arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning?
Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning?

Welke verzekering heb je nodig voor je eerste woning?

Heb je voor de eerste keer een huis gekocht en ben je al begonnen met inrichten, maar weet je niet helemaal zeker welke verzekeringen je nou allemaal moet afsluiten?  Geen zorgen, we gaan er hier dieper op in en leggen uit waarom je huis verzekeren nodig is, welke verzekeringen er zijn, welke verplicht is en welke handig zijn om erbij te doen. Hierdoor kan je zo meteen zonder zorgen blijven inrichten en genieten van je nieuwe plek!

Waarom zijn verzekeringen belangrijk?

Elke verzekering heeft zo zijn eigen voordelen en is in zekere mate handig om af te sluiten. Als je net een nieuw huis hebt zijn er echter drie die we aanraden om gelijk af te sluiten. De belangrijkste is natuurlijk de woonhuisverzekering die beter bekend staat als de opstalverzekering. Daarnaast zijn de inboedelverzekering en de aansprakelijkheidsverzekering ook zeker een aanrader om af te sluiten. Maar wat zijn deze verzekeringen precies en welke verzekering dekt wat? Laten we er dieper op ingaan!

Opstalverzekering

Er is één verzekering die verplicht is om af te sluiten voor je huis en dat is de opstalverzekering. Een hypotheekverstrekker zal zonder deze verzekering dan ook geen hypotheek met je afsluiten. Een opstalverzekering is specifiek gericht op het beschermen en dekken van je huis. Deze verzekering dekt de kosten van reparatie of herbouw als je huis schade oploopt door gebeurtenissen, zoals diefstal, brand, storm of waterschade. Met een opstalverzekering van Allianz Direct weet je dat je in dit soort gebeurtenissen bent gedekt. 

Inboedelverzekering

Naast een opstalverzekering heb je ook nog een inboedelverzekering. Hiermee verzeker je niet je huis, maar de spullen die erin staan. Als er bijvoorbeeld bij je wordt ingebroken, dekt een opstalverzekering alleen de schade aan het huis, maar niet de spullen die worden gestolen. Ook als er schade is aan je huis door storm, waardoor je meubilair is beschadigd, word je gedekt. Met een inboedelverzekering word je gedekt voor gebeurtenissen waar je geen controle over hebt, maar die wel jouw spullen hebben beschadigd. Het is niet verplicht, maar wel handig om te hebben.

Aansprakelijkheidsverzekering

Als laatst raden we aan om ook een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Met deze verzekering word je gedekt als jij, iemand van je gezin of je huisdier schade brengt aan iemand of aan iemands bezit. Loopt je trouwe viervoeter je buurvrouw omver en moet ze naar het ziekenhuis of heb je de tv van een vriend laten vallen tijdens een verhuizing? Hiervoor is een aansprakelijkheidsverzekering. Ook deze verzekering is niet verplicht, maar wel handig om te hebben om zorgeloos te leven. 

Voorwaarden van je verzekering

Voordat je een verzekering afsluit is het belangrijk en handig om altijd goed de voorwaarden door te lezen. Zo weet je altijd wat jouw verzekering wel dekt en wat niet. Dan kom je nooit voor een verrassing te staan waarbij je erachter komt dat jouw verzekering toch niet zo dekkend is als je eerst had gedacht. 

Vergelijken van aanbieders

Vergelijken van aanbieders

Er is natuurlijk een groot aantal verzekering aanbieders waaruit je kan kiezen en je jouw verzekering kan afsluiten. Het kopen en inrichten is al prijzig genoeg, waardoor het wel zo fijn is als je je huis voor de beste prijs kan verzekeren. Daarom is het maken van een woonverzekering vergelijking belangrijk om de beste prijs en voorwaarden voor jouw verzekering te vinden. Sommige verzekeraars bieden zelfs combinaties van all-in verzekeringen aan, waardoor je goedkoper uitkomt dan als je bijvoorbeeld alles los verzekert.


Reageer

Lees ook:

Het verhogen van comfort in huis >
Hoe kies je de beste beglazingskit? >
De 5 grootste misverstanden over vloerisolatie >
Waarom is de code van je Velux dakraam belangrijk? >
Wanneer is het tijd om jouw garagedeur te vervangen? 5 vragen >
Beleef een fantastisch ontwerp en verminder het galmen, nu bij ARBA Wood >
5 ideeën om je huis meer een thuis te maken! >
Appartement aan expats verhuren? Tips voor tevreden bewoners! >
Drie innovaties om te omarmen; dit zijn ze! >
Een lichtpuntje in huis Het verhaal van een familie en hun VELUX dakraam >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Serre-uitbreidingen voor bestaande woningen >
De voordelen van op maat gemaakte spiegels >
De schoorsteen vegen: zelf doen of uitbesteden? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >

Terug naar overzicht >>