arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips
Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips

Een geschikte zonnepanelen installateur vinden: 5 tips

Met de hoge gas- en energieprijzen is het aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen. Daar komt wel wat bij kijken. Want welke zonnepanelen kies je, hoeveel heb je er nodig en hoe vind je een betrouwbaar bedrijf om ze vervolgens te plaatsen? In dit artikel geven we je 5 tips voor het vinden van een geschikte zonnepanelen installateur.

1.      Vraag referenties op

Overweeg je het om zonnepanelen te kopen? Kijk dan eerst eens rond bij jou in de straat of wijk. Er zijn vast al buren die zonnepanelen installaties hebben. Vraag of zij welke installateur zijn kunnen aanbevelen en wat hun ervaring is. Zo krijg je al een goed beeld van de werkwijze, betrouwbaarheid en kwaliteit van een installateur.

2.      Bekijk de website en online reviews

Heb je via buren of vrienden over een installateur gehoord? Bezoek dan hun website en bekijk de gerealiseerde projecten. Vaak geeft dit een goede indruk van het bedrijf en of ze ervaring hebben met verschillende soorten daken en installaties. Ervaren bedrijven hebben vaak ook veel reviews in Google.

3.      Kijk naar certificeringen en garanties

Het is belangrijk dat een zonnepaneleninstallatie goed wordt geïnstalleerd. Informeer daarom ook altijd of de installateur over de juiste vergunningen en certificaten beschikt. Dit betekent dat zij aan hoge kwaliteits- en veiligheidsstandaarden voldoen.

Kijk naar certificeringen en garanties

4.      Vraag verschillende offertes op

Wil je net als andere huizen in Hardenberg zonnepanelen op je dak? Dan is het slim om verschillende offertes op te vragen bij installateurs in de buurt. Zo kun je prijzen met elkaar vergelijken. Let daarbij ook op de kwaliteit en de garanties die worden geboden. Het is bijvoorbeeld ook altijd fijn om een servicepakket te hebben bij storing.

5.      Vraag een adviesgesprek aan

Heb je een offerte ontvangen maar twijfel je nog? Vraag of de installateur tijd heeft voor een adviesgesprek. Tijdens een gesprek kunnen ze onderbouwen wat de beste installatie is voor jouw woning en hoeveel zonnepanelen je nodig hebt.


Reageer

Lees ook:

Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Upgrade je huis met deze 5 tips >
Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou! >
Naambordjes bij de deur: een persoonlijke touch aan jouw huis! >
Nieuw huis gekocht? Wat moet je direct aanpakken? >
Maak je balkon klaar voor de lente met deze 4 tips! >
Tips om toch aan een woning te komen >
Waar moet je exact naar kijken bij het uitzoeken van een traplift? >
De rol van de makelaar in de omgeving Culemborg >
Maak van je huis een smart home! >
Heb je altijd een woonverzekering nodig? >
Badkamer renovatie kosten >
Wel of geen lichtstraat plaatsen in je woning? >

Terug naar overzicht >>