arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop?
Hoe-bouw-je-je-eigen-thuisbioscoop

Hoe bouw je je eigen thuisbioscoop?

Een filmpje pakken in de bioscoop is voor veel mensen hét recept voor een geslaagde avond. Lekker achterover liggen in die grote leren stoelen, bakje popcorn erbij en omvergeblazen worden door de kracht van de speakers. Helaas is het ‘even’ naar de bioscoop gaan door de coronapandemie niet meer zo eenvoudig. Veel mensen voelen zich er niet comfortabel genoeg bij en soms is de bioscoop zelfs gesloten. Tegenwoordig zijn er gelukkig veel manieren op een thuisbioscoop te realiseren. En zeg nou eerlijk: hoe geweldig is het als je de bioscoop uit de grote stad gewoon naar je woonkamer kunt halen? Misschien nog wel veel toffer dan de bioscoop zelf! In dit artikel vertellen we je meer over hoe je jouw woonkamer kunt omtoveren in een volwaardige thuisbioscoop. 

Videostreaming service

Vandaag de dag hoef je niet meer naar de lokale videotheek om een leuke film te scoren. Nee, voor een paar euro per maand kun je je al abonneren op een videostreaming service zoals Netflix, Amazon Prime en Disney+. Als abonnee heb je toegang tot honderden films en series, gewoon vanuit je woonkamer. Leuk om te weten is dat deze platformen aanbevelingen doen voor films op basis van jouw zoekgedrag en historie van bekeken films. Hierdoor is het heel eenvoudig om een nieuwe film uit te kiezen, iets wat veel mensen toch moeilijk vinden.

Grote TV of beter: een beamer

Grote-TV-of-beter-een-beamer

Als je de échte bioscoopervaring wilt, dan is een grote TV met goede boxen – voor de audiospecialist ook wel passieve speakers, een absolute must. Toch kan een grote TV eigenlijk niet helemaal op tegen het scherm in de bioscoop. Met een beamer en projectiescherm daarentegen, heb je wél dezelfde kwaliteitsweergave als in de bioscoop. Vrees je dat jouw woonkamer te klein is voor een beamer? Wees dan niet getreurd: tegenwoordig zijn er ook zogenoemde ‘short throw beamers’ die op zeer korte afstand een grote projectie kunnen tonen. Koppel een paar actieve speakers aan je beamer, bijvoorbeeld een 2.0 systeem, en knallen maar! 

Een gezellige plek

Je hebt waarschijnlijk geen grote bioscoopstoelen of ‘sofa’s’ in je woonkamer, maar voor een goede filmavond is een lekkere en comfortabele stoel al vaak voldoende. Als je geen comfortabele bank of luie stoel hebt, kun je ook wat zachte dekens en kussens op de grond leggen. Die kussens zijn overigens ook erg handig om je achter te verstoppen als de film te eng wordt. 

Drankjes en hapjes

Organiseer jij een filmavondje bij jou thuis? Zorg dan voor een aantal lekkere hapjes en drankjes voor je vrienden! Wil je in de sferen van de bioscoop blijven, dan moet je zeker wat popcorn en M&M’s op tafel zetten, maar nacho’s doen het ook erg goed. Heb je een romantische filmavond gepland met je partner, dan hoort daar natuurlijk een lekker wijntje of champagne bij. Meer heb je niet nodig!

Een avondje uit, maar dan in je eigen woonkamer? Met een eigen thuisbioscoop hoef jij niet meer de deur uit!


Reageer

Lees ook:

Weet jij soms ook niet meer waar je al je kleding moet laten? >
Met deze 3 tips verander je jouw slaapkamer in een luxe hotelkamer >
Deze extraatjes maken van jouw woning een echte thuishaven >
Hoe kun je zorgen dat je dit jaar minder geld uitgeeft? >
Decoreren met een persoonlijke twist: 3 tips >
Vier simpele trucjes voor een luxe badkamer >
Waarom woonaccessoires in huis onmisbaar zijn >
Eetkamer inrichten Vergeet deze meubelen niet! >
Zo creëer je de perfecte sfeer in een kleine woning >
Zo richt jij een sfeervolle eetkamer in >
Hoe verander ik mijn woonkamer in een indoor jungle? >
5 voordelen van een halfslag trap >
Hoe zorg je dat je veilig bent op de trap? >
De ideale werkplek; zo maak je die >
Dit wil je weten als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken >

Terug naar overzicht >>