arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Tuin » Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk

Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk

Ben je van plan om een nieuw hekwerk te plaatsen in je tuin? Een fijn vooruitzicht! Om hierbij de juiste keuze te maken, is het handig om goed te weten waar je precies op kunt letten bij de aanschaf. In deze blog delen we onze tips en tricks: lees mee en ontdek meer!

Dit moet je weten bij het kopen van een hekwerk

Verschillende soorten hekwerken

Allereerst is het handig als je weet welke verschillende hekwerken er te vinden zijn. Zo kun je het hekwerk kopen dat het best aan jouw wensen voldoet! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een dubbelstaafmat hekwerk: met de mooie rechte rasters is dit een populaire keuze in de moderne tuin.

Een andere optie? Dat is een spijlen hekwerk. Dit model heeft een nog strakkere look en wordt ook vaak gebruikt op bijvoorbeeld bedrijventerreinen. Aan jou de keuze om te bepalen wat je mooier vindt staan! Bij MT Hekwerken kun je terecht voor een uitgebreid assortiment. Hier vind je verschillende soorten hekwerken, verkrijgbaar in de precieze afmetingen die jij zoekt.

Kies voor kwaliteit

We raden je aan om echt voor kwaliteit te kiezen als je een nieuw hekwerk gaat kopen. Zo ben je er namelijk zeker van dat het hek lang mooi blijft en dus lang in je tuin kan blijven staan. Het zou toch maar wat zonde zijn als het hek al gauw beschadigd is en al vlug aan vervanging toe is! Dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

Gelukkig is het zo dat je al snel voor een langdurige levensduur kiest met een kwalitatief hekwerk. Het sterke materiaal is namelijk minder vatbaar voor verwering dan natuurlijke materialen zoals hout of bamboe in de tuin. En daar profiteer je van!

De juiste afmetingen

Denk goed na over de juiste afmetingen voor jouw hekwerk. Allereerst in de hoogte: wil je een hoog hek of liever een wat lager model? Dat kan bijvoorbeeld ook verschillen als het om de voortuin of juist de achtertuin gaat. In de voortuin wordt meestal gekozen voor een lager hek dan in de achtertuin. Zo kies je in de voortuin namelijk voor een open karakter, wel zo fijn wanneer je visite wilt ontvangen. In de achtertuin spelen beveiliging en privacy juist een belangrijkere rol: een hoog hekwerk past hier goed.

Niet alleen wat betreft de lengte, maar ook in de breedte is het zaak om alles precies op te meten en uit te rekenen. Zo weet je zeker dat het hekwerk precies past in jouw tuin! Voorkom onaangename verrassingen bij een hekwerk kopen – met de juiste voorbereidingen maak je altijd de juiste keuze.

Details en decoratie bij je hekwerk

Ten slotte is het slim om stil te staan bij gewenste details en decoratie aan je hekwerk in de tuin. Wil je bijvoorbeeld extra bescherming tegen inbrekers? Dan is het een optie om spijlen op je hekwerk te plaatsen, die een scherp uiteinde hebben. Zo laten onuitgenodigde gasten zich niet zomaar zien op jouw terrein. Kies voor een goed slot op het hek en de poort: ook dat draagt bij aan de veiligheid rondom je huis.

Meer privacy is ook zeker een optie. Ga bijvoorbeeld voor een vlechtband bij het hek, zodat je minder last hebt van pottenkijkers. Dat is zeker ideaal als je langs een drukke weg woont met veel voorbijgangers. Jij kunt zo lekker van je tuin genieten zonder gestoord te worden – met dank aan je mooie hekwerk!


Reageer

Lees ook:

Houten veranda of overkapping: hier moet je aan denken >
Een grote tuin inrichten: 7 handige tips >
Zomers etentje? Prachtige voorbeelden van een gestylede eettafel in de tuin! >
Maak van jouw tuin een extra woonkamer >
Een bohemian tuinhoek inrichten: 6x tips en inspiratie >
De voordelen van een inground trampoline >
De tuintrends van 2020 >
Energie besparen in de tuin: zo doe je dat >
4 tips voor het verzorgen van planten op je balkon >
De leukste tuinset voor in jouw achtertuin: 6x inspiratie >
Zo creëer je een stijlvol terras: van lounge stoel tot parasol >
Kunstgras voor een strakke tuin >
Het muggenseizoen begint. Zorg dat er geen water in je bloembakken staat >
Met deze tips houd je je schuur opgeruimd >
Buiten zijn en toch binnen zitten met een tuinkamer >

Terug naar overzicht >>