arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes!
Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes!

Zo houd je je keuken opgeruimd en netjes!

Een keuken georganiseerd en opgeruimd houden kan een uitdaging zijn, vooral als het een van de drukste ruimtes in je huis is. Een efficiënt ingerichte keuken is ontzettend belangrijk om je dagelijkse taken bij te houden. Of je nu kookt, schoonmaakt of mensen ontvangt, zorg te allen tijde dat je alles netjes opbergt en terughangt. Vouw je theedoeken set netjes op in de kast of hang ze terug aan de haakjes. Hieronder lees je enkele eenvoudige tips om je keuken netjes en opgeruimd te houden!

Regelmatig opruimen

De eerste stap naar een schone keuken is opruimen. Want als de ruimte opgeruimd en netjes is, kun je sneller schoonmaken. Neem om de paar dagen (of weken, afhankelijk van hoeveel tijd je vrij kunt maken in het dagelijks leven) de tijd om alle spullen, die je niet nodig hebt of al een tijdje niet gebruikt hebt, uit te zoeken. Dat kan van alles zijn, van oude apparaten tot overjarige levensmiddelen in de voorraadkast. Als alles is uitgezocht kun je de tijd nemen om het aanrecht schoon te vegen en de spullen opnieuw in te delen.

Maak gebruik van opbergsystemen

Voldoende opbergruimte is essentieel voor een opgeruimde keuken. Zorg voor voldoende kasten, laden, planken en bakken waarin je al je kookgerei en ingrediënten kwijt kunt. Als je weinig ruimte hebt in je keuken, probeer dan eens manden onder het aanrecht, of planken aan de muur, te gebruiken voor maximale opslagruimte. Het is ook handig om te investeren in stapelbare bakjes of potjes, zodat alles zijn eigen plek heeft.

Geef alles een plek

Zorg er altijd voor dat je de spullen op de juiste plek teruglegt, zodat je er gemakkelijk bij kunt als je ze weer nodig hebt. Bewaar bijvoorbeeld vaak gebruikte kruiden dichter bij het fornuis, zodat ze tijdens het koken binnen handbereik zijn. Je moet ook voorwerpen zoals gebruikte keukengerei in de buurt van de gootsteen of vaatwasser leggen, zodat ze meteen klaar zijn voor de afwas. Door deze stappen nu te nemen, bespaar je jezelf later weer veel tijd!

Geef alles een plek

Gebruik goede schoonmaak accessoires

Investeren in sponzen, borstels, doeken, dweilen en schrobbers van goede kwaliteit kan echt verschil maken. Ze zijn niet alleen effectiever bij het schoonmaken van vet en vuil, maar gaan ook langer mee. Dat betekent dat je ze niet voortdurend hoeft te vervangen. Een echte kostenbesparing op de lange termijn! Bovendien kunnen schoonmaak accessoires van goede materialen en van goede kwaliteit in combinatie met het juiste schoonmaakmiddel alle bacteriën doden!

Een nette en opgeruimde keuken houden hoeft niet moeilijk te zijn! Met regelmatig opruimen en slimme opbergoplossingen kan het eigenlijk heel eenvoudig zijn. Met manden onder het aanrecht of planken aan de muur kun je de ruimte maximaliseren als je weinig ruimte in je keuken hebt. En door spullen op vaste plekken op te bergen bespaar je later tijd als het tijd is om het eten te bereiden! Met deze tips in gedachten kun je altijd een schone georganiseerde keuken hebben.


Reageer

Lees ook:

De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Een knusse woning: vijf tips voor het inrichten van je woning >
Hoe zit het precies met de hypotheek als je gaat scheiden? >
Natuurlijke schoonheid: Houten loungeset voor buiten >
Welk type zonnepaneel is geschikt voor jou? >
Zwarte aluminium deuren >
Zo kan je jouw kunststof kozijn onderhouden >
3 tips om je dak goed, mooi en strak af te werken >
Maak van je woonhobby je beroep! >
5 tips hoe je jouw vloer weer als nieuw laat schijnen! >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Organiseer je garage optimaal met deze tips >
Het juiste internetabonnement kiezen: waar moet je op letten? >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >

Terug naar overzicht >>