arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur
Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur

Zo gebruik je trendkleuren in jouw interieur

Trendkleuren zijn er niet voor niets en ze worden elk jaar veranderd. Wie dit bepaalt? Meestal zijn dit fabrikanten van verf. Ze wisselen de trendkleuren bijna elk kwartaal om ervoor te zorgen dat jij lekker bezig blijft. Dit geldt natuurlijk niet alleen voor jouw woning, maar over alle spullen die je kunt bezitten. Natuurlijk kun je niet bij elke nieuwe trendkleur je hele interieur omgooien, dus hebben we een paar tips om hiermee om te gaan. Zo blijft het leuk om je huis in te richten en is ook je bankrekening een stuk blijer.

Neutraal interieur

Het is belangrijk om te starten met een neutraal interieur. Dit kan betekenen neutraal van kleur, maar bijvoorbeeld ook qua vorm en indeling. Zo voorkom je dat je binnen een paar jaar uitgekeken bent op je inrichting, want je kun hier nog veel aan veranderen. Als jij bijvoorbeeld een knalgroene keuken hebt uitgekozen – ze zijn er! – dan wordt het lastig om dit te combineren met andere kleuren. Met een paar keukenmachines en kookgerei wordt het al heel snel een bonte boel. Met bijvoorbeeld een witte of zwarte keuken heb je dit al veel minder.

Kies objecten in kleur

Kies objecten in kleur

Als de basis neutraal is kun je van start met kleur. Je kunt bijvoorbeeld sierkussens in een trendkleur op de bank leggen, maar hier ook bijpassende decoraties bij kopen. Is de trendkleur bijvoorbeeld ijsblauw, dan kun je vaasjes kopen in deze kleur en hier pluimen of droogbloemen in zetten. Combineer dit met ijsblauwe kussens, theedoeken, kaarsenhouders en theemokken. Zo kun je echt eindeloos doorgaan, maar het idee is simpel. Door een neutraal interieur te hebben kun je accessoires aanschaffen welke je regelmatig vervangt. Je bankrekening zal je dankbaar zijn, want al deze kleine items kosten niet zoveel geld als een compleet nieuw interieur.

Trends komen en gaan

Vergeet niet dat je niet verplicht bent om met elke trend mee te gaan. Het is zo bedacht dat je ontzettend koopgek kan worden, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Beoordeel of je de trendkleur wel echt mooi vindt, voordat je aan de slag gaat in allemaal woonwinkels. Als de kleur je niet zo bevalt sla je hem deze keer gewoon over. Of je kiest überhaupt gewoon de kleuren die je mooi vindt, ongeacht of ze ‘in de mode’ zijn. Het belangrijkste is dat jij gelukkig wordt van jouw inrichting en soms kan het helpen om de boel eens op te schudden. Door kleine items te vervangen kun je al een hoop veranderen.


Reageer

Lees ook:

5 tips voor het onderhoud van een zandbak >
Wat zijn de voor- en nadelen van een zandcementvloer? >
Tips voor het duurzaam scheiden van afval >
Zonnepanelen installeren: dit moet je weten >
Waar moet je op letten als je een philodendron aanschaft? >
Zo zorg je dat je woning goed verzekerd is >
Stoom jouw verlichting klaar voor de winter met deze tips! >
3 x handige woonverzekeringen om af te sluiten >
Tips voor een schone en gereinigde vaatwasser >
Alles wat jij moet weten over een picture rail hanging system >
Een kapot slot zelf repareren of een slotenmaker inschakelen? >
Je huis stijlvol inrichten met planten? Zo doe je het! >
Een gezellige leefkeuken creëren? Zo doe je het! >
Wat te doen als je cv ketel aan vervanging toe is? >
De voordelen van vinyl in je vloer >

Terug naar overzicht >>