arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Badkamer » Tips voor tijdloze en frisse badkamer
Tips voor tijdloze en frisse badkamer

Tips voor tijdloze en frisse badkamer

In de badkamer wil je natuurlijk het liefst een frisse look! Zo maak je echt een fijne plek van deze ruimte in huis. Een tijdloos karakter is daarbij ook een must: voor een mooie badkamer die lang met je meegaat. Hoe je daarvoor kiest? Lees snel verder: we delen onze tips!

De juiste kleur

De kleur in de badkamer speelt een belangrijke rol in het zorgen voor een tijdloos en fris karakter. De kleur die daar het best bij past? Dat is wit! Simpel, zonder poespas en passend in elk interieur. Met deze kleur in de badkamer zit je gewoon altijd goed. En dat betekent heus niet dat je badkamer er saai uitziet! Zo zijn er witte tegels te vinden in allerlei soorten en maten. Van grote tot kleine tegels, van tegels met hoogglans tot matte tegels – om maar wat te noemen. Op die manier zorg je toch nog voor eigen inbreng in de looks, maar is de basis sterk en minimalistisch. Een absolute aanrader!

Sanitair met een neutrale look

Een bad met een gekke vorm, een wastafel in een opvallende kleur: hoewel het op het eerste gezicht misschien een leuk idee lijkt, draagt dit niet bij aan een tijdloos karakter van je badkamer. Grote kans dat je na een paar jaar alweer bent uitgekeken op trendy sanitair. Daarom kun je beter kiezen voor neutraal sanitair: zo basic mogelijk, wat betreft design én kleur. Daarmee zit je namelijk altijd goed!

Een moderne badkamer

De stijl van een moderne badkamer heeft over het algemeen een tijdloze uitstraling. Let hierbij dus wel op opvallende designs, waar we het in de bovenstaande tip al over hadden: kies liever voor modern design met een neutrale afwerking. En dat is er zeker te vinden in een moderne stijl! Denk aan rechte wasbakken, zwevende kranen en een modern toilet met strakke lijnen. Absoluut een verfrissend plaatje voor het oog!

Kies voor natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen passen goed in een tijdloze badkamer. Denk aan hout! Beeldig, een houten wastafel of kast in de badkamer. Hout verveelt immers nooit – looks die gerelateerd zijn aan de natuur raken simpelweg nooit uit. Bamboe is ook een populaire keuze in de badkamer. Accessoires van bamboe zijn bijvoorbeeld een stijlvolle optie: van badplank tot handdoekenrek!

Tijdloze accessoires in de badkamer

Over accessoires gesproken: die spelen natuurlijk ook een rol in de aankleding van je badkamer. Kies dus bijvoorbeeld voor natuurlijke materialen. En let ook weer op de designs: ga het liefst voor eenvoudige accessoires, die zo een heleboel jaar mee kunnen. Ook een tip: vermijd lelijke verpakkingen in je badkamer. Stop verzorgingsproducten bijvoorbeeld weg achter een dichte kastdeur of schenk je shampoo over in een neutrale verpakking. Dat geeft rust in je badkamer! Losse zeepjes zijn ook een ideale oplossing: leg ze neer op een fraai zeepbakje, en je badkamer ziet er meteen veel stijlvoller uit. Ook deze kleine dingen tellen mee!


Reageer

Lees ook:

De unieke kenmerken van een Engelse badkamer >
Neem deze trends mee in het ontwerp van je nieuwe badkamer >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Hoe knap je een oude badkamer op? >
Badkamermeubels van hoge kwaliteit: 5 redenen waarom ze het waard zijn >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Praktische tips voor het renoveren van je badkamer >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Hoe je de beste douchewanden & douchedeuren uitkiest >
Wat zijn de laatste trends op het gebied van badkamerspiegels? >
Kuipstoelen blijven dé perfecte stoelen voor aan de eettafel >
Hoe kies je de juiste wastafel voor in jouw badkamer? >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Inspiratie voor een luxe badkamer >

Terug naar overzicht >>