arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » De tuintrends van 2020
Tuintrends van 2020

De tuintrends van 2020

2020 is in volle gang. Ook al is dit jaar wat anders dan andere jaren, kunnen we toch nog in eigen tuin genieten van het prachtige weer. 2020 heeft een aantal duidelijke en spannende trends met zich mee gebracht. Nu we niet veel activiteiten buitenshuis kunnen doen, hebben we genoeg tijd om deze trends naar onze eigen tuinen te brengen. Ben jij toe aan een nieuwe achtertuin waar je de hele zomer kan genieten? Bekijk dan vooral de nieuwe tuintrends. Wie weet doe je wat inspiratie op.

Trend 1: de milieubewuste ecologische tuin

Dat we met z’n allen wat meer mogen denken aan het milieu, is een feit. De milieubewuste eco tuin is anno 2020 niet meer weg te denken. In deze tuin wordt volop geleefd: insecten, vogels, planten. De planten in de tuin gaan hun eigen gang en dit kan heel mooi uitpakken wanneer je bijvoorbeeld gekleurde bloemen plant. Gebruik zo min mogelijk tegels en stenen en laat je groene vingers het werk doen! Plant bij voorkeur inheemse plantensoorten, deze zijn zeer geschikt voor het Nederlandse klimaat. Je tuin hoeft vooral niet netjes te zijn, maar je moet er zelf natuurlijk nog wel van kunnen genieten. Om het helemaal af te maken is het aan te raden om regenwater op te vangen in regentonnen. Dit water kan je namelijk goed gebruiken voor je tuin wanneer het droger wordt buiten. 

Trend 2: rustgevende tuin waar ‘haast’ niet bestaat

rustgevende tuin waar ‘haast’ niet bestaat

Het dagelijks leven van de gemiddelde Nederlander is gehaast. Er is altijd werk te doen waardoor we soms vergeten om even stil te staan en te genieten. Deze trend is helemaal in het teken van ongehaast. In de rustgevende tuin moet je dus, je raadt het al, tot rust kunnen komen. Maar hoe ziet deze tuin eruit? Een vijver, houten vlonders en veel planten zorgen voor een rustgevende eenheid. In de rustgevende tuin zie je geen heftige kleuren terugkomen, net als extreme vormen. Maak vooral het gebruik van witte en beige tinten. Ook transparante materialen horen terug te komen bij deze tuintrend. Uiteraard kan een hangmat en een relaxte loungeset niet ontbreken in deze tuin! Hier kun je lekker op neerploffen na een dag hard werken. 

Trend 3: de uitgesproken trend Street Savage

In tegenstelling tot de bovenstaande trend, is deze trend iets meer uitgesproken. Wil jij geen tuin met aardse kleuren, eentonige muren en zwarte tuinstoelen? Dan is de trend Street Savage echt iets voor jou. In deze tuin staan imperfectie en vormen centraal. Er wordt veel gebruik gemaak van verschillende kleuren. Dit samen vertaalt zich naar een onconventionele uitstraling waarbij invloeden van de straat en de hiphopscene duidelijk naar voren komen. Denk hierbij aan street art. 

Bij deze kleuren en vormen passen industriële tuinmeubelen en gerecyclede potten met gekleurde bloemen. De schutting wordt bedekt met graffiti waardoor je tuin een zeer uitgesproken look krijgt. 

Trend 4: voedsel verbouwen in je eigen moestuin

Deze trend sluit mooi aan bij de eerste trend: een moestuin. Je eigen etenswaren verbouwen is duurzaam en dus milieuvriendelijk. In 2020 maken we onze salades van heerlijke, frisse, zelf geteelde groenten en fruit. Verser ga je het niet krijgen. Alle groenten en fruit zijn puur natuur en van het seizoen. Hierdoor eet je gezond en gevarieerd. Een moestuin hoeft niet eens zo groot te zijn. Een aantal vierkante meter is al genoeg. Verbouw bijvoorbeeld ook je eigen kruiden zoals bieslook, peterselie, munt, basilicum, tijm, bieslook en rozemarijn. Deze kruiden kun je gebruiken bij het koken. Zo worden je gerechten nog persoonlijker en natuurlijk ook veel lekkerder! Bovendien is het leuk om te zien hoe je eigen eten in de tuin groeit.

Dit zijn de belangrijkste tuintrends van 2020. Ben jij geïnspireerd door deze vier uiteenlopende trends? Ga aan de slag met een graffiti muur, maak je eigen moestuin en denk meer aan het milieu. Probeer daarnaast ook een plekje te creëren in de tuin waar je echt tot rust kunt komen. Kijk op Ikwiltuinmeubelen.nl voor de mooiste tuinmeubelen voor jouw nieuwe tuin!


Reageer

Lees ook:

Wil jij houten of ijzeren erfafscheidingen in je tuin? >
3 tips om je houten tuinmeubilair te onderhouden >
Totaal onderhoud van jouw gazon en tuin >
Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Een polypropyleen zwembad: wat is dat? >
Maak je huis af met de mooiste woonaccessoires >
Wij jij genieten in je eigen buitenspa? >
Heeft je kamer nog een goede eetkamerset nodig? >
De echte vakantietuin >
Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>