arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou!
Cluttercore in je slaapkamer Misschien wel iets voor jou!

Cluttercore in je slaapkamer? Misschien wel iets voor jou!

Ben jij een persoon die van verzamelen houdt en wel kan genieten van een overvolle ruimte? Dan is cluttercore misschien wel de perfecte woonstijl voor jou! Een georganiseerde chaos kan best rustgevend zijn, ideaal dus voor de ruimte waar je lekker tot rust komt zou je zeggen. Juist, we hebben het over de slaapkamer. In dit artikel leggen we je meer uit over cluttercore en hoe je het daar toepast!

Hoe pas je cluttercore eenvoudig toe?

Cluttercore heeft niet echt een eenzijdige definitie, maar het komt neer op een verzameling van objecten die liever niet dezelfde stijl hebben. Denk aan een samensmelting van antieke lijsten met kleurrijke vazen en moderne lampenkappen. Gebruik dus verschillende soorten materialen, kleuren, patronen en stijlen, dan ben je al een heel eind op weg. Ga bijvoorbeeld eens naar een kringloopwinkel of een winkel waar je normaal niet in zou lopen en start met ontdekken! De volgende stap: zet het neer en hang het op, op een manier dat de chaos georganiseerd is.

En hoe werkt dat dan in de slaapkamer?

Tja, eigenlijk werkt het precies hetzelfde, alleen hier moet je misschien iets meer oppassen met de chaos. Het is natuurlijk belangrijk dat je wel de rust behoudt in de slaapkamer. Een verstandig besluit kan dus zijn om je bed en de ruimte eromheen een beetje rustig te houden. Kies bijvoorbeeld voor materiaal in een zachte tint wat toch een unieke look en feel heeft, wij zijn bijvoorbeeld erg fan van een gewassen linnen hoeslaken. Een tip: begin met cluttercore in je woonkamer. Zo kun je er al een beetje aan wennen en kun je jouw verzameling rustig uitbreiden in de slaapkamer.

Je bed is de oase van rust

Hierboven zeiden we het al even, maar je bed moet de plek zijn waar je de rust terug kunt vinden. Een goede nachtrust, dat ligt uiteindelijk aan je matras. Als de ruimte en de sfeer warm is, dan mag je matras best wat koeler zijn. Een pocketvering matras is van zichzelf al redelijk koel, maar tegenwoordig zijn er matrassen die extra aangevuld worden met 3D materiaal. Zo blijft je matras frisser, terwijl jij fris opstaat! Ideaal, in zo’n georganiseerde chaos.


Reageer

Lees ook:

Frisse Lucht, Fris Huis: Hoe Airco’s je Woonstijl Complementeren >
Zo laat je je huis achter na verhuizing! >
De verschillen tussen inductiekookplaten en koken op gas, een moderne keukenrevolutie >
Muurkleur kiezen: Wordt het Taupe of RAL? >
Verkopen van een huis >
Het belang van onderhoud na een eenmalige grondige schoonmaak >
Kies de perfecte voordeur voor je nieuwe huis >
Tips om meer opbergruimte te krijgen in huis >
Tips bij het kopen van een nieuwe bank >
Ontdek de voordelen van draadloze verlichting >
5 toekomstbestendige keuzes voor je woning >
Hoe technologie de wereld van interieurontwerp verandert >
Inspiratie voor een functioneel en stijlvol bureau >
Maak je tuin compleet met een leuk tuinhuisje >
De opkomst van de aluminium veranda >

Terug naar overzicht >>