arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Inspiratie » Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires?
Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires?

Kinderkamer inrichten: wat zijn leuke accessoires?

Het is misschien wel een van de leukste kamers om in te richten in huis: de kinderkamer! Doe dit het liefst samen met je kind – jullie hebben immers allebei bepaalde wensen. Zo kunnen jullie er een fraai geheel van maken. Welke accessoires wil je niet missen in de kinderkamer? Ontdek onze tips!

Vloerkleed

We zijn dol op leuke vloerkleden! Ook in de kinderkamer mag een vloerkleed niet ontbreken. Een vloerkleed kopen is een feestje, omdat je veel designs hebt om uit te kiezen. Let onder andere op de grootte van het kleed en de precieze kleur. We raden aan om voor een groot kleed te kiezen. Zo biedt het kleed namelijk ook de meeste bescherming, als zachte ondergrond bij het spelen in de kinderkamer.

Poef

Naast de meubeltjes in de kinderkamer kun je nog aan een extra aanvulling denken: een poef! Zo’n zitje staat gezellig in het kamertje. Dat niet alleen: kids zijn er ook nog eens blij mee. Ze hoeven er namelijk niet zo netjes op te zitten als bij een stoel het geval is. Ze kunnen erop zitten, hangen of liggen – een poef biedt net wat meer vrijheid.

Nachtlampje

Zie het nachtlampje in de kinderkamer niet enkel als een praktische must-have, maar ook als een stijlvolle toevoeging! Je kunt namelijk zeker op zoek gaan naar een lampje in een tof design. Denk aan een nachtlampje in de vorm van een dier, plant of ander voorwerp. Het is hartstikke interessant om daar elke avond weer tegenaan te kijken.

Nachtkastje

Ook het nachtkastje is een leuke toevoeging, naast het bed. Ga voor een gezellig houten tafeltje bijvoorbeeld. Als je voor een design met een lade erin kiest, heb je ook meteen wat extra opbergruimte.

Klamboe

Nog meer aankleding bij het bed in de kinderkamer? Ga voor een klamboe! Er zijn veel mooie klamboes te vinden, van een sierlijke stof in roestoranje of okergeel bijvoorbeeld. Dit vormt absoluut een sfeervolle toevoeging aan het kamertje.

Knuffels

Knuffels

Knuffels hebben kids nooit genoeg! Laat ze daarom een onderdeel van de decoratie vormen. Hang bijvoorbeeld wandplanken op, met verschillende knuffels op een rijtje. Of geef ze een leuke plek op de vensterbank. Dat ziet er hartstikke knus uit.

Plant

Als laatst is het ook leuk om een plantje in de kinderkamer te zetten! In de vensterbank bijvoorbeeld, of gewoon op de grond. Ga het liefst voor een plant met een luchtzuiverende werking, zodat het ook meteen een gezonde toevoeging aan de kamer vormt. Dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.


Reageer

Lees ook:

Zwart in je interieur: stijlvol of somber? >
De beste tips om je bed zo comfortabel mogelijk te maken >
3 tips om je eetkamer om te toveren >
Van leeg naar gezellig: Zo richt jij je nieuwbouwhuis sfeervol in >
Vloerkleed trends voor 2023: Welke stijlen en patronen zijn nu in? >
Interieur veranderen? Lees nu de meubeltrends >
4 tips om een extra gezellige woning te krijgen >
Zo creëer je een gezellige sfeer met accentverlichting >
Tips voor een handige indeling in huis >
3 simpele tips om jouw woonkamer een kleine make-over te geven >
DIY met led strips: creatieve ideeën voor het gebruik van led strips in je interieur >
Zo zorg je voor een landelijk interieur >
Interieur inspiratie: dít zijn de banken trends van 2023 >
Alles wat je moet weten over het stylen van je huis >
Dit zijn mooie alternatieven voor verse bloemen >

Terug naar overzicht >>