arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners!
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners!

Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners!

Wanneer u de gelukkige eigenaar bent van een appartement -maar tijdelijk niet in de gelegenheid bent om deze te bewonen-, dan is verhuren natuurlijk een logische en slimme keuze. Wanneer het voornemen er is om niet permanent het appartement te verlaten, dan is kiezen voor expatverhuur vaak een goed idee. Daarmee bent u zeker van een goede huuropbrengst, kunt u uw inventaris laten staan en weet u ook dat ze naar enige tijd het appartement weer verlaten. Kortom, geen risico dat ze decennialang blijven en dat daarmee alle wetten en regels omtrent het huurrecht van toepassing worden. Nu is de concurrentie op deze markt de afgelopen jaren wel toegenomen. Daarom hier een aantal tips die ervoor zorgen dat uw appartement eruit springt en u op zeer tevreden bewoners kunt rekenen.

De extra’s

Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat u uw huis in uitmuntende staat achterlaat. Denk aan een werkende vaatwasser, wasmachine en keuken. Ook werkende kranen in alle ruimtes, toiletten die goed doortrekken en tv’s die (eenvoudig) werken zijn fijn. Maar waar het echte verschil mee gemaakt kan worden, zijn de extra’s. De inventaris van de keuken is hier een voorbeeld van. Expats hebben vaak hoge levensstandaarden en zijn dan ook bereid flink te betalen voor een mooi appartement. Zij verwachten dan ook dat de keuken uitgerust is met goede spullen. Investeer dan ook in een set pannen van de hoogste kwaliteit. Deze zullen gewaardeerd worden, en uiteraard door de huurders gebruikt worden om culinaire hoogstandjes mee te bereiden. Heeft u deze set nog niet? Kijk dan eens naar pannen op Black Friday dit najaar. Dan is er ongetwijfeld een goede deal te sluiten. Schaf ook direct een fijne messenset én servies aan. Allemaal zaken die uw appartement net dat beetje extra geven.

De extra’s

Goed gestreamd

We kijken steeds minder ‘gewoon’ tv. Zeker mensen uit het buitenland zullen weinig hebben aan NPO 1, 2 en 3. Waar ze wel naar kijken? Naar de grote streamingsdiensten. Zorg er dan voor dat ze dit gemakkelijk kunnen kijken en installeer dit alvast, een abonnement op Netflix, Disney+ en Amazon Prime wordt ontzettend veel gebruikt. Als ze met één druk op de knop op hun eigen account kunnen inloggen, voelen ze zich meteen thuis. Ook het hebben van WiFi van hoge kwaliteit is een enorme must. Want er zal veel online gewerkt moeten worden, slecht internet is hierbij irritatiepunt nummer één.

Kortom, uw appartement verhuren aan expats is een goede keuze. Vaak zijn de budgetten in deze doelgroep zeer hoog, wordt er door hen keurig op uw appartement en spullen gelet, en zijn ze van plan om tijdelijk te blijven. Hiermee bent u verzekerd van een fijne en gedegen huurder. Een klein beetje extra moeite en een paar investeringen kunnen ervoor zorgen dat u nét dat beetje extra biedt ten opzichte van concurrenten. En het is allemaal luxe, die u zelf ook zeer waardeert wanneer u weer terugkeert!


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning? >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >

Terug naar overzicht >>