kun jij de lampen aanpassen aan de stemming en sfeer in huis wat bijdraagt aan een gezellige ambiance.

#4. Slaapkamer

Als we het hebben over comfort, dan mag de slaapkamer niet ontbreken. Je brengt hier veel tijd door en daarom is het goed om te kijken naar een aantal aspecten in de slaapkamer. Zorg allereerst voor een goed matras. Wist je dat wordt aangeraden om je matras om de 7 tot 10 jaar te vervangen? Slaap je slecht, heb je last van je gewrichten of wil je dit voorkomen? Kijk dan eens naar een nieuw matras en hoofdkussen. Maak het helemaal af met heerlijk beddengoed. Denk aan stoffen, zoals satijn of zijde.

Slaapkamer

Haal lekkere geuren in huis, investeer in slimmer verlichting, haal een goed matras en zorg voor genoeg warmte in huis, maar ook in de tuin. Op zoek naar een goede warmtepomp voor zwembad? Neem dan zeker eens een kijkje. Succes met deze tips.


Reageer

Lees ook:

Waarom kiezen voor een geïsoleerde garagedeur? >
Seizoensgebonden verlichting in je huis en tuin >
Hoe je een gezond werkritme ontwikkelt >
Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >

Terug naar overzicht >>