arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De mooiste eettafels van nu!
De mooiste eettafels van nu!

De mooiste eettafels van nu!

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan kan het zomaar zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, want de keuze aan eetkamertafels is tegenwoordig reuze. Daarom zetten wij alle eetkamertafel trends van nu voor je op een rij, zodat de keuze misschien wat makkelijker wordt.

De ronde eettafel

Vroeger zag je ze nog niet zoveel, maar tegenwoordig wel: ronde eettafels. Niet zo gek ook, want een ronde eettafel is hartstikke gezellig. De vorm zorgt er niet alleen voor dat iedereen dezelfde positie aan tafel heeft, er kunnen ook nog eens meer mensen aan een ronde tafel zitten. Daarnaast heeft een ronde eettafel een zachte uitstraling, wat ideaal is wanneer je veel hoekige vormen in huis hebt. Ronde eettafels zijn te verkrijgen in allerlei vormen en materialen, bijvoorbeeld een houten eettafel of een tafel met marmeren blad.

De ovalen eettafel

De ovalen eettafel

Niet alleen de ronde eettafel wordt steeds populairder, ook de ovalen eettafel is bezig aan een opmars. Net als bij een ronde eettafel, geeft een ovalen eettafel je interieur een zachte en gezellige uitstraling.

De eettafel met spinpoot

Ga je voor een ovalen tafel? Dan is het je misschien al wel opgevallen dat deze meestal een spinpoot hebben. Ook onder steeds meer rechthoekige tafels zien we deze poot terugkomen. Een spinpoot is erg handig wanneer je niet alleen stoelen, maar ook een bank aan de eettafel wilt plaatsen. Doordat de poot in het midden van de tafel is geplaatst, heb je geen last van poten aan de zijkanten.

Slanke vormen

Waar voorheen industriële tafels dé trend waren, zien we tegenwoordig veel meer subtiele vormen. Zo zijn tafelbladen vaak dunner en de tafelpoten slanker. Dat komt ook doordat we steeds vaker dunnere materialen als tafelblad zien, zoals marmer, Fenix en Dekton.

Visgraat tafelblad

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen: de visgraat vloer. Menig huishouden heeft er tegenwoordig eentje. Maar wist je al dat je tegenwoordig ook voor een visgraat tafelblad kunt kiezen? Geef de eetkamer een warme uitstraling met een houten visgraat tafelblad, of kies voor zwart voor een wat stoerdere look.


Reageer

Lees ook:

Voorkom rugpijn met een ergonomische bureaustoel >
Duurzaam verwarmen met een Warmteterugwin unit >
Maak jouw kleine hal optisch groter en ruimtelijker >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Hoe creëer je een sfeervolle entree in huis? >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>