arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » De mooiste eettafels van nu!
De mooiste eettafels van nu!

De mooiste eettafels van nu!

Ben je op zoek naar een nieuwe eettafel? Dan kan het zomaar zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet, want de keuze aan eetkamertafels is tegenwoordig reuze. Daarom zetten wij alle eetkamertafel trends van nu voor je op een rij, zodat de keuze misschien wat makkelijker wordt.

De ronde eettafel

Vroeger zag je ze nog niet zoveel, maar tegenwoordig wel: ronde eettafels. Niet zo gek ook, want een ronde eettafel is hartstikke gezellig. De vorm zorgt er niet alleen voor dat iedereen dezelfde positie aan tafel heeft, er kunnen ook nog eens meer mensen aan een ronde tafel zitten. Daarnaast heeft een ronde eettafel een zachte uitstraling, wat ideaal is wanneer je veel hoekige vormen in huis hebt. Ronde eettafels zijn te verkrijgen in allerlei vormen en materialen, bijvoorbeeld een houten eettafel of een tafel met marmeren blad.

De ovalen eettafel

De ovalen eettafel

Niet alleen de ronde eettafel wordt steeds populairder, ook de ovalen eettafel is bezig aan een opmars. Net als bij een ronde eettafel, geeft een ovalen eettafel je interieur een zachte en gezellige uitstraling.

De eettafel met spinpoot

Ga je voor een ovalen tafel? Dan is het je misschien al wel opgevallen dat deze meestal een spinpoot hebben. Ook onder steeds meer rechthoekige tafels zien we deze poot terugkomen. Een spinpoot is erg handig wanneer je niet alleen stoelen, maar ook een bank aan de eettafel wilt plaatsen. Doordat de poot in het midden van de tafel is geplaatst, heb je geen last van poten aan de zijkanten.

Slanke vormen

Waar voorheen industriële tafels dé trend waren, zien we tegenwoordig veel meer subtiele vormen. Zo zijn tafelbladen vaak dunner en de tafelpoten slanker. Dat komt ook doordat we steeds vaker dunnere materialen als tafelblad zien, zoals marmer, Fenix en Dekton.

Visgraat tafelblad

Je hebt hem vast al eens voorbij zien komen: de visgraat vloer. Menig huishouden heeft er tegenwoordig eentje. Maar wist je al dat je tegenwoordig ook voor een visgraat tafelblad kunt kiezen? Geef de eetkamer een warme uitstraling met een houten visgraat tafelblad, of kies voor zwart voor een wat stoerdere look.


Reageer

Lees ook:

De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >
Kies voor een prefab kelder >
5 eenvoudige tips voor meer sfeer in huis >
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires? >
Babykamer inrichten: hoe pak je dat goed aan? >
Dit zijn de voordelen van een PVC vloer in huis >
5 manieren om je haltafel te stylen >
Genieten van natuurlijk zonlicht met lichtkoepels >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Thuiskantoor inrichten: 5 handige tips en tricks >
Studentenkamer inrichten? 5x Praktische en handige tips! >
Op zoek naar een nieuwe tafel? Bekijk epoxy tafels! >
Welk type dakbedekking is het beste voor een plat dak? >
Nieuwe meubels en woonaccessoires >

Terug naar overzicht >>