arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Slaapkamer » Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Zo krijg je het luxe hotelgevoel in je eigen slaapkamer

Wil je genieten van het luxe hotelgevoel zonder er de deur voor uit te gaan? Goed nieuws: met een paar aanpassingen in je slaapkamer is dit echt mogelijk! Het hoeft helemaal niet lastig te zijn om deze chique uitstraling te creëren. Lees alle onderstaande tips en ideeën maar eens door.

Groot en hoog bed

De meeste chique hotelkamers herken je aan het robuuste bed. Het is perfect opgemaakt en het lijkt altijd net wat groter te zijn dan het bed in je eigen slaapkamer. Vaak komt dit doordat ze gebruik maken van extra grote dekens en kussens. Deze nemen het hele oppervlak in beslag. Daarnaast is het bed iets hoger, waarschijnlijk omdat het een luxe boxspring is. Je kunt dit effect thuis creëren door simpelweg een dik topmatras bovenop je bed te leggen. Ook kun je de uitstraling van een hotelbed goed nabootsen met een hoofdbord. Kies bij voorkeur voor een zacht hoofdbord met (fluwelen) bekleding.

Gordijnen tot aan de grond

Benadruk de hoogte van je slaapkamer door te kiezen voor lange gordijnen tot aan de grond. De kwalitatieve overgordijnen van ilumio zijn een hele goede keuze. Het materiaal heeft een dikke en dichte structuur. Hierdoor hebben de gordijnen een luxueuze uitstraling en kunnen ze de ruimte goed verduisteren. Perfect voor een aangename nachtrust! Hang jouw overgordijnen zo dicht mogelijk bij het plafond voor een echte hotel-look. Het maakt niet uit als jouw ramen minder hoog zijn. Voeg eventueel nog lichtdoorlatende vitrage toe om ook overdag wat meer privacy te hebben. Ga je liever voor een moderne touch? Kijk dan eens naar houten jaloezieën of strakke rolgordijnen. Deze (en nog veel meer soorten gordijnen) zijn online verkrijgbaar op ilumio.nl.

Decoratie met luxe uitstraling

Kleed het geheel aan met een aantal luxe accessoires. Kunst aan de muur is altijd een goed idee! Maak daarnaast gebruik van sierkussens van een chic materiaal, een marmeren dienblad, een grote vaas met bloemen en natuurlijk sfeervolle verlichting. Probeer alles een beetje in dezelfde stijl te houden voor een mooi geheel. Kies bijvoorbeeld voor een duidelijk kleurenpalet of laat dezelfde materialen op verschillende plekken terugkomen.

Opgeruimde slaapkamer

Alle bovenstaande tips hebben geen nut als jouw slaapkamer een grote bende is. Rondslingerende kledingstukken halen het luxe hotelgevoel direct helemaal weg. Zorg er dus voor dat je de kamer regelmatig opruimt. Dit gaat het beste als je genoeg opbergruimte hebt. Koop daarom een extra grote kast tot aan het plafond. Ook nachtkastjes met een lade of deurtje zijn erg handig.


Reageer

Lees ook:

Hoe creëer je meer privacy bij je woning? >
Een gezellige thuisbar inrichten: zo pak je het aan! >
Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie >
4 tips voor een kleine badkamer >
5 tips voor het optimaal gebruiken van je radiator >
Inspiratie voor meer ledverlichting in het interieur >
5 tips voor een fris huis >
8 tips om je wasmachine fris te houden >
Schimmel voorkomen in de badkamer? 5 handige tips! >
Trend: blauw vloerkleed in het interieur >
Een verbouwing goed voorbereiden: zó pak je het slim aan >
6 handige tips voor een soepele verhuisdag zonder stress! >
Waarom kiezen voor een PVC vloer? >
Durf jij het aan? Inspiratie: 6x keukens met een gewaagde kleur >
Een vintage look in huis: welke spullen zijn echte eyecatchers? >

Terug naar overzicht >>