arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur

Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur

Trendkleuren zijn er niet voor niets en ze worden elk jaar veranderd. Wie dit bepaalt? Meestal zijn dit fabrikanten van verf. Ze wisselen de trendkleuren bijna elk kwartaal om ervoor te zorgen dat jij lekker bezig blijft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jouw woning, maar over alle spullen die je kunt bezitten. Natuurlijk kun je niet bij elke nieuwe trendkleur je hele interieur omgooien, dus hebben we een paar tips om hiermee om te gaan. Zo blijft het leuk om je huis in te richten en is ook je bankrekening een stuk blijer.

Neutraal interieur

Het is belangrijk om te starten met een neutraal interieur. Dit kan betekenen neutraal van kleur, maar bijvoorbeeld ook qua vorm en indeling. Zo voorkom je dat je binnen een paar jaar uitgekeken bent op je inrichting, want je kun hier nog veel aan veranderen. Als jij bijvoorbeeld een knalgroene keuken hebt uitgekozen – ze zijn er! – dan wordt het lastig om dit te combineren met andere kleuren. Met een paar keukenmachines en kookgerei wordt het al heel snel een bonte boel. Met bijvoorbeeld een witte of zwarte keuken heb je dit al veel minder.

Kies objecten in kleur

Kies objecten in kleur

Als de basis neutraal is kun je van start met kleur. Je kunt bijvoorbeeld sierkussens in een trendkleur op de bank leggen, maar hier ook bijpassende decoraties bij kopen. Is de trendkleur bijvoorbeeld ijsblauw, dan kun je vaasjes kopen in deze kleur en hier pluimen of droogbloemen in zetten. Combineer dit met ijsblauwe kussens, theedoeken, kaarsenhouders en theemokken. Zo kun je echt eindeloos doorgaan, maar het idee is simpel. Door een neutraal interieur te hebben kun je accessoires aanschaffen welke je regelmatig vervangt. Je bankrekening zal je dankbaar zijn, want al deze kleine items kosten niet zoveel geld als een compleet nieuw interieur.

Trends komen en gaan

Vergeet niet dat je niet verplicht bent om met elke trend mee te gaan. Het is zo bedacht dat je ontzettend koopgek kan worden, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Beoordeel of je de trendkleur wel echt mooi vindt, voordat je aan de slag gaat in allemaal woonwinkels. Als de kleur je niet zo bevalt sla je hem deze keer gewoon over. Of je kiest überhaupt gewoon de kleuren die je mooi vindt, ongeacht of ze ‘in de mode’ zijn. Het belangrijkste is dat jij gelukkig wordt van jouw inrichting en soms kan het helpen om de boel eens op te schudden. Door kleine items te vervangen kun je al een hoop veranderen.


Reageer

Lees ook:

Dit zijn de voordelen van camerabeveiliging thuis >
Dit wil je weten voor je een huis koopt >
Een introductie tot woningontruimingen >
Energie besparen doe je zo! >
Voorstrijken van stucwerk: belang, technieken en productadvies >
Je woning beveiligen met de juiste sloten >
Hoe krijg je meer zonlicht in je woning? >
Thuiswerken in stijl? Zo creëer je jouw eigen droomkantoor! >
De grootste dingen die je kunt doen om je woning een make-over te geven >
Het belang van een goede meterkast in een huis >
Traplift kopen vs. huren: wat is de beste optie? >
5 dingen die niemand je vertelt over het kiezen van de perfecte vloer >
Het inrichten van je tuin in de stijl van je woning >
Velours gordijnen; Hotel chique en heerlijk warm >
Ga je zelf verhuizen? Deze drie dingen wil je weten! >

Terug naar overzicht >>