arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » De voordelen van een inground trampoline

De voordelen van een inground trampoline

De meeste kinderen zijn dol op trampolines. Je kunt ze er heerlijk op laten springen, spelen en ravotten. Toch zijn sommige ouders wat minder enthousiast over trampolines. Er kunnen nogal wat dingen misgaan tenslotte… Toch valt dat over het algemeen wel mee als de trampoline op de juiste manier is geplaatst. Een inground trampoline is bijvoorbeeld erg veilig en goed toegankelijk. Hier wil je eigenlijk zelf ook op springen!

Wat is een inground trampoline?

Een inground trampoline is ingegraven in de grond. Nu kun je natuurlijk elke trampoline ingraven in de grond, maar een inground trampoline is er speciaal voor gemaakt. Er wordt eerst een grote kuil gegraven, doorgaans in het gazon. Vervolgens wordt de trampoline keurig op de randen van het gat geplaatst. De trampoline ligt dus gelijk aan het niveau van het gras eromheen of hij ligt iets hoger (maximaal 20 cm).

De voordelen van een inground trampoline

Er zijn heel veel voordelen te bedenken bij een inground trampoline. De belangrijkste:

  • De trampoline is niet (veel) hoger dan de grond eromheen. Mocht je kind dus per ongeluk naast de trampoline terechtkomen, dan maakt hij in elk geval geen diepe val.
  • Een inground trampoline heeft een goede manier om lucht te laten ontsnappen. Dat is nodig als de trampoline in de grond zit, omdat de trampoline lucht opzij en naar boven perst als erop wordt gesprongen.
  • De ingraaf trampoline ligt met de rand plat op de grond of heeft een iets hogere rand die is afgeschermd met een net of doek. Daardoor vult de kuil onder de trampoline zich niet automatisch met rommel en zal er niet snel iets (bijvoorbeeld speelgoed) onder vallen waar je er nooit meer bij kunt.

De keuze tussen inground of een staande trampoline

Een staande trampoline is doorgaans wat kwetsbaarder dan een ingegraven trampoline. De trampoline staat op poten of beugels, die natuurlijk tijdens het springen heel wat te verduren krijgen. Bovendien heb je voor de veiligheid een net om de trampoline nodig, wat voor ingegraven trampolines niet noodzakelijk is. Anderzijds is het voor een staande trampoline niet nodig om een flink gat in je tuin te graven, terwijl dat voor een inground trampoline natuurlijk wel nodig is. Het gat moet minimaal 1 meter diep zijn, voor grote trampolines nog dieper. Je kunt dit gat in principe maken in elke ondergrond, al is tussen de tegels natuurlijk niet aan te raden ivm valgevaar. Wel kun je de trampoline goed leggen in een gazon of in kunstgras.

Een inground trampoline heeft diverse voordelen. Zo is dit type trampoline een stuk veiliger voor je kinderen dan een staande trampoline. De keus die je moet maken is natuurlijk afhankelijk van veel factoren, zoals je budget en de ruimte in de tuin. Heb je de ruimte, ben je bereid om een gat te graven en wil je gewoon graag de beste trampoline? Dan ga je voor een mooie ingegraven inground trampoline in je tuin.


Reageer

Lees ook:

Woning met een plat dak? Lees deze tips! >
Laat je woning optisch hoger lijken met deze tips >
Maandelijks geld besparen? Maak gebruik van deze 5 tips! >
Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >

Terug naar overzicht >>