arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen
Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen

Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen

We zijn er dol op: vintage items in huis. Daarmee maak je namelijk echt iets speciaals van je woning! Doorleefde items met een jaren oud ontwerp: het zorgt voor karakter in huis. Van meubelstukken tot accessoires – er is een boel te vinden. Dat laatste thema lichten we verder uit in deze blog: wat zijn nu de mooiste vintage accessoires om in huis te halen?

De industriële lamp

Het is een van de populairste vintage accessoires: de industriële lamp. Hoewel deze vandaag de dag op grote schaal wordt nagemaakt en je dus ook een nieuwe versie kunt kopen, blijven de vintage lampen nog altijd in trek. Zo ga je namelijk voor een unieke soort in huis – en dat voelt goed.

Zo’n vintage lamp mag best een beetje doorleeft zijn: dat draagt alleen maar bij aan het karakter. Waar je ‘m vervolgens kwijt kunt? Dat ligt allereerst aan het soort lamp dat je in huis hebt gehaald. Is het een staande lamp? Dat staat beeldschoon naast de bank of het bed. Hanglampen kun je bijvoorbeeld kwijt boven de eettafel. Kies in ieder geval een opvallende plek uit – die lamp mag gezien worden.

Ontdek de beste vintage accessoires om in huis te halen

Een old school telefoon

Een grappig vintage accessoire om in huis te halen? Dat is de telefoon! Je hoeft ‘m uiteraard niet te gebruiken – grote kans dat de ouderwetse telefoon niet eens meer werkt. Maar het voegt zeker weten karakter toe aan je woning! En dat is precies wat je wilt bereiken met dit item.

Waar je de ouderwetse telefoon kwijt kunt? Hang ‘m bijvoorbeeld op aan de muur: zo kun je er iedere dag weer met veel plezier langslopen. Maar ook kun je een dergelijke telefoon kwijt op een tafeltje of op de kast. Kies je favoriete plek uit om ‘m tentoon te stellen!

Grappig: een old school telefoon in huis

Oude camera’s in huis

Een ander item dat perfect geschikt is om tentoon te stellen in je woning? Dat is de old school camera! Geef deze, net als de ouderwetse telefoon, een mooi plekje in huis. Het enige dat je er vervolgens mee hoeft te doen? Er af en toe naar kijken! Het gaat echt om een sierstuk in je woning: iets waar vintage accessoires zich helemaal voor lenen.

Oude camera’ kun je op een heleboel plekken vinden. Haal ze bijvoorbeeld van de zolder bij je ouders of grootouders – grote kans dat ze er eentje hebben bewaard. Ook op rommelmarkten kom je de ene na de andere ouderwetse camera tegen. Kies er het liefst eentje uit waar een verhaal achter zit: dat maakt het plezier natuurlijk extra groot.

Een uniek accessoire in huis? De oude camera!

Ouderwetse vazen en bloempotten

Er zijn er een boel bewaard gebleven uit eerdere jaren: vazen en bloempotten. Hoewel je natuurlijk ook meer dan genoeg moderne varianten kunt vinden, zorgen de vintage vazen toch voor net wat meer uitstraling.

Ga bijvoorbeeld op zoek naar vazen met een unieke print. Dat wordt een gezellige boel als je hier bloemen in hebt staan! En waar nieuwe bloempotten vandaag de dag voornamelijk een basic uitstraling hebben, wat dat vroeger wel anders. Kies unieke combinaties uit.

Ouderwetse vazen staan ook vandaag de dag nog prachtig in huis


Reageer

Lees ook:

De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Het verschil in charme van luxe en goedkopere houten keukens >
Het belang van afmetingen bij eiland afzuigkappen: stijl en functionaliteit >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Handig stappenplan voor het kopen van een wijnkoelkast >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Decluttering: wat is het en hoe pak je dat aan? >
Het kiezen van een mooie bank >
Tips voor het uitkiezen van een nieuwe brievenbus >
Geef je interieur een make-over met zelfklevende tegels >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >

Terug naar overzicht >>