arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen
Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen

Hoe slagbomen gebouwen en parkeerterreinen kunnen beschermen

Slagbomen worden tegenwoordig veel ingezet om de veiligheid bij gebouwen en grote parkeerterreinen te garanderen. Samen met andere beveiligingstechnologieën kunnen slagbomen perfect ingezet worden om te reguleren wie wel, maar vooral ook wie geen toegang heeft tot een bepaald gebied met een voertuig.

Slagbomen en beveiliging

Automatische slagbomen zorgen ervoor dat de toegang tot parkeerterreinen en gebouwen beperkt kan worden. Zo verleen je dus alleen toegang tot mensen waarvan je wil dat ze toegang tot het gebied hebben.

Om de veiligheid van een parkeerterrein nog beter te garanderen, kan er ook gebruikgemaakt worden van beveiligingssysteem integratie. Slagbomen kun je bijvoorbeeld combineren met andere beveiligingssystemen, zoals bewakingscamera’s en toegangscontrolesystemen. Op deze manier verbeter je de veiligheid van het terrein door ongeautoriseerde toegang te voorkomen!

Waarom zijn slagbomen belangrijk voor verkeersveiligheid

Bij het gebruik van automatische slagbomen kan het verkeer heel makkelijk gereguleerd worden bij parkeerterreinen. Op deze manier zorg je er dus voor dat er een geleidelijke stroom van auto’s is die naar binnen en buiten kunnen. Door lange opstoppingen in het verkeer te voorkomen verbeter je automatisch de veiligheid van de locatie en ook de ervaring van de bezoekers van je locatie.

Hoe werken automatische slagbomen

Hoe werken automatische slagbomen

Door slagbomen te automatiseren hoef je geen persoon in te huren om constant op te letten op het parkeerterrein en handmatig de slagbomen te openen. Plekken waar slagbomen veel gebruikt worden zijn bijvoorbeeld op grote bedrijventerreinen waar veel medewerkers in en uit gaan, op campings, bij bruggen en spoorwegovergangen.

Om ongevallen te voorkomen zijn slagbomen uitgerust met veiligheidsvoorzieningen. Deze voorzieningen bestaan bijvoorbeeld uit sensoren die detecteren of er een persoon of obstakel in de weg van de slagboom is. Zo zorg je ervoor dat er niemand gewond raakt tijdens het dalen van de slagboom. Een slagboom opent en sluit automatisch door middel van sensor detectie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld infraroodsensoren of detectielussen in het asfalt.

Het belang van onderhoud van slagbomen

Onderhoud aan slagbomen is erg belangrijk. Je wilt altijd voorkomen dat de slagbomen op een gegeven moment gebreken gaan voorkomen. Reparaties zijn altijd stukken duurder dan bijvoorbeeld jaarlijks onderhoud aan slagbomen. Bij veel partijen is het mogelijk om bijvoorbeeld een onderhoudscontract af te sluiten. Door dit te doen bij de partij waar je de slagboom hebt aangeschaft weet je zeker dat je altijd een betrouwbare partij laat sleutelen aan jouw slagbomen.

Tijdig onderhoud aan slagbomen is erg belangrijk, omdat een beschadigde slagboom een gevaar kan vormen voor voetgangers en voertuigen die de slagboom gebruiken. Verder is goed onderhoud ook nodig om te zorgen dat de slagbomen betrouwbaar blijven functioneren. Denk vooral aan tijdig onderhoud als de bomen erg vaak gebruikt worden. Hier is namelijk de meeste kans op storingen.

Als laatste is tijdig onderhoud ook goed voor de portemonnee. Met tijdig onderhoud aan de slagbomen kunnen problemen vaak op tijd opgespoord worden, waardoor ze gemakkelijk verholpen kunnen worden. Ben je hier te laat bij, dan gaan er vaak meer dingen kapot en zijn er dure reparaties of vervangingen nodig. Naast dat het heel veilig is, is het dus ook nog eens financieel aantrekkelijk.

Conclusie

Kortom: slagbomen zijn een populaire manier om de toegang tot een gebied te reguleren. Er zijn veel verschillende opties om de slagbomen te laten bedienen, zoals kentekenherkenning, tags of bijvoorbeeld GSM-modules. Er zitten veel voordelen aan slagbomen, zoals dat het goed is voor de verkeersstroom en de veiligheid van het pand. Dit komt doordat je gemakkelijk kunt bepalen wie wel en wie niet je terrein kan betreden. Als laatste is het altijd belangrijk om slagbomen tijdig te laten onderhouden, omdat dit goed is voor de veiligheid en de betrouwbaarheid van het materiaal.


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>