arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie
Je tuin (her)inrichten zo doe je dat en inspiratie

Je tuin (her)inrichten: zo doe je dat en inspiratie

Heb je een nieuwe woning gekocht en ga je de tuin inrichten, of wil je jouw huidige tuin een nieuwe uitstraling geven? Dan kun je vast wat inspiratie gebruiken! We hebben dan ook verschillende leuke ideeën voor verschillende tuinen voor je verzameld. Kun jij straks geïnspireerd met je tuinontwerp aan de slag!

1. Kies een stijl

Net als bij je interieur, kun je ook voor de tuin een specifieke stijl en uitstraling kiezen. Heb je bijvoorbeeld een industrieel interieur en wil je dit doortrekken naar je tuin? Dan kun je dit doen door specifieke meubels aan te schaffen zoals stijlvolle, passende tuintafels, of accessoires die binnen je thema en stijl passen. Wil je het helemaal goed aanpakken? Dan kies je ook beplanting die binnen je stijl past. Een stoere mangave past bijvoorbeeld beter bij een industriële uitstraling dan een netjes geknipte buxus bol.

2. Effectief inrichten

De efficiëntie van je tuin is in veel gevallen net zo belangrijk als de uitstraling: zeker wanneer je een kleinere tuin hebt. Wanneer we het over effectiviteit hebben, hebben we het over zaken als het voorkomen van inkijk, het creëren van schaduw en het creëren van een ruimtelijk effect. Er zijn verschillende planten die je hierbij kunnen helpen. Een pergola met klimplanten zorgt bijvoorbeeld dat inkijk voorkomen wordt. Lange planten en bomen tegen de wanden geven je schaduw, en het maken van een terrasje of zitkuil zorgt voor een mooi hoogteverschil en hierdoor voor een ruimtelijk gevoel!

3. Maak het helemaal zen

Heb je wat minder groene vingers, maar wil je toch een stoere en rustgevende zen uitstraling hebben? Kies dan voor een steen- of rotstuin met Oosterse elementen. Planten zoals de sempervivum ChickCharms of Artic White zijn bij uitstek geschikt voor de rotstuin, en planten als bonsai, bamboe en mos zorgen weer voor een Oosterse uitstraling. Heb je ruimte voor een mooie boom? Dan is de Japanse esdoorn natuurlijk een goede aanrader. Het fijne aan een steen- of rotstuin is dat het vrijwel onderhoudsvrij is, en een strakke, stoere en toch rustgevende uitstraling heeft.

Maak het helemaal zen

4. Zorg voor een water element

Niets zo fijn en rustgevend als een water element in de tuin. Of je nu een grote vijver graaft, een klein fonteintje plaatst of een mooie waterval door je tuin laat lopen: water geeft rust. Zie je jezelf al zitten? Met een lekker glas wijn en het water rustig kabbelend op de achtergrond? Heerlijk toch!

5. Pas jezelf aan op de vorm van je tuin

Heb je een lange, smalle tuin? Dan kun je deze opdelen in verschillende delen om op deze manier meer breedte te creëren. Heb je een grote tuin? Dan zorgt een verscheidenheid in planten en onderdelen (een speelhoekje, een terras, een barbecue plek) ervoor dat het wat gezellig wordt.

Waar ga jij als eerste mee aan de slag?


Reageer

Lees ook:

Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >

Terug naar overzicht >>