arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips
Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips

Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips

Met de hoge gas- en energieprijzen is het aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Daar komt wel wat bij kijken. Want welke zonnepanelen kies je, hoeveel heb je er nodig en hoe vind je een betrouwbaar bedrijf om ze vervolgens te plaatsen? In dit artikel geven we je 5 tips voor het vinden van een geschikte zonnepanelen installateur.

1.      Vraag referenties op

Overweeg je het om zonnepanelen te kopen? Kijk dan eerst eens rond bij jou in de straat of wijk. Er zijn vast al buren die zonnepanelen installaties hebben. Vraag of zij welke installateur zijn kunnen aanbevelen en wat hun ervaring is. Zo krijg je al een goed beeld van de werkwijze, betrouwbaarheid en kwaliteit van een installateur.

2.      Bekijk de website en online reviews

Heb je via buren of vrienden over een installateur gehoord? Bezoek dan hun website en bekijk de gerealiseerde projecten. Vaak geeft dit een goede indruk van het bedrijf en of ze ervaring hebben met verschillende soorten daken en installaties. Ervaren bedrijven hebben vaak ook veel reviews in Google.

3.      Kijk naar certificeringen en garanties

Het is belangrijk dat een zonnepaneleninstallatie goed wordt geïnstalleerd. Informeer daarom ook altijd of de installateur over de juiste vergunningen en certificaten beschikt. Dit betekent dat zij aan hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden voldoen.

Kijk naar certificeringen en garanties

4.      Vraag verschillende offertes op

Wil je net als andere huizen in Hardenberg zonnepanelen op je dak? Dan is het slim om verschillende offertes op te vragen bij installateurs in de buurt. Zo kun je prijzen met elkaar vergelijken. Let daarbij ook op de kwaliteit en de garanties die worden geboden. Het is bijvoorbeeld ook altijd fijn om een servicepakket te hebben bij storing.

5.      Vraag een adviesgesprek aan

Heb je een offerte ontvangen maar twijfel je nog? Vraag of de installateur tijd heeft voor een adviesgesprek. Tijdens een gesprek kunnen ze onderbouwen wat de beste installatie is voor jouw woning en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.


Reageer

Lees ook:

Wat voor zonwering is het beste? >
Hoe zorg je voor een gezellige sfeer in huis? >
Ken jij de voordelen van onthard water? >
Tips om de buitenkant van je huis op te knappen >
Gelaagd glas: dit zijn de voordelen! >
Waarom een makelaar gebruiken bij de aan- en verkoop van een woning? >
Hoe herken je een ongedierteplaag en wat kun je eraan doen? >
Ben jij het zat om een vermogen neer te tellen voor jouw weekje vakantie? >
Zoek jij iets speciaals voor Vaderdag? >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen >
Hoe verklein je de kans op een woningbrand? >
Wil jij overstappen op duurzame verwarming? >
Lentekriebels: de terugkomst van vliegende insecten >
Praktische tips om zelf het plafond te verven >

Terug naar overzicht >>