arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Woontrends » Serviesgoed uitkiezen: let hierop!

Serviesgoed uitkiezen: let hierop!

In ieder huis is het wel te vinden: serviesgoed! Vaak dagelijks in gebruik – en daarom mag je best goed nadenken over de look en feel van het serviesgoed. Waar let je nu op bij het uitkiezen van servies? In deze blog geven we verschillende tips.

De kwaliteit speelt een rol

We begrijpen dat je niet per se een berg geld wilt uitgeven aan je servies – zeker als je als student of starter net op jezelf gaat wonen. Maar houd wel in het achterhoofd: een beetje kwaliteit is toch wel van belang. Anders is de kans groot dat je al snel teleurgesteld wordt, en weer op zoek wilt naar een nieuwe servies set. En daarmee ben je uiteindelijk natuurlijk duurder uit!

Zeker als je gaat voor serviesgoed met een print erop, is het goed om op te kwaliteit te letten. Anders bestaat er namelijk de kans dat die print er binnen no time vanaf gaat, door te vervagen of los te laten. En dat wil je natuurlijk liever voorkomen! Let er ook op hoe stevig het serviesgoed is: breekt het niet zomaar?

Serviesgoed uitkiezen: let hierop!

Tweedehands of nieuw

Om toch wat geld te besparen, is het een idee om voor tweedehands serviesgoed te kiezen. Dat is er in allerlei soorten en maten te vinden. Duik maar eens een kringloopwinkel in, en je weet niet wat je ziet. Voor ieder wat wils! Ook is het een idee om aan familieleden te vragen of ze iets over hebben, of om mooi serviesgoed te erven – dat is extra bijzonder.

Maar je kunt natuurlijk ook nieuw serviesgoed uitkiezen. Zeker als je bijvoorbeeld een grote, complete set zoekt. Het is maar net waar jouw voorkeur naar uitgaat! En als je wat te besteden hebt, is de keuze natuurlijk helemaal vrij.

De kleur van het serviesgoed

Wat betreft de look van het serviesgoed is bijvoorbeeld de kleur van belang. Welke tint heb jij in gedachten bij servies kopen? Natuurlijk, je kunt gewoon voor wit gaan. Daarmee weet je zeker dat je altijd goed zit: een tijdloze en veilige keuze.

Maar je kunt ook servies uitkiezen in allerlei kleuren. Dat zorgt toch wel voor wat meer vrolijkheid op tafel, en voor een specialere look. Het is dan ook de overweging waard! Ga bijvoorbeeld voor een zachte pasteltint als lichtroze of lichtgroen, of kies juist een felle kleur als rood of paars.

Het mooiste servies kies je zo uit

Een leuk detail?

Ten slotte in de rij van servies kopen aandachtspunten: ga je voor een leuk detail om de look af te maken? We hadden het er hierboven al even over: serviesgoed met een print erop.

Daarbij geldt dat er allerlei verschillende prints te vinden zijn. Van stevig versierde voorbeelden tot juist subtiele afwerkingen: kies jouw favoriet. Ga bijvoorbeeld voor borden met een kleurrijke bloemenprint, of juist voor borden met een subtiel gekleurd randje aan het uiteinde.


Reageer

Lees ook:

Winterse woonkamer inrichten: zo maak je het er ultiem gezellig >
Goede messen kiezen voor in de keuken: waar kun je op letten? >
De leukste fotowand ideeën >
6x populaire keukenstijlen van dit moment >
Olijfboom binnen: hoe kun je de plant het best verzorgen? >
Gele keuken inrichten: de mooiste voorbeelden >
Een smalle en lange kamer inrichten: zó pak je dat aan >
Leuke cadeaus voor een housewarming: 7 toffe tips om te geven >
Zo richt je een kleine woonkamer optimaal in >
Samen met het gezin het huishouden doen: bij welke klusjes kunnen kinderen helpen? >
Openslaande deuren zorgen voor meer ruimte: lees er hier alles over! >
Thuis een leuke speelhoek voor kinderen inrichten: 4 tips >
Je woonkamer een snelle make over geven; zo doe je dat! >
Duurzamer wonen: 5 slimme tips en tricks >
Je woonkamer gezelliger maken: dit zijn de beste tips! >

Terug naar overzicht >>