arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Nieuwe loungeset kopen voor in de tuin: 6 tips

Nieuwe loungeset kopen voor in de tuin: 6 tips

Met een loungeset in de tuin kun je optimaal genieten. Zeker nu we langzaam weer richting het voorjaar gaan! Dit is dus het perfecte moment om je te verdiepen in alle mogelijkheden. Welke loungesets zijn er verkrijgbaar en wat past het beste bij jouw wensen? Wij geven je een aantal handige tips in dit artikel.

Tip 1. Bepaal de functie van de tuinset

Het is slim om eerst uit te zoeken welk type loungeset het beste bij je past. Er zijn namelijk verschillende soorten op de markt. De bekendste en populairste is de tuinset met een robuuste lage bank, meestal met een bijpassende lage tafel. Dit is perfect als je vooral gaat borrelen en relaxen. Wil je ook uitgebreid kunnen dineren in de tuin? Dan kun je misschien beter kiezen voor een lounge dining set. Deze set heeft een hoge en grote tafel. Ook hebben de banken en stoelen hogere poten.

Tip 2. Kies het juiste formaat

Bepaal waar de nieuwe loungeset komt te staan. Heb je een geschikte plek gevonden op het terras? Meet dan deze ruimte goed op en bepaal het ideale formaat. Anders loop je het risico dat je een veel te grote of te kleine set koopt.

Tip 3. Zoek je favoriete stijl

Je kunt tuinmeubelen kopen in allerlei kleuren en stijlen. Er is altijd wel iets moois te vinden! Door dit grote aanbod kan het echter ook lastiger zijn om een keuze te maken. We raden aan om eens een showroom/winkel in te lopen en online inspiratie op te doen. Zoek op internet naar afbeeldingen van ‘loungeset tuin’ en je komt meteen een hoop stijlvolle opties tegen. Of ga meteen naar een goede webshop en bekijk het assortiment. Hier kun je eenvoudig filteren op type, prijs en merk.

Tip 4. Kijk naar het materiaal en onderhoud

Bij het zoeken naar je favoriete stijl kom je waarschijnlijk verschillende materialen tegen. Al deze opties hebben weer andere voor- en nadelen. Ook verschillen de materialen in onderhoud. Wicker heeft bijvoorbeeld dezelfde warme uitstraling als riet, maar heeft vrijwel geen onderhoud nodig. Het is namelijk gemaakt van gevlochten kunststof. Aluminium is ook een goede optie als je zoekt naar onderhoudsvriendelijke en lichte tuinmeubels.

Tip 5. Bepaal jouw budget

Zodra je een duidelijk beeld krijgt van je wensen, kun je het budget gaan bepalen. Misschien valt het totaalbedrag mee en kun je nog een extra stoel of uitbreiding aanschaffen!

Tip 6. Koop bijpassende kussens

De nieuwe tuinmeubels komen het beste tot zijn recht met bijpassende kussens. Deze worden niet standaard bij alle loungesets geleverd. Vraag dit dus altijd even na of check de productomschrijving.


Reageer

Lees ook:

De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Tips voor een nette en overzichtelijke werkplek >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
De garage inrichten: zo pak je het aan >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Een lockerkast: mooi én handig in elke ruimte in huis >
Wat we kunnen leren van de Japanse interieurstijl >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Tips voor het inrichten van de babykamer >
Deze items zijn onmisbaar in een bohemian interieur >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >
Paneelgordijnen: alle mogelijkheden en voordelen op een rij >
Waarom het handig is om je woning te verzekeren >
Planten in de badkamer: hier kun je ze kwijt >

Terug naar overzicht >>