arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie

Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie

Wil je iets nieuws in je tuinhoek? Dat kan zeker – leuk! We zijn fan van de bohemian trend: daarmee maak je het echt gezellig in je tuin. Hoe kun je een bohemian tuinhoek inrichten? Daar vertellen we je alles over in deze blog!

Een zithoek op de grond

Waar we meteen aan moeten denken bij een bohemian tuin? Een zithoek op de grond! Dat is wel even wennen, maar biedt eigenlijk juist nog wel meer ontspanning dan je nu misschien ervaart! Zeker een reden dus om hiervoor te kiezen. Zorg voor een fijn kleed, mooie kussens en een gezellige aankleding op tafel – en je bent helemaal ready. Op het beeld hieronder zie je al een goed voorbeeld!

Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie

Riet in plaats van hout

Het juiste materiaal in een bohemian tuin? Dat is toch wel riet! Vervang bijvoorbeeld je tuintafel en tuinstoelen van hout voor exemplaren van riet of bamboe. Dat geeft echt een andere sfeer aan de tuin: warm en zomers. Geen nieuwe boho tuinset op je verlanglijstje? Ga dan voor rieten details, zoals manden, dienbladen of decoratie aan de muur in de zithoek.

Licht kleurgebruik

Het juiste kleurgebruik in de boho tuin? Dat is licht kleurgebruik! Wit, beige, crème of zand: laat dit de basis vormen in je tuinhoek. Zorg bijvoorbeeld voor lichtkleurige meubels. Of schilder de muur of schutting in een lichte kleur. We geven toe: dat is wat meer onderhoud door de jaren heen, maar het ziet er zo stralend uit!

Een bohemian tuin met veel verlichting

Verlichting in de tuin zorgt voor die knusse sfeer in een bohemian tuin. Op het voorbeeld hieronder zien we al een fraaie lichtslinger voorbijkomen: die mag wat ons betreft niet ontbreken! Hang ‘m het liefst door de hele tuin heen. Maar in ieder geval bij je zithoek! En kaarsen op tafel of leuke lantaarns zijn ook zeker een optie.

Wil je een boho tuin? Sfeervolle verlichting mag niet ontbreken!

Veel planten in de zithoek

Bohemian tuin ideeën bestaan ook uit lekker veel planten in de zithoek. Zet ze op tafel, hang ze op aan je schutting of zet ze gewoon op de grond. Tussen al dat groen voel je je helemaal ontspannen in je zithoek! En dat is toch precies waar je voor wilt gaan in een boho tuin.

Bohemian tuin accessoires in de zithoek

Ten slotte zijn er nog verschillende accessoires te vinden om bij je bohemian tuinset te plaatsen. Denk aan schelpen, zeesterren, bloemen – natuurelementen passen heel goed bij deze stijl. Pak lekker uit! Maar ook gezellige kussens met franjes eraan zijn helemaal boho. Wat een gezelligheid!


Reageer

Lees ook:

Met deze zaken moet je rekening houden bij het laten leggen van kunstgras >
De rhododendronhaag: Een natuurlijke pracht voor duurzame tuinarchitectuur >
De juiste tips voor jouw eigen moestuin! >
Schutting: voor meer privacy en het weren van ongedierte >
Vintage verlichting: breng sfeer en karakter in je interieur >
Deze 5 woonaccessoires moet je in huis hebben! >
Tuinstoelen kopen: comfort, stijl en duurzaamheid voor jouw buitenruimte >
De vervelendste soorten ongedierte in de achtertuin en hoe je ze voorkomt >
Voordelen van een lamellen zwembadafdekking >
Maatwerk netten: de unieke oplossing voor uw specifieke behoeften >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Zelf een nieuw gazon aanleggen in de tuin: dit zijn de mogelijkheden >
Dit zijn de 4 nieuwste woontrends van het jaar >
Tips voor het kiezen en aanleggen van opritbestrating >
Een betoverend terras: natuurlijke schoonheid met bomen en planten >

Terug naar overzicht >>