arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Algemeen » Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis

We zijn groot fan van vintage kasten in huis. Zo stijlvol en karakteristiek! Maar we begrijpen het als je bang bent voor een suffe look in je interieur. Gelukkig is daar een ideale oplossing voor te vinden: zorg voor een lik verf en de kast is als nieuw! Wat zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast? Lees mee en ontdek meer!

Een blauwe vintage kast

Allereerst kwamen we onderstaand voorbeeld tegen. Zeg nu zelf: daar is toch niets sufs of ouderwets aan? Wat een vrolijk plaatje, die blauwe kast! Het design is en blijft natuurlijk old school, maar met de kleur zorg je echt voor een modern jasje. En dat is nu precies de combinatie waar we naar op zoek zijn. Een stralende toevoeging aan je interieur! Een tip: laat die blauwe kleur ook op andere plekken in je interieur terugkomen, om voor een fraai geheel te gaan.

Dit zijn de mooiste kleuren voor een vintage kast in huis

Een witte vintage kast

Wil je gaan voor een minimalistische, strakke look in je woning als het op de vintage kast aankomt? Dat kan! Kies in dat geval voor een witte vintage ladekast of vintage wandkast. Zeker als die kast eerst een donkerbruine houtkleur had, is dit echt een totaal andere look. Mooi in een landelijk interieur, maar net zo goed in een moderne woning. Veelzijdig dus, zo’n vintage kast in wit! En het voordeel aan de witte kleur is ook dat dit een tijdloze kleur is: je raakt er niet op uitgekeken.

Een subtiel kleurdetail

Ook een leuk idee: ga voor een subtiel kleurdetail in de houten vintage kast, zoals we hieronder zien. Je kunt de houtkleur zo grotendeels behouden – ideaal als je het toch wat zonde vindt om de kast te verven. En zo ga je toch voor een moderne make-over. Ook maak je echt een eyecatcher van die kast: hoewel het om een subtiel detail gaat, valt het meteen op. Dit kun je overigens in elke mogelijke kleur verwezenlijken – denk juist ook aan een felle tint, zoals rood, groen of blauw. Aan jou de keuze!

De mooiste vintage kast? Ga voor een uniek kleurdetail!

Een groene vintage kast

Over groen gesproken: dat vinden we ook een stralende kleur voor een retro kast in huis. Net als het blauw dat we hierboven al voorbij zagen komen, is groen ook heerlijk opvallend. Zeker als je voor een wat lichtere groene kleur kiest. Maar ook hier geldt weer: de keuze is helemaal aan jou. Een donkergroene kast kan namelijk ook beeldig staan, voor een wat stoerdere look. Alles is mogelijk, met vintage kleuren en jouw kast!

Een vintage kast in een pastelkleur

Een laatste idee voor een kast vintage in huis en een kleurrijke make-over: ga voor pastelkleuren! Die zijn hartstikke trendy – van pastelroze tot pastelgroen. Slim dus om dat te vertalen in je vintage meubels. Kies je favoriete kleur uit, en schilderen maar! Een kleurcombinatie is ook een optie, want verschillende pastelkleuren passen goed bij elkaar. Schilder bijvoorbeeld elke lade van je vintage ladekast in een andere kleur. Een leuk idee met een speels effect!


Reageer

Lees ook:

Overweeg je een dakkapel? Denk aan deze aandachtspunten! >
Wat is de beste lamp voor boven een eettafel? >
Ladegeleiders, belangrijker dan je denkt! >
Tafel mooi dekken voor een sushi avond >
Thuiswerkplek inrichten met ergonomische tips >
Must read: 8x dít kun je allemaal schoonmaken met babydoekjes! >
Hoe kies je de beste deurmat uit? >
Laminaat of PVC – wat is de beste keuze? >
Trends we like: Hexagon! >
Nieuwe hordeur kopen: zo maak je de juiste keuze >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Je eigen tuinmeubels maken: dat doe je zo! >
Verhuizen in de regen? Met deze 6 tips komt het goed! >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Een bijzonder cadeau voor de interieurfreak? 3 ideeën! >

Terug naar overzicht >>