arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woonruimte » Keuken » Uniek: 5x een zwarte keuken

Uniek: 5x een zwarte keuken

Ben je toe aan een nieuwe look in de keuken? Tof! We raden je aan om eens écht voor iets unieks te gaan. Een kleur waar je misschien niet snel aan denkt. Maar toch een ware trend van het moment: de zwarte keuken! In deze blog laten we mooie voorbeelden zien – kijk mee en ontdek meer.

Een volledig zwarte keuken

De keuken in het zwart: een volledig zwarte keuken is daarbij het meest extreme idee. En wat is het prachtig! Van een mat zwarte keuken tot een zwarte hoogglans keuken – je hebt verschillende ideeën om uit te kiezen.

Durf gewoon voor deze kleur te gaan. Zo maak je je interieur namelijk echt anders dan anders. En geloof ons maar: je raakt hier niet op uitgekeken! Een donkere keuken is een enorm stijlvol voorbeeld van een moderne keuken.

Trendy: een volledig zwarte keuken

Een zwarte keuken in combinatie met hout

Een zwarte keuken en hout gaan ook goed samen. Kies bijvoorbeeld voor een zwarte keuken met een houten blad. Maar een zwarte houten keuken kan juist ook bestaan uit een zwart werkblad en een houten muur. De variaties zijn eindeloos!

Bepaal in welke mate je het zwart of juist het hout wilt laten terugkomen. Ga je voor een 50/50 balans? Of laat je een van de twee juist op een groter oppervlakte terugkomen? Het is aan jou!

Een zwarte houten keuken: prachtige voorbeelden

Speel met de verlichting in een moderne zwarte keuken

Wat is er nu zo krachtig aan een zwarte keuken? Dat je kunt spelen met het licht in de ruimte! Dat zien we op onderstaand voorbeeld meteen naar voren komen: het licht springt er echt uit. En dat zorgt voor die bijzondere look!

Het is dus zeker slim om na te denken over een lichtplan in de zwarte keuken. Zorg voor spotjes onder de keukenkastjes om voor onderstaand effect te gaan. Kies hierbij het liefst voor warm, geel licht.

Dit zijn de mooiste voorbeelden van een moderne zwarte keuken

Een zwarte keuken met een wit blad

Hoewel we in de bovenstaande voorbeelden voornamelijk volledig donkere keukens voorbij zien komen, is het juist ook een idee om zwart met wit te combineren. Dat geeft weer een heel ander effect! Dit zien we hieronder: een zwarte keuken met een wit blad. Juist dat contrast werkt sterk. Zeker iets om voor te kiezen, zo’n zwart-wit keuken! Ook als je een keukeneiland hebt is dit een idee: zo kan het contrast er nog meer uitspringen.

Tevens een optie: een zwarte keuken met een betonlook blad. Kies in dit geval voor lichtkleurig beton, om voor dat contrast te zorgen. Dit is zo iets minder scherp dan bij wit in combinatie met zwart, maar bij grijs in combinatie met zwart ga je alsnog voor het gewenste effect.

Een zwarte keuken met wit blad

Zwarte details in de keuken

Ten slotte is het een idee om voor zwarte details in de keuken te kiezen. Dat komt bijvoorbeeld goed uit als je geen grote verbouwing voor ogen hebt: kies voor simpele aanpassingen die je op eenvoudige wijze door kunt voeren. Ook dat staat beeldig!

Waar je aan kunt denken? Zorg bijvoorbeeld voor zwarte grepen in de keuken, bij de kastjes en lades. Of haal zwart serviesgoed in huis, dat je tentoonstelt op de wandplanken in de keuken. Een laatste idee: vervang de huidige kraan in de keuken voor een zwarte kraan. Het zijn de kleine dingen die het doen!


Reageer

Lees ook:

Lees onderstaande tips om een modern interieur te creëren >
Elektrische keukenboiler kopen en plaatsen: hier moet je op letten >
Zo kun jij jouw keukenkast organizen: 4 handige tips >
Scoor deze handigheidjes voor in de keuken >
6 tips voor een robuuste en stoere keuken >
Perfecte spiegel voor de badkamer kiezen: waar let je allemaal op? >
5x Tips en tricks om een aangebrande pan schoon te krijgen >
Wil je hebben! Dít zijn de mooiste voorbeelden van velvet meubels >
Nieuwe vloer kiezen: wat zijn de verschillen tussen een Hongaarse punt en een visgraat vloer? >
Geef jouw eetkamer meer sfeer en karakter >
Kunststof in je interieur: onderhoudsvriendelijk én trendy >
Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >

Terug naar overzicht >>