arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis
Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis

Renoveer de tuin en plaats een overkapping aan huis

Wil je meer uit de tuin bij je woning halen de komende zomermaanden? Renoveer de tuin, door deze opnieuw in te delen en van verschillende extra’s te voorzien. Ga voor een combinatie van een terras, een aantal borders en een fraai gazon. Zo biedt de tuin voor ieder gezinslid een geschikte plek! Terwijl jij op het terras geniet van een mooi boek, spelen je kinderen op het gazon. Je partner is ondertussen druk in de weer met de moestuin binnen één van de borders. Het terras kun je combineren met een aluminium overkapping. Voordeel hiervan is het gegeven, dat je ook bij een zomers buitje van de tuin blijft genieten. In het vroege voorjaar en laat op de avond biedt de overkapping je daarbij beschutting tegen de wind. Overkappingen zijn er in tal van verschillende modellen, gemaakt van diverse materialen. Heb jij een beeld bij het type overkapping wat goed past bij jouw woning en tuin? 

Overkappingen van verschillende materialen

Ga je voor een overkapping aan huis, dan heb je keuze uit een model van een hout en van aluminium. Hout past van nature goed bij een tuin; in het bijzonder wanneer de overkapping tussen twee schuttingelementen van douglas hout geplaatst wordt. Nadeel van een houten overkapping is echter, dat dit materiaal relatief veel onderhoud nodig heeft. Daarbij kan een houten overkapping met gesloten dak de woonkamer in huis onnodig donker maken.

Het alternatief is een overkapping met een aluminium frame, voorzien van glaswerk. Deze combinatie zorgt niet alleen dat er voldoende licht in de woning valt, maar kan ook volledig gesloten worden. Dat biedt het voordeel, dat je er ook in het voorjaar en bijvoorbeeld tijdens de herfstmaanden kunt zitten. Het is hiermee een verlengde van je woon- of eetkamer. 

Overkappingen van verschillende materialen

Keuze uit diverse soorten daken 

Het materiaal wat je kiest, gaat over het algemeen gepaard met een vast type dak. Zo wordt een houten overkapping vaak voorzien van een houten dak met bitumen dakbedekking. Dit verklaart waarom een houten overkapping licht wegneemt uit de aangrenzende ruimtes binnen je woning. Een aluminium overkapping heeft een glazen dak, welke je indien gewenst van een zonnescherm kunt laten voorzien. Een derde optie is een lamellen dak. Een dak met lamellen biedt een aantal belangrijke voordelen. Denk aan het feit dat de warmte makkelijker ontsnapt onder de overkapping. Daarbij wordt er minder licht uit de woning weggenomen dan bij een houten dak met bitumen dakbedekking. 


Reageer

Lees ook:

De veelzijdigheid van tuinhuizen: een uitgebreide gids >
Ook bij slecht weer genieten van het buitenleven: het kan! >
Hoe haal je het meeste uit een kleine tuin? >
5 voordelen van een veranda >
Schaduwdoek: het perfecte alternatief voor een parasol >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >

Terug naar overzicht >>